- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Τα κρούσματα σήμερα, Μεγάλη Τρίτη 19 Απριλίου 2022 ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ. Οι νέοι θάνατοι και οι διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ.
Τα στοιχεία για τα νέα κρούσματα κορωνοϊού σήμερα, Μεγάλη Τρίτη 19 Απριλίου 2022, ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ. Στην ανακοίνωση του για τον κορωνοϊό και την πανδημία στην Ελλάδα αναφέρονται επίσης οι εισαγωγές στα νοσοκομεία, οι θάνατοι και οι διασωληνωμένοι με Covid-19 στις ΜΕΘ.
Ειδικότερα, στην ημερήσια επιδημιολογική έκθεση ο ΕΟΔΥ γνωστοποιεί ότι το τελευταίο 24ωρο επιβεβαιώθηκαν 10.005 κρούσματα κορωνοϊού και 46 θάνατοι ασθενών από επιπλοκές της covid. Στις ΜΕΘ οι διασωληνωμένοι είναι 298.
Κορωνοϊός: Τα κρούσματα σήμερα, Μεγάλη Τρίτη 19 Απριλίου 2022 - Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ
«Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου(άτομα) που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες ήταν 10.005. Ο συνολικός αριθμός των ατόμων που νόσησαν ανέρχεται σε 3.252.248 (ημερήσια μεταβολή +0.3%), εκ των οποίων 49.0% άνδρες. Ο αριθμός πιθανών νέων επαναλοιμώξεων που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες ήταν 222 ενώ από την αρχή της πανδημίας SARS-CoV-2 ο συνολικός αριθμός εκτιμάται σε 120.460(3.6% του συνολικού αριθμού των θετικών αποτελεσμάτων).
» Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 46, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 28.701 θάνατοι. 3 Το 95.5% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.
» Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 298 (67.4% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 70 έτη. To 93.3% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 167 (56.04%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 131 (43.96%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 4.575 ασθενείς. Οι εισαγωγές4 νέων ασθενών COVID-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 208 (ημερήσια μεταβολή +22.35%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 237 ασθενείς.Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 36 έτη (εύρος 0.2 έως 112 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 79 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη)».
Κορωνοϊός: Τα κρούσματα σήμερα, Μεγάλη Τρίτη 19 Απριλίου - Η γεωγραφική κατανομή
Γεωγραφική διασπορά: Ο χάρτης αποτυπώνει τη γεωγραφική κατανομή των κρουσμάτων COVID-19 των τελευταίων 14 ημερών ανά Περιφερειακή Ενότητα της χώρας, με βάση την δηλωθείσα διεύθυνση μόνιμης κατοικίας του ασθενούς, ή τη διεύθυνση προσωρινής διαμονής για τους τουρίστες και άλλους προσωρινά διαμένοντες στην Ελλάδα. Συμπεριλαμβάνονται τόσο κρούσματα με ιστορικό ταξιδίου (“εισαγόμενα”) όσο και κρούσματα με πιθανή εγχώρια μετάδοση.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο 89χρονος περιέγραφε χρόνια ταλαιπωρίας με το ΙΚΑ και προειδοποιούσε για εκδικητική ενέργεια
Δεμένα θα είναι τα πλοία στα λιμάνια
«Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας»
Κατηγορείται για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο - Το παιδί απομακρύνθηκε με εισαγγελική εντολή
«Χρειάζεται μεγάλη προσοχή στις εκτιμήσεις μας» ανέφερε ο σεισμολόγος
«Από Δευτέρα επιστροφή στην Άνοιξη», δήλωσε ο μετεωρολόγος
Τι πρέπει να κάνουν οι επιβάτες που έχουν εκδώσει εισιτήρια
Ιατρικό ανακοινωθέν Ερυθρού Σταυρού - Χωρίς σοβαρά ευρήματα οι τραυματισμοί των πέντε ασθενών
Ένταση μετά το μακελειό Νοεμβρίου - Καταγγελία για απειλές σε 9χρονο παιδί από τη χήρα θύματος
Μέσα στο όχημα βρισκόταν μια γυναίκα με το παιδί της
Καθηγήτρια φέρεται να πρόβαλλε θρίλερ σε μαθητές, προκαλώντας τους φόβο και αντίδραση των γονέων
Η πιθανή μεταφορά της αργίας δημιουργεί ιδανικές συνθήκες για πέντε συνεχόμενες ημέρες ανάπαυσης
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Οδηγήθηκε νωρίτερα ενώπιον του ανακριτή του Ναυτοδικείου Πειραιά
Ποια δρομολόγια θα υποκατασταθούν από λεωφορεία την Πέμπτη 30/4
Τι αναφέρουν πηγές της ΕΛ.ΑΣ
Τι θα γίνει με τον καιρό στην Ελλάδα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.