Ελλαδα

Πιερρακάκης: Οι μεταρρυθμίσεις είναι οι ειρηνικές επαναστάσεις

«Το πιο σημαντικό από όλα είναι το μήνυμα ότι η Ελλάδα είναι μεταρρυθμίσιμη χώρα»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΠΙΕΡΡΑΚΑΚΗΣ  (ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ)
Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΠΙΕΡΡΑΚΑΚΗΣ (ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ)

Κ. Πιερρακάκης: «Οι μεταρρυθμίσεις είναι οι ειρηνικές επαναστάσεις» - Εκδήλωση παρουσίασης βιβλίου της «διαΝΕΟσις».

Στο πλαίσιο της διαδικτυακής συζήτησης που πραγματοποιήθηκε, στην πρώτη παρουσίαση του βιβλίου «10 Μεταρρυθμίσεις που Άλλαξαν την Ελλάδα», ο κ. Πιερρακάκης τόνισε πως «οι μεταρρυθμίσεις είναι οι ειρηνικές επαναστάσεις». Ακόμη, επισήμανε ότι «ο βασικός τρόπος για να πετύχεις μεγάλες αλλαγές, είναι οι μεταρρυθμίσεις σαν αυτές που συναντά κανείς στο συγκεκριμένο βιβλίο».

Eιδικότερα, επισήμανε ότι «η γενική σύλληψη εδώ, είναι το πώς μπορεί κανείς να βλέπει μαθήματα Ιστορίας, συγκεκριμένα μαθήματα από το δικό του πεδίο, από τη δική του ιστορία και να αντλεί τα σωστά διδάγματα». Αναφερόμενος στο βιβλίο, τόνισε ότι είναι μια μεγάλη συνεισφορά, διότι «καταρρίπτει κάποιους μύθους σε σχέση με το πώς αλληλεπιδρούμε και συζητάμε καθημερινά για τα θέματα που έχουν να κάνουν με τις μεταρρυθμίσεις».

Υπογράμμισε μάλιστα, ότι «ένας τέτοιος μύθος είναι ότι η Ελλάδα είναι μια μη μεταρρυθμίσιμη χώρα, ότι το πολιτικό σύστημα έχει μια δυσανεξία στις μεταρρυθμίσεις».

Όπως σημείωσε ο υπουργός, «η Ελλάδα είναι μια βαθιά μεταρρυθμίσιμη χώρα, όταν υπάρχουν μια σειρά από συνθήκες όπως η πολιτική βούληση, οι άνθρωποι στο πεδίο οι οποίοι μπορούν να υλοποιήσουν αυτές τις μεγάλες αλλαγές και βέβαια να είναι αυτές οι αλλαγές ένα κοινωνικό αίτημα». Αναφερόμενος στον ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας, είπε χαρακτηριστικά ότι «τόσο το gov.gr και γενικά η ψηφιακή μεταρρύθμιση του Δημοσίου, αποτελούσε κοινωνικό αίτημα. Εμείς, αυτό που έπρεπε να κάνουμε, ήταν να χρησιμοποιήσουμε τα ψηφιακά μέσα για να απαντήσουμε σε αυτό το κοινωνικό αίτημα» και συμπλήρωσε ότι «είδαμε ποιες μεγάλες αλλαγές είχαν συντελεστεί στο παρελθόν και προσπαθούσαμε, από τη μια να διδαχθούμε από τα παραδείγματα άλλων χωρών, και από την άλλη να τα προσαρμόσουμε στο εθνικό μας πλαίσιο».

Σύμφωνα με τον κ. Πιερρακάκη, «το πιο σημαντικό από όλα είναι το μήνυμα ότι η Ελλάδα είναι μεταρρυθμίσιμη χώρα, από το 'δεν γίνεται' μπορείς κάλλιστα να σβήσεις το "δεν"». Κλείνοντας, τόνισε ότι «πρέπει να έχεις ένα σχέδιο για να μπορείς σε κάθε περίπτωση να αντλείς τα μέγιστα στη συγκυρία».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις              

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ