Ελλαδα

Ρούλα Πισπιρίγκου: Ο διάλογος με τον Απόστολο Λύτρα πριν την παραίτηση

Η ανακοίνωση του Απόστολου Λύτρα και ο διάλογος με τη Ρούλα Πισπιρίγκου για την κεταμίνη

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο δικηγόρος Απόστολος Λύτρας σε δηλώσεις του στα τηλεοπτικά συνεργεία
Απόστολος Λύτρας © EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Πάτρα - Ρούλα Πισπιρίγκου: Η ανακοίνωση παραίτησης του Απόστολου Λύτρα από την υπεράσπισή της - Ο διάλογος που είχαν πριν τη σύλληψη

Ο δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου, Απόστολος Λύτρας, παραιτήθηκε από την υπεράσπισή της μετά την ποινική δίωξη που ασκήθηκε στην 33χρονη για ανθρωποκτονία από πρόθεση. Νωρίτερα εχθές, οι αρχές είχαν εντοπίσει στον οργανισμό της 9χρονης Τζωρτζίνας την ουσία κεταμίνη

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε η Ρούλα Πισπιρίγκου με τον Απόστολο Λύτρα μετά τον εντοπισμό της ουσίας, η κατηγορούμενη φέρεται να αρνήθηκε ότι έχει χορηγήσει εκείνη την ουσία στην κόρη της. 

«Μα βρέθηκε δηλητήριο στο αίμα της κόρης σου. Ποιος ήθελε να της κάνει κακό; Ο γιατρός; Οι νοσηλευτές;» φέρεται να τη ρώτησε ο δικηγόρος τη Ρούλα Πισπιρίγκου και εκείνη σύμφωνα με πληροφορίες δεν απάντησε.

Στη συνέχεια ο ποινικολόγος ανακοίνωσε στην κατηγορούμενη πως αποχωρεί από την υπόθεση.

 

Πάτρα- Ρούλα Πισπιρίγκου: Η ανακοίνωση του Απόστολου Λύτρα για την παραίτηση 

Με ανακοίνωσή του το πρωί της Πέμπτης, ο Απόστολος Λύτρας επιβεβαίωσε τις πληροφορίες που τον ήθελαν να έχει παραιτηθεί από την υπεράσπιση της 33χρονης κατηγορούμενης για τη δολοφονία του παιδιού της. 

«Ανέλαβα τη νομική εκπροσώπηση αμφοτέρων των γονέων, με σκοπό και εντολή από την οικογένεια να βοηθήσω τόσο τους ίδιους όσο και τις Αρχές στο στάδιο διερεύνησης των θανάτων των τριών παιδιών και να τους παρέχω στο πλαίσιο αυτό νομικές υπηρεσίες. Δεν θα αναλάβω, όπως έχω ήδη ενημερώσει τους γονείς, την υπεράσπιση της μητέρας σε βάρος της οποίας ασκήθηκε ποινική δίωξη. Σε κάθε περίπτωση, κάθε κατηγορούμενος έχει το δικαίωμα εκπροσώπησης  από συνήγορο. Ο δε σεβασμός στο τεκμήριο αθωότητας είναι όχι μόνον δικαίωμα του κάθε κατηγορουμένου αλλά και δείγμα νομικού πολιτισμού», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Απόστολος Λύτρας. 

 

Πάτρα - Ρούλα Πισπιρίγκου: «Αποκλείεται να έδρασε μόνη της»

Η δικηγόρος Ανθούλα Ανάσογλου απέκλεισε το ενδεχόμενο να έδρασε μόνη της η Ρούλα Πισπιρίγκου στην ανθρωποκτονία της Τζωρτζίνας. «Έχω στοιχειώσει με αυτήν την υπόθεση όλο αυτόν τον καιρό. Αποκλείεται να έδρασε μόνη της η μητέρα» είπε στο Mega Καλημέρα.

«Δεν είναι εύκολο να αποσπάσεις ομολογία, γιατί δεν έχει καμία ιδέα για αυτό που έκανε, θεωρεί ότι είναι ηρωίδα, γι’ αυτό η αστυνομία προσπαθεί να δέσει την υπόθεση. Υπάρχει κάτι περαιτέρω», είπε η δικηγόρος σε δηλώσεις της και πρόσθεσε: «Από παρόμοια υπόθεση που είχαμε στη Θεσσαλονίκη με αρσενικό, εκεί το είχε αγοράσει από το διαδίκτυο. Κατά τη δική μου άποψη έχουμε και απόπειρες (σ.σ. ανθρωποκτονίας) ή βαριάς σωματικής βλάβης, το τελευταίο κοριτσάκι προσπάθησε να το σκοτώσει» είπε η δικηγόρος αναφερόμενη στην κεταμίνη με την οποία σκότωσε την 9χρονη.

Η κ. Ανάσογλου τόνισε ότι: «Υπάρχει η αρχή αποδείξεων στο δικαστήριο. Η απλή λογική, το αυτονόητο, μας δείχνει την αλήθεια πολλές φορές. Όταν έχουμε 2 θανάτους και έχουμε ένα παιδάκι που έχει συνέχεια προβλήματα υγείας, όλοι υποψιαστήκαμε τι συμβαίνει. Μέλος της οικογένειάς της δεν αναρωτήθηκε αν κάτι πάει λάθος;»

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ