Ελλαδα

Πιστοποιητικά εμβολιασμού: Τελειώνει η προθεσμία για την 3η δόση

Μαζί με τα «προνόμια» που παρείχε

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Το εμβολιαστικό κέντρο «Προμηθέας»
Το εμβολιαστικό κέντρο «Προμηθέας» © Eurokinissi

Εκπνέει η διορία για την τρίτη δόση για όσους διαθέτουν πιστοποιητικό εμβολιασμού έχοντας κάνει τις δύο δόσεις μόνο.

Την προσεχή Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2022 λήγει το πιστοποιητικό για εκείνους που έχει παρέλθει το επτάμηνο από τον εμβολιασμό τους με τις δύο δόσεις και θα πρέπει να προβούν στην χορήγηση της τρίτης, αναμνηστικής δόσης.

Αυτό σημαίνει πως όσοι δεν έχουν κάνει την τρίτη δόση του εμβολίου έχουν μία εβδομάδα προθεσμία για να την κάνουν αλλιώς δεν θα μπορούν να εισέλθουν σε εσωτερικούς χώρους εστίασης ή διασκέδασης ενώ θα πρέπει στο εξής να επιδεικνύουν αρνητικό μοριακό ή rapid test για να μπορούν να εισέλθουν σε καταστήματα λιανικής.

Εκτός ΕΣΥ από 31 Μαρτίου οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί

Ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, έστειλε «τελεσίγραφο» στους ανεμβολίαστους υγειονομικούς, οι οποίοι θα μείνουν εκτός ΕΣΥ από 31 Μαρτίου.

Ειδικότερα, ο κ. Πλεύρης τόνισε πως «το μέτρο της αναστολής ισχύει για τους υγειονομικούς που δεν έχουν εμβολιαστεί. Μέχρι τέλος Μαρτίου θα υπάρξει μία γενική ρύθμιση για το αν θα παραμείνουν στο σύστημα. Όσον αφορά την συμπληρωματική δόση αυτή δεν σχετίζεται με την αναστολή εργασίας».

«Από εδώ και στο εξής πρέπει πλέον να οδηγούμαστε στην πλήρη αποκλιμάκωση των μέτρων γιατί η Όμικρον έχει μικρότερη νοσηρότητα από τη Δέλτα αλλά και γιατί είναι τέτοια η μεταδοτικότητά της που όποια μέτρα και να πάρουμε δεν μπορούμε να την περιορίσουμε», ανέφερε στη συνέχεια ο υπουργός και πρόσθεσε για τα μέτρα που έχουν θεσπιστεί από την κυβέρνηση τονίζοντας πως «στη χώρα μας τα μέτρα είναι αρκετά ήπια και αυτά που έχουν παραμείνει προς συζήτηση στην πραγματικότητα είναι τα γήπεδα και η διασκέδαση» και πρόσθεσε:

«Πιστεύω πως τα μέτρα θα επαναξιολογούνται εβδομάδα με την εβδομάδα. Όσο φαίνεται μία σταθεροποίηση, πηγαίνουμε και σε αποκλιμάκωση. Η πρόθεση μας είναι να αποκλιμακώνονται μέτρα και να μένουν τα απολύτως απαραίτητα».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ