- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Κορωνοϊός - Παυλάκης: Πάντα πιθανό ένα καινούργιο στέλεχος
«Η επιδημία είναι εδώ, αλλά υπάρχει μια παγκόσμια τάση για άνοιγμα»
Κορωνοϊός - Παυλάκης: Πάντα πιθανό να εμφανιστεί ένα καινούργιο στέλεχος μέχρι το φθινόπωρο.
Καμπανάκι κινδύνου για νέες μεταλλάξεις του κορωνοϊού και νέα πανδημικά κύματα ακόμα και μέσα στο καλοκαίρι, τα οποία δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι θα είναι ηπιότερα, έκρουσε ο γιατρός και ερευνητής στις ΗΠΑ, Γιώργος Παυλάκης.
«Η επιδημία είναι εδώ, αλλά υπάρχει μια παγκόσμια τάση για άνοιγμα. Όμως αν αυτό γίνει πολύ γρήγορα και άτακτα, θα πληρωθεί, όπως πληρώνεται κάθε μέρα. Η Ελλάδα τον τελευταίο χειμώνα είχε τη χειρότερη επιδημία. Μετά τον Αύγουστο και τη χαλάρωση του καλοκαιριού, οι 13.000 θάνατοι που είχαμε μέχρι τότε, έχουν υπερδιπλασιαστεί. Τα περισσότερα από τα μισά θύματα προέκυψαν την περιόδο που είχαμε τα εμβόλια, όλα τα μέτρα και ξέραμε τι να κάνουμε. Αυτή η χαλάρωση πληρώνεται», δήλωσε χαρακτηριστικά στο ΣΚΑΪ.
Κορωνοϊός - Παυλάκης: Πάντα πιθανό να εμφανιστεί ένα καινούριο στέλεχος
Ο κ. Παυλάκης επισήμανε ότι πάντα η πιθανότητα να εμφανιστεί ένα καινούργιο στέλεχος του ιού είναι πάντα υπαρκτή.
«Είναι σχεδόν βέβαιο ότι μέχρι το φθινόπωρο θα έχουμε κάτι άλλο. Δεν ξέρει κανείς αν ο ιός ηρεμήσει. Αυτοί που το ισχυρίζονται, δεν ξέρουν τι λένε. Η γρίπη για παράδειγμα πολλές χρονιές είναι χειρότερη και υπάρχει εδώ και 100 χρόνια. Θα έχουμε κι άλλα επιδημικά κύματα και καινούρια στελέχη που μπορούν να κάνουν ακόμα και το καλοκαίρι επιδημία. Δεν μπορούμε να πάρουμε ως δεδομένο ότι τα επόμενα κύματα θα είναι ηπιότερα», πρόσθεσε.
Επιπλέον, υπογράμμισε ότι από τη στιγμή που μπήκε το πιστοποιητικό και δουλεύει, «δεν πρέπει να χαραμιστεί».
Τέλος, σημείωσε ότι εμβόλιο είναι σημαντικό για την καταπολέμηση της Covid και θα γίνει υποχρεωτικό, όπως το εμβόλιο της ιλαράς. «Το κράτος έχει υποχρέωση να προστατεύει τους πολίτες», κατέληξε.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αναλυτικά οι διακοπές κυκλοφορίας σε βασικές οδούς της πρωτεύουσας την Κυριακή το πρωί
Η πρόγνωση για την Κυριακή 7 Δεκεμβρίου από το meteo και την ΕΜΥ
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης διασώθηκαν δύο άνθρωποι
Έχουν γίνει ήδη δεκάδες προσαγωγές
Οι σταθμοί του μετρό «Σύνταγμα» και «Πανεπιστήμιο» έχουν κλείσει από τις 17:00
Αυτό προκύπτει από την ετήσια έρευνα του περιοδικού International Living
Τι ακολουθεί μετά τον Byron
Λόγω των πλημμυρικών φαινομένων
Παράλληλα, στη Βοιωτία, ο κόμβος της Θήβας παραμένει κλειστός από χθες
Οι επιστήμονες προβλέπουν βροχοπτώσεις έως το απόγευμα - Σε επιφυλακή η Πολιτική Προστασία
Δείτε τον χάρτη του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών με τις υψηλότερες καταγραφές στη χώρα
Εντοπίστηκε να οδηγεί στο αντίθετο ρεύμα με επικαθήμενο
Tι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο
Τα Δεκεμβριανά που ακολούθησαν και το δικαστικό «θρίλερ» με Κορκονέα
Κλείνουν σταθμοί του Μετρό - Τι θα ισχύσει τις ώρες των εκδηλώσεων μνήμης
Η πρόγνωση για τις επόμενες ημέρες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.