- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Προπονητής ιστιοπλοΐας: Η κατάθεση από την 22χρονη στη δίκη για τον βιασμό
Τι ισχυρίστηκε ο κατηγορούμενος μέσω των δικηγόρων του
Τι ισχυρίστηκε στη δίκη ο προπονητής ιστιοπλοΐας που κατηγορείται για βιασμό. Καταθέτει η 22χρονη που τον κατήγγειλε.
Κεκλεισμένων των θυρών του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου άρχισε να καταθέτει η 22χρονη αθλήτρια ιστιοπλοΐας που κατήγγειλε τον προπονητή της για βιασμό κατ’ εξακολούθηση, γενετήσιες πράξεις και κατάχρηση ανήλικης σε ασέλγεια σε χρόνο που η καταγγέλλουσα ήταν 12 έως 14 ετών.
Το δικαστήριο, ενώπιον του οποίου ξεκίνησε η δίκη του προπονητή μετά από αναβολή τον περασμένο Ιανουάριο, έκανε δεκτό το αίτημα της δικηγόρου τής αθλήτριας Κλειώς Παπαπαντολέων να μη δοθεί δημοσιότητα στην κατάθεση της εντολέως της ώστε να προστατευθεί η ψυχική της υγεία.
Στο αίτημα συναίνεσε ο εισαγγελέας της έδρας επικαλούμενος ψυχική ταλαιπωρία τής παθούσας σε περίπτωση δημόσιας διαδικασίας και επισημαίνοντας πως μόνο για την κατάθεση της αθλήτριας θα πρέπει να κλείσουν οι πόρτες του δικαστηρίου.
Με την πρόταση του εισαγγελέα συντάχθηκαν οι δικηγόροι του κατηγορούμενου, Θεόδωρος Μαντάς και Βάσω Πανταζή.
Δίκη προπονητή ιστιοπλοΐας: Τι ισχυρίστηκε για τους βιασμούς
Νωρίτερα, όπως μετέδωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πρώην προπονητής, ακούγοντας τον εισαγγελέα να διαβάζει το κατηγορητήριο, έκλαιγε συνέχεια ενώ με την ολοκλήρωση της ανάγνωσης αντί του ίδιου τοποθετήθηκαν οι συνήγοροι του επί της κατηγορίας.
«Για την πράξη του βιασμού διατυπώνει ισχυρισμό πλήρους άρνησης της κατηγορίας. Ομολογεί πλήρως τις άλλες δύο πράξεις, τις γενετήσιες πράξεις με ανήλικο και κατάχρηση ανηλίκου στα πλαίσια των 12-14 ετών, ακριβώς όπως αποδίδεται η κατηγορία. Με σαφή γνώση της ηλικίας» είπε η υπεράσπιση.
Μάλιστα ο εκ των συνηγόρων κ. Μαντάς αναφερόμενος σε δημοσιεύματα που φέρουν τον κατηγορούμενο να υποστηρίζει ότι είχε τη συναίνεση της ανήλικης τόνισε: «Δεν νοείται συναίνεση σε βιασμό. Δεν έχουμε τέτοιον ισχυρισμό. Ο ανήλικος, ακριβώς λόγω της ανηλικότητάς του, δεν έχει τη βούληση να συναινέσει. Έχουμε ανήλικο, τελείωσε η ιστορία» είπε.
Η υπόθεση της αθλήτριας είναι η πρώτη του κινήματος meToo που έφθασε στην Εισαγγελία μετά την κατάθεση της ολυμπιονίκη Σοφίας Μπεκατώρου. Ο προπονητής είχε συλληφθεί με ένταλμα και είναι προσωρινά κρατούμενος στις φυλακές Τρίπολης από τις 24 Ιανουαρίου 2021.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το χρονικό του συμβάντος
Έχουν ανακοινωθεί 24ωρη απεργία και στάσεις εργασίας
Το χρονικό της υπόθεσης
Μέχρι πότε παραμένει κρεμασμένο
Πώς γιορτάζεται από τη Σέριφο ως τα Μέγαρα
Το βαρύ κατηγορητήριο που αντιμετωπίζει
Ακινητοποιημένα Μετρό, Ηλεκτρικός, Τραμ, Τρένα, Προαστιακός - Στάσεις εργασίας σε λεωφορεία και τρόλεϊ
Αναλυτική πρόγνωση από την ΕΜΥ
Πιο σοβαρά ο υπάλληλος του ΕΦΚΑ
Tι είπε για την πολεοδομική επέκταση σε προστατευόμενες περιοχές
Στο σημείο επιχειρεί ειδικό κλιμάκιο του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών του στρατού
Αφορά τις αποζημιώσεις που επιδικάζονται στους συγγενείς των θυμάτων και στους τραυματίες
Οι αρχές που έφτασαν στο σημείο δεν έχουν βρει μέχρι τώρα κάλυκες
Διευκρινίσεις για ΚΤΕΟ και Κ.Ε.Κ, τι αλλάζει και τι παραμένει ίδιο στο ισχύον πλαίσο
«Δεμένα» τα πλοία σε όλα τα λιμάνια
Επιχείρηση με διαπραγματευτές και ΟΠΚΕ για 20χρονο φοιτητή στο κέντρο της πόλης
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.