Ελλαδα

Γιώργος Κυπαρίσσης: Τι είπε μετά την απαγωγή - Τα πρώτα του λόγια

Ο επιχειρηματίας επέστρεψε στο σπίτι του μετά από δύο μήνες φανερά καταβεβλημένος

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
peripoliko.jpg
© EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Γιώργος Κυπαρίσσης, ο επιχειρηματίας που έπεσε θύμα απαγωγής, έκανε τις πρώτες του δηλώσεις μετά την απελευθέρωσή του.

Ο Γιώργος Κυπαρίσσης, ο επιχειρηματίας στο Ντράφι που είχε πέσει θύμα απαγωγής, αφέθηκε ελεύθερος από τους απαγωγείς του. Ο 40χρονος επιχειρηματίας βρισκόταν στα χέρια τους από τις 29 Δεκεμβρίου 2021.

Στους δημοσιογράφους που περίμεναν έξω από το σπίτι του, ο Γιώργος Κυπαρίσσης αρκέστηκε να δηλώσει: «Ευχαριστώ πάρα πολύ, παιδιά. Θα τα πούμε αύριο».

Ο επιχειρηματίας αφέθηκε ελεύθερος στο Τατόι της Αττικής και είναι καλά στην υγεία του, ωστόσο φαίνεται φανερά καταβεβλημένος. Οι απαγωγείς του ζητούσαν λύτρα ενός εκατομμυρίου ευρώ. Μετά την απελευθέρωσή του ο 40χρονος έδωσε μαραθώνια κατάθεση στους αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής, ενώ το ίδιο έκαναν και τα τρία αδέλφια του.

Καταβεβλημένος και με ξυρισμένο κεφάλι επιστρέφει σπίτι του ο επιχειρηματίας Κυπαρίσσης | Live News

 

Γιώργος Κυπαρίσσης: Η έκκληση της μητέρας του προς τους απαγωγείς

Όλο αυτό το χρονικό διάστημα η μητέρα του Γιώργου Κυπαρίσση είχε κάνει «έκκληση για ανθρωπιά» στους απαγωγείς του παιδιού της, καλώντας τους να επικοινωνήσουν με την οικογένεια και να δώσουν ένα σημάδι ότι ο γιος της είναι καλά.

«Ο Γιώργος μας δεν έχει γυρίσει ακόμα κοντά μας. Είμαι μάνα. Σας ικετεύω, εσείς που κρατάτε το παιδί μου να επικοινωνήσετε μαζί μας. Πείτε μας ότι ο Γιώργος είναι καλά. Σας παρακαλώ πολύ.

» Εμείς κάνουμε ό,τι μπορούμε για να βρούμε γρήγορα λύση και νομίζω ότι θα συμφωνήσετε. Κάνω έκκληση στην ανθρωπιά σας. Ευχαριστούμε πολύ όλο τον κόσμο για την στήριξη και την διακριτική στάση που έχει δείξει μέχρι τώρα» είχε αναφέρει.

Γιώργος Κυπαρίσσης: Το χρονικό της απαγωγής

Ο επιχειρηματίας που δραστηριοποιείται στην αγορά ανταλλακτικών αυτοκινήτων, εξαφανίστηκε τον περασμένο Δεκέμβριο, καθώς επέστρεφε στο σπίτι του στο Ντράφι μετά από έξοδο για φαγητό. Σύντομα διαπιστώθηκε ότι τον απήγαγαν.

Την ώρα που έπεσε θύμα αρπαγής, μιλούσε στο κινητό τηλέφωνο με φίλο του, ο οποίος, σύμφωνα με την κατάθεσή του, άκουσε τους δράστες.

Όπως αναφέρθηκε και νωρίτερα, οι απαγωγείς έστειλαν μήνυμα στην οικογένειά του, με το οποίο ζητούσαν λύτρα ύψους άνω του 1.000.000 ευρώ και σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο σύντομος χρόνος του μηνύματος για λύτρα, αλλά και το ύψος του ποσού που ζητήθηκε, υποδεικνύουν εγκληματική ενέργεια από όχι μεγάλη οργάνωση.

Στο μικροσκόπιο των Αρχών μπήκαν βίντεο από κάμερες της περιοχής που έγινε η απαγωγή, για να εντοπίσουν το δρομολόγιο και τις κινήσεις των δύο οχημάτων που πήραν μέρος στην πρώτη φάση της απαγωγής.

Αφέθηκε ελεύθερος ο επιχειρηματίας Γ. Κυπαρίσσης | 04/03/2022 | ΕΡΤ

Τι δήλωσε ο πατέρας του Γιώργου Κυπαρίσση μετά την απελευθέρωση του γιου του

Σημειώνεται ότι δηλώσεις για την απελευθέρωση του Γιώργου Κυπαρίσση έκανε ο πατέρας του, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων: 

«Μας πήραν τηλέφωνο και μας είπαν ότι θα έρθει, κατεβήκαμε κάτω στην είσοδο και μετά από μισή ώρα περίπου εμφανίστηκε.

» Ήρθε με αγκάλιασε το παιδί, μιλήσαμε λίγο, αλλά είχε έρθει με την αστυνομία και έφυγαν. Τον είδα καλά, δεν είμαι γιατρός, επιφανειακά εντάξει ήταν. Τον είχαν ξυρίσει στο κεφάλι του και σε όλο το κορμί του».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ