- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Απόσυρση ηλεκτρικών συσκευών: Ποιες συσκευές αφορά η επιδότηση
Τι δήλωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας
Στην απόσυρση των παλιών ηλεκτρικών ενεργοβόρων συσκευών αλλά και την επιδότησή τους αναφέρθηκε ο Κώστας Σκρέκας.
Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας αναφέρθηκε στην επιδότηση για την απόσυρση των παλιών ηλεκτρικών ενεργοβόρων συσκευών.
Ειδικότερα, ο υπουργός τόνισε πως «μέσα στο πρώτο εξάμηνο του χρόνου θα αρχίσει η επιδότηση για την απόσυρση των παλιών ηλεκτρικών ενεργοβόρων συσκευών, με έμφαση στην αντικατάσταση κλιματιστικών και ψυγείων».
Στη συνέντευξη που παραχώρησε στη «Ναυτεμπορική», υπογράμμισε πως «οι συσκευές αυτές δημιουργούν τα μεγαλύτερα φορτία κατανάλωσης και ασκούν πίεση στο ηλεκτρικό σύστημα. Τα ψυγεία λειτουργούν σε μόνιμη βάση, ενώ τα κλιματιστικά ανάβουν ταυτόχρονα σε ημέρες με υψηλές θερμοκρασίες το καλοκαίρι».
«Το επόμενο διάστημα θα ανακοινώσουμε τις λεπτομέρειες του νέου προγράμματος το οποίο θα συμβάλει στη μείωση των λογαριασμών ηλεκτρικής ενέργειας για τα νοικοκυριά. Αυτό θα το πετύχουν με την απόκτηση νέων ηλεκτρικών συσκευών που είναι ενεργειακά αποδοτικότερες, καλύπτοντας τις ίδιες ανάγκες με αισθητά χαμηλότερη κατανάλωση και κόστος»
Απόσυρση παλιών ηλεκτρικών ενεργοβόρων συσκευών και επιδότητση - Ποιοι είναι δικαιούχοι, πώς θα δοθούν οι επιδοτήσεις
Ως προς τους δικαιούχους, ο κ. Σκρέκας τόνισε πως «θα είναι όλα τα νοικοκυριά, ενώ βασική προϋπόθεση για την υπαγωγή στο νέο πρόγραμμα είναι η ανακύκλωση των παλιών συσκευών».
Αναφορικά με το πώς θα δοθούν οι επιδοτήσεις, το πρόγραμμα αναμένεται να «τρέξει» μέσω ειδικής ηλεκτρονικής πλατφόρμας. Οι επιδοτήσεις προβλέπεται χορηγηθούν με άμεση χρηματοδότηση (π.χ. μέσω voucher), με κριτήρια ιεράρχησης ενώ εξετάζεται να τεθούν και εισοδηματικά κριτήρια για την επιλογή των δικαιούχων. Η επιδότηση θα είναι κλιμακούμενη και το ποσοστό αυτής για κάθε κατηγορία ηλεκτρικού εξοπλισμού θα προκύπτει με βάση τα κριτήρια και το μέγιστο όριο χρηματοδότησης.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αυξημένη κίνηση σε Κινέττα και Ελευσίνα, αλλά χωρίς μεγάλες καθυστερήσεις
«Υγειονομική βόμβα» καταγγέλλουν τοπικοί φορείς
Προβλήματα στην κυκλοφορία
Υψηλό επενδυτικό ενδιαφέρον συγκεντρώνει η Κρήτη
Εννέα μέρες μετά το σοβαρότατο τροχαίο που είχε στα Ιωάννινα
Η ζωή μας μέσα στην κίνηση και οι εξαγγελίες που δεν λύνουν το πρόβλημα
Έναρξη εξετάσεων και στα γυμνάσια
Γιατί δημιουργείται σύγχυση με την Πεντηκοστή
Θερμοκρασία έως 34°C σε αρκετές περιοχές της χώρας - Η πρόγνωση της ΕΜΥ
Κατασχέθηκαν οχήματα, πλαστές πινακίδες και χαρτονομίσματα
Μηδενική ανοχή από την Πυροσβεστική - Ήδη έχουν επιβληθεί 365 πρόστιμα και έγιναν 60 συλλήψεις
Ένα από τα πιο δημοφιλή αστρονομικά φαινόμενα για το ευρύ κοινό
H συγκινητική ανάρτηση της μητέρας της
Η ημέρα δεν συγκαταλέγεται στις υποχρεωτικές αργίες
Λιποθυμικό επεισόδιο κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας στην Αρετσού - Μεταφέρθηκε στο 424
Προσωρινά κρατούμενος ένας από τους 22 κατηγορούμενους - Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους οι υπόλοιποι
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.