- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Χανιά: Προφυλακίστηκαν συνιδιοκτήτες και γιατροί του γηροκομείου
Για σκευωρία κάνουν λόγο οι κατηγορούμενοι
Γηροκομείο στα Χανιά: Την προφυλάκιση των δύο συνιδιοκτητριών και των δύο γιατρών της Μονάδας Φροντίδας Ηλικιωμένων αποφάσισαν ανακριτής και εισαγγελέας Χανίων.
Την προφυλάκιση των δύο συνιδιοκτητριών και των δύο γιατρών της Μονάδας Φροντίδας Ηλικιωμένων, αποφάσισαν τα ξημερώματα της Κυριακής ανακριτής και εισαγγελέας Χανίων, μετά από μια διαδικασία που διήρκεσε 22 ώρες.
Αντιθέτως οι τρεις εργαζόμενοι της μονάδας αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.
«Επιλέχτηκε η ταχύτητα αντί της δικαιοσύνης», δήλωσε ο συνήγορος των δύο συνιδιοκτητριών, Νίκος Ρουσόπουλος, εκφράζοντας παράπονα για την διαδικασία και για το γεγονός ότι δεν του επιτράπηκε να εξετάσει μάρτυρες υπεράσπισης.
Συγκινημένοι τους υποδέχτηκαν οι συγγενείς τους που παρέμεναν στα δικαστήρια καθ’ όλη τη διάρκεια της ανάκρισης. Το επόμενο διάστημα αναμένονται αποφάσεις για το μέλλον της δομής και την τύχη των περίπου 40 τροφίμων που παραμένουν εκεί.
Η μαραθώνια απολογία ξεκίνησε στις 07.00 το πρωί του Σαββάτου ενώ σε όλη την διάρκεια της διαδικασίας δεν έλειψαν οι εντάσεις μεταξύ συγγενών των θυμάτων και υπερασπιστών του γηροκομείου, οι οποίοι έμειναν έξω από το δικαστικό μέγαρο μέχρι τα ξημερώματα.
Για σκευωρία κάνουν λόγο οι ιδιοκτήτριες του Γηροκομείου των Χανίων
Αυτό που υποστήριξαν οι συλληφθέντες και ειδικά η μητέρα και η κόρη στις οποίες ανήκει το γηροκομείο είναι ότι πρόκειται για «σκευωρία».
«Προσκομίστηκαν στοιχεία άλλων συγγενών στα οποία για παράδειγμα, ο ένας αδελφός λέει ότι βασάνιζαν τη μητέρα του και την άφηναν νηστική ενώ η αδελφή λέει ότι ήταν μια χαρά και ο αδελφός δεν είχε πατήσει ποτέ στη μονάδα ενώ η αδελφή ήταν κάθε μέρα εκεί. Όλα αυτά θα αξιολογηθούν από τη δικαιοσύνη», δήλωσε ο κ. Ρουσσόπουλος.
Συνεχίζονται οι αποκαλύψεις για το γηροκομείο-κολαστήριο
Σύμφωνα με τις αρχές, έχει σχηματιστεί μια δικογραφία με 29 ακόμα κατηγορούμενους, η οποία ξεπερνά σε όγκο τις 1.000 σελίδες. Στο μεταξύ η δομή συνεχίζει κανονικά να λειτουργεί. Την ίδια ώρα συνεχίζονται οι αποκαλύψεις για το γηροκομείο στα Χανιά, όπου δεκάδες ηλικιωμένοι έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας των συνθηκών διαβίωσης.
Πρώην εργαζόμενη του οίκου ευγηρίας υποστήριξε ότι όταν ρωτούσε σχετικά με τα όσα συνέβαιναν εντός της δομής, δεν λάμβανε απαντήσεις. Αντίθετα, όπως ανέφερε η κ. Κική Στεφανίδου, οι συνάδελφοί της τής έλεγαν να μην μιλήσει.
«Ότι και να τους ρωτούσα, δεν μας έδιναν εξηγήσεις. Οι συνάδελφοί μου μου έλεγαν πάψε θα απολυθούμε. Με έκαναν στην άκρη, ήμουν το μαύρο πρόβατο» δήλωσε χαρακτηριστικά η πρώην εργαζόμενη μιλώντας στον ΣΚΑΪ.
Παράλληλα, έκανε λόγο για μία δομή «βιτρίνα που κάλυπτε τα ψέματά τους, μία καλομελετημένη κομπίνα». Σύμφωνα με τα όσα κατήγγειλε οι υπεύθυνοι έκαναν διαλογή στο προσωπικό: «Μας βάζανε τόση δουλειά, ήμασταν 3 νοσηλευτές για 60 τρόφιμους. Έκαναν διαλογή στους εργαζόμενους, ήθελαν να είσαι ανειδίκευτος για να σε χειρίζονται».
«Δίναμε τα κατασταλτικά φάρμακα σαν καραμέλες στους ανθρώπους και ρωτούσαμε τι είναι αυτά» ανέφερε η πρώην εργαζόμενη, σημειώνοντας πως η ίδια έχει καταθέσει στις Αρχές ότι όλοι πέθαιναν με τον ίδιο τρόπο. «Τρεις μέρες εμπύρετοι ήξεραν ότι θα πεθάνουν και μάλιστα γελούσαν, έφευγαν από το δωμάτιο και τους αφήναν μόνους τους. Την ώρα που έφευγε η ψυχή τους καθόμουν στο δωμάτιο για να τους κρατάω στο χέρι. Για να μην νιώθουν μοναξιά» ανέφερε χαρακτηριστικά η Κική Στεφανίδου για τις τραγικές στιγμές που βίωναν οι ηλικιωμένοι.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Νεφώσεις και τοπικές βροχές στις περισσότερες περιοχές - Αναλυτική πρόγνωση από το meteo και την ΕΜΥ
Eναλλάξ διακοπές κυκλοφορίας σε δεξιά ή αριστερή λωρίδα
Οι βροχές των τελευταίων ημερών αύξησαν σημαντικά τα διαθέσιμα αποθέματα νερού
Δεν κινδυνεύει η ζωή της - Παραμένει στο νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους
Καταγγελίες για «πρόχειρα» έργα και μπαζώματα - «Καμία σχέση με πραγματικότητα» απαντά ο ΔΕΔΔΗΕ
Έφυγε από τη ζωή στα 77, αφήνοντας πίσω της μια πολυσυζητημένη δημόσια πορεία
Οι νέες θέσεις Α΄ και Β΄ υπαρχηγού και οι γενικοί συντονιστές Βόρειας και Νότιας Ελλάδας
Επιχείρηση της Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου σε επαρχιακή οδό - Πώς προσπάθησαν να αποφύγουν τους ελέγχους
Άνοδος της θερμοκρασίας και νότιοι άνεμοι έως 5 μποφόρ - Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν από τις πρωινές ώρες
Καταρρίφθηκε το ρεκόρ ημερήσιου ύψους βροχής σε πολλές περιοχές της Αττικής
Το έργο αναμένεται να παρουσιαστεί στην εκπαιδευτική κοινότητα και το ευρύ κοινό
Την τελευταία του πνοή άφησε το βράδυ της Πέμπτης (22/1) ο Σπύρος Καρατζαφέρης
Βροχές, καταιγίδες και θυελλώδεις νοτιάδες έως 9 μποφόρ
Νέα πρωτοβουλία Columbia–ΕΜΠ γεφυρώνει έρευνα και αγορά, επενδύοντας στη νέα γενιά επιστημόνων
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τα καταστήματα ΟΠΑΠ και PLAY περνούν στην εποχή της Allwyn, με νέο look & feel, διεθνή αέρα και εμπειρίες που κοιτούν μπροστά, χωρίς να αλλάζει τίποτα από όσα αγαπήσαμε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.