Επανασυγκολλήθηκε το χέρι 11χρονου που είχε ακρωτηριαστεί
Νοσηλεύεται σε σταθερή κατάσταση στη ΜΕΘ
Επανασυγκολλήθηκε επιτυχώς το χέρι 11χρονου που είχε ακρωτηριαστεί - Τι αναφέρει το ιατρικό ανακοινωθέν.
Επιτυχής ήταν, σύμφωνα με το ανακοινωθέν του Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία», η χειρουργική επανασυγκόλληση του αριστερού άκρου του 11χρονου παιδιού από τη Ζάκυνθο, το οποίο είχε τραυματιστεί το Σάββατο.
Συγκεκριμένα, το παιδί βρισκόταν σε χωράφι μαζί με τον πατέρα του εκτελώντας αγροτικές εργασίες και καθώς το τρακτέρ ήταν σε λειτουργία και δούλευε η φρέζα, το αγόρι έβαλε το χέρι του, με αποτέλεσμα να ακρωτηριαστεί από τον ώμο. Το παιδί μεταφέρθηκε με C-130 στο νοσοκομείο «Αγία Σοφία».
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του νοσοκομείου, στην χειρουργική ομάδα που κατάφερε να επανασυγκολήσει το χέρι του 11χρονου, μετείχαν γιατροί, από τρία νοσοκομεία και συγκεκριμένα από το «Λαϊκό», το «ΚΑΤ» και το νοσοκομείο «Αγία Σοφία».
Αναλυτικά στην ανακοίνωση του νοσοκομείου «Αγία Σοφία» αναφέρονται τα ακόλουθα:
«Στις 12.02.2022 και ώρα 11:00 δεχθήκαμε αίτημα από το ΕΚΕΠΥ για επείγουσα αεροδιακομιδή του ασθενούς Β.Δ 11 ετών (Η.Γ. 17.04.2011) από το Νοσοκομείο της Ζακύνθου με πλήρες ακρωτηριαστικό τραύμα (Αρ) άνω άκρου στο ύψος του κεντρικού βραχιονίου.
Συγκροτήθηκε άμεσα χειρουργική ομάδα με συμμετοχή ιατρών από τρία (3) Νοσοκομεία της Αττικής και συγκεκριμένα:
ΓΝΑ «ΛΑΪΚΟ»
- Κλωνάρης Χρήστος, Καθηγητής Αγγειοχειρουργικής
- Χασεμάκη Νατάσα, Ειδικευόμενη Αγγειοχειρουργικής
ΓΝΑ «ΚΑΤ»
- Γιαννούλης Φίλιππος, Επιμελητής Α΄ΕΣΥ Κλινικής Χεριού – Άνω Άκρου & Μικροχειρουργικής
ΓΝΠΑ «Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ»
- Αναστασόπουλος Ιωάννης, Συντονιστής Διευθυντής ΕΣΥ – Β΄ Ορθοπαιδικής Κλινικής
- Κράλλης Παναγιώτη, Διευθυντής ΕΣΥ - Β΄ Ορθοπαιδικής Κλινικής
- Κοσμάς Ελευθέριος, Ειδικευόμενος Β΄ Ορθοπαιδικής Κλινικής
- Ασλανίδου Βαρβάρα, Διευθύντρια ΕΣΥ Αναισθησιολογικού Τμήματος
- Αρώνη Φιλιππία, Επιμελήτρια Β΄ΕΣΥ Αναισθησιολογικού Τμήματος
- Πράπα Μαριλένα, Επιμελήτρια Α΄ΕΣΥ -Εντατικολόγος Παιδίατρος ΠΜΕΝ
- Δημητροπούλου Βασιλική, Εξειδικευόμενη Εντατικολόγος Παιδίατρος ΠΜΕΝ
- Κωνσταντόπουλος Σωτήριος, Εξειδικευόμενος Εντατικολόγος Παιδίατρος ΠΜΕΝ
Καταλυτική υπήρξε και η άμεση ανταπόκριση και προετοιμασία του Νοσηλευτικού Προσωπικού του Χειρουργείου.
Ο μικρός ασθενής κατέφθασε με ασθενοφόρο στο Νοσοκομείο μας στις 16:30 την ίδια ημέρα και σε καλή γενική κατάσταση. Το ακρωτηριασμένο μέλος μεταφέρθηκε ταυτόχρονα με την προβλεπόμενη διαδικασία. Στις 17:00 ο ασθενής εισήλθε στο Χειρουργείο του ΓΝΠΑ «Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ» όπου και υπεβλήθη σε χειρουργική επανασυγκόλληση (Αρ) άνω άκρου στο ύψος του άνω τριτημορίου του (αρ.) βραχιονίου. Η επέμβαση ολοκληρώθηκε με επιτυχία στις 02:00 ξημερώματα της 13.02.22.
Επισημαίνουμε ότι είναι η πρώτη επιτυχής επανασυγκόλληση άκρου στο ύψος του ώμου σε παιδί στην Ελλάδα.
Ο ασθενής νοσηλεύεται σε σταθερή κατάσταση στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου μας».
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αναλυτική πρόγνωση από Meteo και EMY
Αναλυτικά το ωράριο στα μεγάλα εμπορικά κέντρα και πολυκαταστήματα
Για περισσότερες από τέσσερις ώρες δυνάμεις της Πυροσβεστικής έδιναν μάχη με τις φλόγες
Με μία εντυπωσιακή τελετή έναρξης ξεκίνησε και επίσημα το Πατρινό Καρναβάλι, με το σύνθημα «Βγες από την Οθόνη»
Τεράστια η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής
Έγραψαν συνθήματα και πέταξαν τρικάκια στο σπίτι του Παναγιώτη Γκλαβίνη - Καταδικάζει ο υφυπουργός Παιδείας Νίκος Παπαϊωάννου
«Οι χιονοπτώσεις στην Ελλάδα δεν έχουν εκλείψει, αλλά εμφανίζονται πιο επιλεκτικά»
Πού αναμένονται βροχές και ασθενείς χιονοπτώσεις
Γιατί το Ορθόδοξο και το Καθολικό Πάσχα δεν εορτάζονται την ίδια ημερομηνία
24ωρη λειτουργία θερμαινόμενης αίθουσας, Δομή Φιλοξενίας και τηλεφωνικής γραμμής
Οι προγνώσεις των μετεωρολόγων
Παρά την επιρροή και τη δύναμη που συγκέντρωνε, διατηρούσε χαμηλό προφίλ μέχρι τέλους
Ο τελευταίος αποχαιρετισμός στη σπουδαία ηθοποιό του κινηματογράφου που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 93 ετών
Απειλή για την οικονομία συνολικά το θέμα της στέγης | Έρευνα της διαΝΕΟσις και του ΙΟΒΕ: «Η στέγαση στην Ελλάδα: Τάσεις, προκλήσεις και προοπτικές»
Τι ισχύει για τα σούπερ μάρκετ
Το μεσημέρι η παράδοση του Λαβάρου στο Δημαρχείο - Αναλυτικά οι εκδηλώσεις
Αναλυτική πρόγνωση από την EMY
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.