- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Χιόνια, βροχές και πτώση της θερμοκρασίας έχει ο καιρός αύριο Πέμπτη 17 Μαρτίου 2022. Η πρόγνωση του meteo. Πού θα χτυπήσει η κακοκαιρία.
Επιδείνωση αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός από την Πέμπτη 17 Μαρτίου 2022, η οποία οφείλεται σε ψυχρές αέριες μάζες που προσεγγίζουν την Ελλάδα από τα βορειοανατολικά. Αναμένονται χιόνια και βροχές.
Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, βροχοπτώσεις και χιονοπτώσεις σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές θα σημειωθούν την Πέμπτη και Παρασκευή. Στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά την Παρασκευή υπάρχει πιθανότητα για χιονόνερο ή χιόνι ακόμη και σε περιοχές χαμηλότερου υψομέτρου.
Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση που θα γίνει αισθητή από την Παρασκευή. Χαρακτηριστικό είναι ότι το Σάββατο η μέγιστη τιμή της δεν αναμένεται να ξεπεράσει τους 10 έως 11 βαθμούς Κελσίου, ακόμη και στις νησιωτικές περιοχές.
Κακοκαιρία: Πρόγνωση καιρού για την Πέμπτη 17.03
Αναλυτικότερα, την Πέμπτη αναμένονται νεφώσεις που κατά διαστήματα θα είναι πυκνές, ενώ πρόσκαιρες σποραδικές βροχές θα σημειωθούν αρχικά στο Ιόνιο, στα δυτικά ηπειρωτικά και στο Ανατολικό Αιγαίο. Από το μεσημέρι αναμένονται τοπικές βροχές κυρίως στα ηπειρωτικά, ενώ χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά ηπειρωτικά. Η ορατότητα έως το πρωί θα είναι τοπικά περιορισμένη.
Η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή και θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από -2 έως 12 βαθμούς, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 2 έως 13, στη Θεσσαλία και στην Ήπειρο από 3 έως 16, στην Στερεά και στην Πελοπόννησο από 2 έως 18, στα νησιά του Ιονίου από 9 έως 15, στα νησιά του Αιγαίου από 5 έως 17 και στη Κρήτη από 5 έως 19 βαθμούς Κελσίου.
Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 2 έως 4 και τοπικά έως 5 Μποφόρ και από το μεσημέρι 4 έως 6 Μποφόρ. Στο Κεντρικό Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 2 έως 4 Μποφόρ και από το μεσημέρι 3 έως 5 Μποφόρ. Στο Νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 έως 6 Μποφόρ και από το μεσημέρι από βόρειες διευθύνσεις 3 έως 5 Μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 2 έως 4 Μποφόρ, όμως προς το τέλος του εικοσιτετραώρου θα γίνουν ανατολικοί 3 έως 5 Μποφόρ.
Στην Αττική αναμένονται αραιές νεφώσεις που από το μεσημέρι θα πυκνώσουν και υπάρχει πιθανότητα πρόσκαιρων σποραδικών βροχών. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 2 έως 4 και από το μεσημέρι 3 έως 5 Μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 8 έως 18 βαθμούς Κελσίου.
Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις που από το μεσημέρι θα πυκνώσουν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από βόρειες διευθύνσεις έως 3 Μποφόρ, όμως από το μεσημέρι θα γίνουν ανατολικοί 2 έως 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 6 έως 13 βαθμούς Κελσίου.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δύο πτήσεις από Ντόχα και Ντουμπάι προσγειώθηκαν στην Αθήνα - Αναμένονται ακόμη τέσσερις από Τελ Αβίβ
«Παίρνω τον Παύλο μου και φεύγω», είπε συγκινημένη η Μάγδα Φύσσα έξω από το δικαστήριο
Καταδικάστηκε και σε δεύτερο βαθμό με πέντε χρόνια
Ο καθηγητής και πρώην υπουργός, σχολιάζει τις φωτογραφίες, έχοντας προσωπική σύνδεση με την ιστορία: ο πατέρας του είχε κρατηθεί στο Χαϊδάρι και στις φυλακές Αβέρωφ.
Τι αναφέρει η ανακοίνωση με αφορμή το περιστατικό στον σταθμό του Αγίου Νικολάου
Από φέτος θεσπίζεται εθελοντική 12μηνη θητεία γυναικών στον Στρατό Ξηράς
Κάμερα ασφαλείας κατέγραψε τη στιγμή της τραγωδίας, σε εξέλιξη έρευνα για πιθανές κόντρες δύο οχημάτων
Αυλαία στη δίκη στο Εφετείο - Οι ποινές
«Είναι επιπόλαιο να μιλάμε από τώρα για ενδεχόμενο νέων κακοκαιριών» σημειώνει ο μετεωρολόγος
Απομακρύνθηκαν τελευταία στιγμή οι μαθητές
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τα social media αποτελούν πλέον την κύρια πηγή ενημέρωσης
Ενδεχόμενο να επιστρέψουν στη φυλακή πρώην βουλευτές
«Έζησα μαζί του και τον ευχαριστώ»
Ποιες αργίες ακολουθούν
«Ξεδίπλωσε ακέραιο το ταλέντο του και αγαπήθηκε όσο λίγοι από το μεγάλο κοινό»
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Η πρόγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη
Σε ποια ρολόγια δεν αλλάζει αυτόματα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.