Ελλαδα

Πάτρα - Ρούλα Πισπιρίγκου: Παραμένει αμίλητη στη ΓΑΔΑ

Αναμένεται να λάβει προθεσμία για να απολογηθεί

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ρούλα Πισπιρίγκου
Ρούλα Πισπιρίγκου

Πάτρα 3 παιδιά - Ρούλα Πισπιρίγκου: Παραμένει αμίλητη στη ΓΑΔΑ - Διώκεται για ανθρωποκτονία από πρόθεση - Η ουσία που έδεσε την υπόθεση και οδήγησε στη σύλληψη.

Αμίλητη στη ΓΑΔΑ παραμένει η Ρούλα Πισπιρίγκου η 33χρονη μητέρα που κατηγορείται για τη δολοφονία της 9χρονης κόρης της, Τζωρτζίνας, η οποία έφυγε από τη ζωή πριν από δύο μήνες. Πρόκειται για το τρίτο παιδί της οικογένειας που πέθανε υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες. Μετά τις εξελίξεις στην υπόθεση της Πάτρας, ανοίγει ένας νέος κύκλος ερευνών για τον θάνατο της Μαλένας και της μικρής Ίριδας

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι αρχές έδεσαν την υπόθεση πριν από αρκετές ημέρες, όταν έγινε γνωστό μετά τις τοξικολογικές εξετάσεις ότι στον οργανισμό της 9χρονης Τζωρτζίνας βρέθηκε η ουσία κεταμίνη. Η Ρούλα Πισπιρίγκου κλήθηκε να ακολουθήσει τους αστυνομικούς στη ΓΑΔΑ το απόγευμα της Τετάρτης (30/3). Μέχρι να φτάσει στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, είχε ήδη εκδοθεί το ένταλμα σύλληψης. Η 33χρονη διώκεται ποινικά για ανθρωποκτονία από πρόθεση. 

Πάτρα - Ρούλα Πισπιρίγκου: Η ουσία που οδήγησε στην αποκάλυψη

Η κεταμίνη που εντοπίστηκε στον οργανισμό της 9χρονης Τζωρτζίνας χρησιμοποιείται σε μεγάλες ποσότητες για την αναισθησία των ζώων και σε μικρές ποσότητες ως αντικαταθλιπτικό. Στην περίπτωση που χορηγηθεί σε μεγάλες ποσότητες (μία αμπούλα) μπορεί να προκαλέσει σοβαρό αναπνευστικό πρόβλημα και θάνατο μέσα σε 15-20 λεπτά. Εάν χορηγηθεί σε μικρότερες δόσεις μπορεί να προκαλέσει ταχυκαρδία και αργότερα βραδυκαρδία, κάτι που αν επιβεβαιωθεί, μπορεί να αντιστοιχεί στα επεισόδια που πάθαινε η Τζωρτζίνα όταν δεν ήταν υπό την επιτήρηση των γιατρών.

Τα ευρήματα των ιστολογικών και τοξικολογικών εξετάσεων της 9χρονης ήταν εκείνα που οδήγησαν στο ένταλμα σύλληψης της μητέρας. Καθοριστικές ήταν οι καταθέσεις γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού, που παρακολουθούσαν την 9χρονη και μίλησαν για την περίεργη συμπεριφορά της μητέρας.

Σύμφωνα με την πάγια διαδικασία, η Ρούλα Πισπιρίγκου οδηγήθηκε πρώτα στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών (ΓΑΔΑ) και στη συνέχεια, αφού διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία η δικογραφία, οδηγήθηκε ενώπιον του εισαγγελέα. Σημειώνεται πως η δικογραφία αφορά μόνο στην Τζωρτζίνα και όχι και στα άλλα δύο παιδιά της οικογένειας.

Μέχρι αυτήν την ώρα δεν την έχει επισκεφτεί ο δικηγόρος της, Απόστολος Λύτρας. 

 

 

Πάτρα - Ρούλα Πισπιρίγκου: Θα ζητήσει προθεσμία για να απολογηθεί

Η Ρούλα Πισπιρίγκου αναμένεται να ζητήσει και να λάβει προθεσμία για την απολογία της από τη δικαστική λειτουργό.

Σύμφωνα με τον νόμο, αφού η γυναίκα συνελήφθη μετά από ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε σε βάρος της από την Ανακρίτρια κατόπιν σχετικής εισήγησης της Εισαγγελίας, έχει δικαίωμα να απολογηθεί εντός πέντε ημερών από την εκτέλεση του εντάλματος ώστε να κριθεί η περαιτέρω ποινική της μεταχείριση.

Η κατηγορουμένη που είναι αντιμέτωπη με βαρύτατο και εξαιρετικά αναλυτικό κατηγορητήριο, καλείται να δώσει τη δική της εκδοχή σε όσα της καταλογίζονται βάσει της ενδελεχούς έρευνας του Τμήματος Ανθρωποκτονιών. Όπως αναφέρουν μάλιστα δικαστικές πηγές η υπόθεση του θανάτου του παιδιού δείχνει «απολύτως δεμένη» με ισχυρά στοιχεία που συνδέουν ευθέως τη μητέρα με τον θάνατο της Τζωρτζίνας που δέχθηκε θανατηφόρα δόση ή δόσεις συγκεκριμένης φαρμακευτικής ουσίας, η οποία δεν κυκλοφορεί ελεύθερα στο εμπόριο.

Όπως εκτιμάται, η Ανακρίτρια που καλείται να διενεργήσει κύρια ανάκριση για τον θάνατο της 9χρονης, πιθανότατα θα χειριστεί εφόσον υπάρχουν ποινικά ευρήματα και τις υποθέσεις για τους θανάτους των άλλων δύο παιδιών της κατηγορουμένης, της Μαλένας τον Απρίλιο του 2019 σε ηλικία 3,5 ετών στο Νοσοκομείο Ελπίδα και της μόλις 6 μηνών Ίριδας στο σπίτι της οικογένειας τον Μάρτιο του 2021.

Πάτρα - Ρούλα Πισπιρίγκου: Η ΕΛ.ΑΣ. ψάχνει τυχόν εμπλοκή και άλλων ατόμων

Ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων της νοτιοανατολικής Αττικής, κ. Καλλιακμάνης, σε νέες δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ ανέφερε ότι η ΕΛΑΣ ψάχνει την εμπλοκή κι άλλων ατόμων στην υπόθεση δολοφονίας του 9χρονου κοριτσιού στην Πάτρα. 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις            

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ