Ελλαδα

Κοζάνη: Παρέμβαση εισαγγελέα για την έγκυο με το νεκρό έμβρυο

Περιφερόταν από νοσοκομείο σε νοσοκομείο

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κοζάνη: Εισαγγελική παρέμβαση για την έγκυο με το νεκρό έμβρυο
Κοζάνη: Εισαγγελική παρέμβαση για την έγκυο με το νεκρό έμβρυο © Screenshot/YouTube/ΕΡΤ

Εισαγγελική παρέμβαση για 41χρονη που κυοφορούσε νεκρό έμβρυο και περιφερόταν από νοσοκομείο σε νοσοκομείο.

Τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης παρήγγειλε η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Κοζάνης, προκειμένου να διερευνηθεί εάν τελέστηκαν αδικήματα στην υπόθεση της 41χρονης εγκύου η οποία, σύμφωνα με καταγγελίες, απευθύνθηκε για επείγουσα περίθαλψη στα νοσοκομεία Πτολεμαΐδας και Κοζάνης χωρίς να βρει ανταπόκριση.

Στις 28 Δεκεμβρίου 2021 η έγκυος γυναίκα, ύστερα από υπόδειξη του γιατρού που την παρακολουθούσε απευθύνθηκε στο νοσοκομείο Κοζάνης αρχικά και στη συνέχεια στο νοσοκομείο Πτολεμαΐδας, προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες ιατρικές ενέργειες για το νεκρό έμβρυο που κυοφορούσε, χωρίς να δοθεί λύση στο πρόβλημα που αντιμετώπιζε. Η εγκυμονούσα, με ενυπόγραφη ανοικτή επιστολή της, περιέγραψε τα όσα αντιμετώπισε εκείνες τις ημέρες στα δύο νοσοκομεία.

Νοσοκομείο Κοζάνης (Φωτογραφία Αρχείου)
Νοσοκομείο Κοζάνης (Φωτογραφία Αρχείου) © EUROKINISSI

Μετά τη δημοσιοποίηση του γεγονότος ο διοικητής της 3ης ΥΠΕ, Παναγιώτης Μπογιατζίδης, έδωσε εντολή για έρευνα του περιστατικού και ακολούθως ο διοικητής του νοσοκομείου Πτολεμαΐδας, Σταύρος Παπασωτηρίου, διέταξε ΕΔΕ. Σύμφωνα με την διοίκηση έχει ήδη προσέλθει και έδωσε κατάθεση για την περιπέτειά της η παθούσα, ενώ, όσοι από τους γιατρούς ή νοσηλευτικό προσωπικό κατονομάζονται από την 41χρονη, έχουν ήδη κληθεί για να καταθέσουν τις απόψεις τους.

Το έκτακτο περιστατικό με την εγκυμονούσα αποκάλυψε την έλλειψη αναισθησιολόγου για τα δύο νοσοκομεία της ΠΕ Κοζάνης.

Ειδικότερα, το νοσοκομείο Κοζάνης διαθέτει δύο αναισθησιολόγους, σε βαθμίδα διευθυντή και το Μποδοσάκειο Πτολεμαΐδας, μόλις έναν αναισθησιολόγο. Έτσι, άλλοτε 8 κι άλλοτε 10 ημέρες το μήνα τα δύο νοσοκομεία βρίσκονται χωρίς αναισθησιολόγο για την εξυπηρέτηση των επειγόντων περιστατικών.

Μόλις πριν από μια εβδομάδα, σε μετεγχειρητική επιπλοκή που παρουσίασε 16χρονος και που χρειάστηκε να χειρουργηθεί άμεσα, κλήθηκε κατεπειγόντως στο νοσοκομείο Κοζάνης ο συνταξιούχος αναισθησιολόγος και δημοτικός σύμβουλος, Αθανάσιος Δερμιτζάκης, ο οποίος ανέφερε το γεγονός στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Κοζάνης.

Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου, κ. Τσεβεκίδης, χορήγησε στο κ. Δερμιτζάκη την ειδική άδεια για να προβεί ως συνταξιούχος σε ιατρική πράξη.

Κοζάνη: Η περιπέτεια εγκύου που κυοφορούσε νεκρό έμβρυο

Η 41χρονη Μαρία με καταγωγή από το Λίβανο, η οποία ζει στην Κοζάνη τα τρία τελευταία χρόνια, περιέγραψε στην κάμερα της ΕΡΤ όσα έζησε όταν διαπίστωσε ότι το έμβρυο 7 εβδομάδων που κυοφορούσε ήταν νεκρό.

Μάλιστα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η γυναίκα περιφερόταν από νοσοκομείο σε νοσοκομείο για να χειρουργηθεί.

«Στις 30 του μηνός πήγαμε στο νοσοκομείο Κοζάνης και μου είπαν δεν υπάρχει αναισθησιολόγος τώρα», είπε η Maria Bou Abdallah. Αρχικά απευθύνθηκε στο νοσοκομείο Κοζάνης και λόγω έλλειψης αναισθησιολόγων την παρέπεμψαν στο νοσοκομείο Γρεβενών. Από εκεί κλείστηκε ραντεβού για την επέμβαση στο νοσοκομείο Πτολεμαΐδας. Ούτε εκεί όμως δόθηκε λύση στο πρόβλημά της.

41χρονη έγκυος με νεκρό έμβρυο περιφερόταν από νοσοκομείο σε νοσοκομείο στην Κοζάνη | 20/1/22 | ΕΡΤ

Όπως κατήγγειλε, ύστερα από πολύωρη αναμονή άκουσε εμβρόντητη τη γυναικολόγο στο «Μποδοσάκειο» νοσοκομείο να της λέει ότι δεν ήταν κάτι επείγον, με αποτέλεσμα να χειρουργηθεί σε ιδιωτική κλινική. «Ήταν σοκ για μένα ο τρόπος της», δηλώνει η 41χρονη.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ