Ελλαδα

Πώς κινείται η κακοκαιρία «Ελπίδα» - Τα προβλήματα (LIVE updates)

Εγκλωβισμένοι οδηγοί στην Αττική Οδό - Πώς κινούνται τα ΜΜΜ

Newsroom
13’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Η κακοκαιρία «Ελπίδα», οι κλειστοί δρόμοι, τα προβλήματα στα ΜΜΜ και οι εγκλωβισμοί οδηγών στην Αττική Οδό. LIVE updates.

Η κακοκαιρία «Ελπίδα» προκάλεσε μεγάλα προβλήματα στην Αττική. Οδηγοί εγκλωβίστηκαν στην Αττική Οδό, με Στρατό και πυροσβέστες να πραγματοποιούν ολονύχτια επιχείρηση για να τους απομακρύνουν από τα χιόνια. Τα προβλήματα σε κεντρικές οδικές αρτηρίες της Αττικής παραμένουν και η σημερινή ημέρα αναμένεται δύσκολη. Ακολουθούν live updates:

20:54: Παραμένουν τα προβλήματα στην ηλεκτροδότηση στην Αττική, ενώ ο ΔΕΔΔΗΕ υπογραμμίζει ότι έχει ήδη αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση στο 80% των περιοχών που αντιμετώπιζαν πρόβλημα λόγω βλαβών. Ανακοίνωσε, δε, πως συνεχίζονται οι εργασίες για την αποκατάσταση του δικτύου.

19:45: Παραιτήθηκε ο διευθύνων σύμβουλος της Αττικής Οδού, Βασίλης Χαλκιάς, στον απόηχο του εγκλωβισμού εκατοντάδων αυτοκινήτων κατά τη διάρκεια της έντονης χιονόπτωσης.

Ο κ. Χαλκιάς αναφέρει σε δήλωσή του πως ολοκληρώθηκε η ασφαλής απομάκρυνση και των τελευταίων ανθρώπων που εγκλωβίστηκαν στην Αττική Οδό, υποβάλλοντας παράλληλα την παραίτησή του από το ΔΣ, αλλά και από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου.

19:31: Μια πρώτη ανάλυση της κακοκαιρίας «Ελπίδα», που χτύπησε με σφοδρότητα αρκετές περιοχές της χώρας μεταξύ αυτών και την Αττική, έκανε ο διευθυντής της ΕΜΥ Θοδωρής Κολυδάς.

Ο κ. Κολυδάς σε μακροσκελές του κείμενο επισημαίνει, ότι η κακοκαιρία «Ελπίδα» χαρακτηρίστηκε εξαρχής και έγκαιρα ως ένα επικίνδυνο καιρικό φαινόμενο, το οποίο προσδιορίστηκε με μεγάλη ακρίβεια χρονικά.

Παράλληλα ο διευθυντής της ΕΜΥ, αναφέρει ότι εκδόθηκε δελτίο προειδοποίησης για την επικινδυνότητα του φαινομένου πολλές ημέρες πριν. Σημειώνει ακόμα ότι υπήρξε έγκαιρη πρόγνωση για την έναρξη της κακοκαιρίας τόσο στις προβλέψεις όσο και στις συσκέψεις στην Πολιτική Προστασία, αναφέροντας ότι «όλοι είχαν εικόνα του τι θα επακολουθούσε».

18:37: Άνδρας κάνει σκι κάτω από την Ακρόπολη

 

 

18:33: Λαγουβάρδος: Η Τετάρτη η πιο δύσκολη μέρα λόγω παγετού

«Η Τετάρτη θα είναι η δυσκολότερη μέρα μετά την κακοκαιρία λόγω  παγετού. Η θερμοκρασία σήμερα δεν είχε πέσει πολύ χαμηλά λόγω νεφώσεων, ωστόσο αύριο επειδή ο καιρός έχει ανοίξει θα έχουμε μια ενέφελη νύχτα και στις περιοχές που είναι χιονοκαλλημένες η θερμοκρασία θα πέσει πάρα πολύ», είπε ο  διευθυντής Ερευνών του Αστεροσκοπείου Αθηνών, Κώστας Λαγουβάρδος.

«Επομένως το πρωί της Τετάρτης, θα έχουμε ισχυρό παγετό. Οι επιφάνειες θα παγώσουν.

18:06: Σοβαρός τραυματισμός 86χρονης στο Ηράκλειο Κρήτης ύστερα από πτώση στα χιόνια

Hλικιωμένη γυναίκα τραυματίστηκε σοβαρά ύστερα από πτώση στα χιόνια, στο Ηράκλειο Κρήτης, με απότελεσμα να υποστεί κάταγμα στο πόδι.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, πρόκειται για 86χρονη η οποία κατοικεί στο Μάρθα της Βιάννου ενώ δεν φέρεται να αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας. Το περιστατικό συνέβη νωρίς σήμερα το πρωί όταν η γυναίκα, παρά τα χιόνια και το σφοδρό κρύο, κατευθύνθηκε σε παρακείμενο σπίτι.

Όταν επέστρεφε σπίτι της γλίστρησε στα σκαλοπάτια, έπεσε και τραυματίστηκε σοβαρά. Για καλή της τύχη, γείτονες είδαν το περιστατικό και άμεσα ειδοποίησαν το ΕΚΑΒ όπου οι διασώστες έφτασαν επί τόπου και την μετέφεραν στο Βενιζέλειο νοσοκομείο. Εκεί οι γιατροί διέγνωσαν ότι έχει υποστεί κάταγμα κνήμης και μάλιστα το τραύμα ήταν ανοικτό με αποτέλεσμα να αποφασίσουν εσπευσμένη χειρουργική επέμβαση καθώς το εν λόγω τραύμα χειρουργείται αμέσως, σύμφωνα με τα ιατρικά πρωτόκολλα.

18:04: Πώς λειτουργεί το τραμ

  • Στη Γραμμή 6 «Σύνταγμα - Πικροδάφνη», τερματικός σταθμός είναι η στάση Λ. Βουλιαγμένης.
  • Στη Γραμμή 7 «Ασκληπιείο Βούλας - Ακτή Ποσειδώνος» τερματικός σταθμός είναι η στάση Κολυμβητήριο.

17:46: Άστεγος πέθανε από το κρύο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

Ο άνδρας υπέστη ανακοπή λόγω υποθερμικού σοκ από τη χαμηλή θερμοκρασία που επικρατεί εξαιτίας της κακοκαιρίας «Ελπίδα».

17:44: Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στην Αλίμου - Κατεχάκη

17:35: Καθώς το κύριο μέτωπο της κακοκαιρίας «Ελπίς» μετατοπίζεται προς νότο, ήδη από τις απογευματινές ώρες της Τρίτης η χιονόπτωση μετριάζεται αισθητά ή και τερματίζεται τελείως στις περισσότερες περιοχές της ηπειρωτικής Ελλάδας.

17:05: Μέριμνα δήμων της Αττικής για τα αδέσποτα ζώα

Ο Δήμος Αιγάλεω βρίσκεται σε συνεχή συνεργασία με τις διάφορες φιλοζωικές οργανώσεις και τους εθελοντές, για να τους προμηθεύσει ό,τι χρειάζονται. Παράλληλα, άνθρωποι του δήμου μοιράζουν ξηρή τροφή σε διάφορα σημεία της πόλης.

16:49: Στο τμήμα Πειραιάς – Ειρήνη και αντίστροφα διεξάγεται πλέον η κυκλοφορία στη Γραμμή 1 του μετρό (πρώην ΗΣΑΠ) σύμφωνα με νεότερη ανακοίνωση της ΣΤΑΣΥ ΑΕ.

16:35: Δεν γίνει τηλεκπαίδευση στα κλειστά σχολεία την Τετάρτη, όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Παιδέιας.

16:40: Αναστέλλονται και για αύριο, Τετάρτη 26 Ιανουαρίου, τα ραντεβού στα εμβολιαστικά κέντρα των νομών Αττικής και Εύβοιας, λόγω της κακοκαιρίας «Ελπίδα».

16:35: Την άρση της απαγόρευσης κυκλοφορίας βαρέων οχημάτων άνω των 3,5 τόνων και στα δύο ρεύματα της εθνικής οδού Αθηνών-Λαμίας, από τη γέφυρα Καλυφτάκη (χ/θ 20,60) έως τα όρια του νομού Αττικής (χ/θ 58,520), από τις 14:45, ανακοίνωσε η Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής.

16:22: Οχήματα της Πολιτικής Προστασίας θα είναι διαθέσιμα από σήμερα και για όσες μέρες χρειαστεί στους οδηγούς στο Δαχτυλίδι στη Λ. Κηφισίας για τη μεταφορά τους και την ανάκτηση των οχημάτων τους από την Αττική Οδό.

16:10: Έντεκα συνεργεία υλοτόμων επιχειρούν για την απομάκρυνση πεσμένων δένδρων στην Αττική και συγκεκριμένα σε Παλαιό Ψυχικό, Παλλήνη, Αγία Παρασκευή, Νέα Σμύρνη, Παλαιό Φάληρο και Χαλάνδρι.

16:01: Ποιοι δρόμοι παραμένουν κλειστοί στην Αττική

Σύμφωνα με αναλυτική ενημέρωση από τη ΓΑΔΑ σχετικά με διακοπές, απαγορεύσεις κυκλοφορίας λόγω των καιρικών φαινομένων, στο οδικό δίκτυο της Αττικής υπάρχει διακοπή κυκλοφορίας:

1) Επί της Λεωφόρου Πάρνηθος, από το ύψος του τελεφερίκ και στα δυο ρεύματα κυκλοφορίας.

2) Π.Ε.Ο. Αθηνών – Θήβας, ύψος πρατηρίου υγρών καυσίμων Cyclon ρεύμα κυκλοφορίας προς Θήβα, απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών.

3) Επί της οδού Διονύσου, από το ύψος του «414» ΣΝΕΝ προς τον Αγ. Πέτρο (Πεντέλη).

4) Επί της Εθνικής Οδού Αθηνών – Λαμίας και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας, από στο ύψος του Α/Κ Καλυφτάκη (χ/θ 20,060), μέχρι την χ/θ 58,520 (όρια Αττικής) απαγόρευση κυκλοφορίας παντός είδους βαρέως οχήματος μέγιστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων.

5) Επί της συνέχειας της οδού Αναστάσεως (Παπάγου) και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, από τα κοιμητήρια Παπάγου προς τον Υμηττό.

6) Επί της Λ. Διονύσου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, από την περιοχή της Ανατολής Ν. Μάκρη προς την Πεντέλη.

7) Επί της ανωνύμου οδού (Καισαριανή) και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, από το ύψος Καλοπούλα προς τον Υμηττό.

8) Επί της Λ. Φυλής, από το ύψος της ταβέρνας « Το νέο φαράγγι» έως τα όρια της Αττικής και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

9) Επί της οδού Τατοΐου από το ύψος της οδού Χλόης έως τα Βασιλικά Κτήματα και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας

10) Επί της οδού Τατοΐου από το ύψος του οικισμού Άγιος Μερκούριος έως το ύψος της Ιπποκράτειου Πολιτείας και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

11) Επί της Ε.Ο. Οινόης - Μαγούλας από το ύψος του εργοστασίου ΤΙΤΑΝ, ρεύμα κυκλοφορίας προς Βοιωτία.

12) Επί της Ε.Ο. Μεγάρων - Αλεποχωρίου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας από το 12ο χλμ. θέση Λούμπα προς τα Μέγαρα.

13) Επί της Λ. Παν. Κανελλοπούλου και στα δύο ρεύματα, από την οδό Πίνδου προς την Περιφερειακή Υμηττού.

14) Επί της Λ. Ελ. Βενιζέλου (Ηλιούπολη) , και στα δύο ρεύματα από την πλατεία 28ης Οκτωβρίου προς την Περιφερειακή Καρέα.

15) Επί της Λ. Παν. Κανελλοπούλου και στα δύο ρεύματα, από τη Λ. Μεσογείων μέχρι την οδό Πίνδου.

16) Επί της Αττικής Οδού και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, διακοπή κυκλοφορίας παντός είδους οχήματος.

17) Επί της Δ.Π.Λ. Υμηττού και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, διακοπή κυκλοφορίας παντός είδους οχήματος.

18) Επί της Περιφερειακής Αιγάλεω και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, διακοπή κυκλοφορίας παντός είδους οχήματος.

19) Επί της Επαρχιακής οδού Αλεποχωρίου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας από τη χ/θ 7 στα Μέγαρα.

20) Επί της Επαρχιακής Οδού Μεγάρων Χανίου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας από τη θέση Δίστρατο (χ/θ 5) στην περιοχή των Μεγάρων.

Κακοκαιρία «Ελπίδα»: Πού χρειάζεται αντιολισθητικές αλυσίδες

1) Επί της Εθνικής Οδού Αθηνών – Λαμίας και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας άπαντα οχήματα.

2) Επί της Π.Ε.Ο. Αθηνών – Θήβας, από ύψος πρατηρίου υγρών καυσίμων Cyclon έως τα όρια Αττικής και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

16:00:  Αργία αύριο και στην Εύβοια και στη Βοιωτία

15:20: Κλειστά θα παραμείνουν την Τετάρτη, 26 Ιανουαρίου, τα καταστήματα και οι τράπεζες.

14:40: Νεκρή ηλικιωμένη στην Ανθούσα - Δεν μπορεί να προσεγγίσει γιατρός

Ηλικιωμένη γυναίκα βρίσκεται νεκρή στο σπίτι της εδώ και 24 ώρες καθώς δεν μπορεί να το προσεγγίσει κάποιος γιατρός ή το γραφείο τελετών, λόγω της κακοκαιρίας.

14.32: Αποζημίωση 1.000 ευρώ από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ σε επιβάτες που εγκλωβίστηκαν σε αμαξοστοιχίες, οι οποίες «κόλλησαν» στα χιόνια.

14.30: Απίστευτη ταλαιπωρία για τους επιβάτες στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος». Εγκλωβισμένοι για ώρες 600 ταξιδιώτες. Έμαθαν τελευταία στιγμή ότι ακυρώνεται η πτήση τους. Κοιμήθηκαν στα πατώματα και στις σκάλες.

14.22: Εντυπωσιακό βίντεο από τη χιονισμένη Αθήνα - Εικόνες από drone.

14:05: Βελτιωμένος ο καιρός αύριο στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας με τη θερμοκρασία σε πολύ χαμηλά επίπεδα και παγετό σε πολλές περιοχές. Πατήστε ΕΔΩ για την πρόγνωση.

13:35: Κλειστά τα σχολεία και αύριο Τετάρτη στην Αττική. Κλειστά θα είναι και αύριο Τετάρτη (25/1/2022) τα σχολεία στην Αττική. Όπως ανακοινώθηκε τα σχολεία θα μείνουν για άλλο ένα 24ωρο κλειστά και δεν θα γίνει ούτε τηλεκπαίδευση αφού για την Αττική παρατάθηκε η γενική αργία. Την απόφαση για κλειστά σχολεία και αύριο Τετάρτη (26.01.2022) στην Αττική έλαβε ο περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης.

13:15: Όπως ανέφερε ο υπουργός Περιβάλλοντος, Κώστρας Σκρέκας, έως έως το βράδυ η συντριπτική πλειοψηφία των προβλημάτων στην ηλεκτροδότηση θα έχει αποκατασταθεί.

12:57: Οι λαϊκές αγορές για αύριο Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2022 αναμένεται να λειτουργήσουν κανονικά, όπου αυτό είναι εφικτό.

12:13: Έληξε η περιπέτεια των επιβατών τρένων σε Λιανοκλάδι και Οινόη

12.30: Οδηγοί στην Αττική Οδό πηδούν τις γραμμές στον Προαστιακό για να απεγκλωβιστούν.

12.20: Όπως ανακοινώθηκε περισσότεροι από 3.500 άνθρωποι απεγκλωβίστηκαν από τα χιόνια στην Αττική Οδό.

Απελπισία στην Αττική Οδό με αυτοκίνητα να παραμένουν ακινητοποιημένα στα χιόνια για δεύτερο 24ωρο © EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

12.02: Αίσιο τέλος για τους επιβάτες που εγκλωβίστηκαν σε αμαξοστοιχία στην Οινόη.

11.50: Αγώνας δρόμου για να απομακρυνθούν τα πεσμένα δέντρα και κλαδιά από δρόμους της Αθήνας.

Πτώσεις δέντρων από την κακοκαιρία «Ελπίδα» στην Αθήνα © EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Κλαδιά δέντρων έπεσαν από την κακοκαιρία «Ελπίδα» στην Αθήνα © EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

11.43: Αργία και την Τετάρτη σε Αττική κaι άλλες περιφέρειες. Όλες οι ανακοινώσεις για την κακοκαιρία «Ελπίδα». «Καταφέραμε να απεγκλωβίσουμε 3.500 συμπολίτες μας από την Αττική Οδό» ανέφερε ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Στυλιανίδης.

11.22: Στη δημοσιότητα νέο βίντεο με τον απεγκλωβισμό οδηγών από στρατιώτες και πυροσβέστες στην Αττική Οδό κατά τη διάρκεια της νύχτας.

11.15: Χωρίς τέλος τα προβλήματα στη Μεσογείων. Ένας από τους κεντρικότερους δρόμους στην Αττική παραμένει μέσα στα χιόνια. Διάσπαρτα τα εγκαταλελειμμένα οχήματα, με τους οδηγούς να τα αφήνουν απελπισμένοι στη μέση του δρόμου.

© EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ
 

© EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

11.02: Μαγευτικές πανοραμικές εικόνες από τη χιονισμένη Αθήνα ένα 24ωρο μετά το σφοδρό κύμα της κακοκαιρίας.

Χιονισμένο το κέντρο της Αθήνας © EUROKINISSI

Χιόνια στο Παναθηναϊκό Στάδιο © EUROKINISSI

10.53: Παραμένουν ακινητοποιημένα οχήματα στην Αττική Οδό. Έχουν σκεπαστεί από τα χιόνια. Η απίστευτη ταλαιπωρία των οδηγών συνεχίζεται.

© EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

© EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

10.45: Αποζημίωση 2.000 ευρώ ανά αυτοκίνητο σε οδηγούς που εγκλωβίστηκαν στα χιόνια στην Αττική Οδό.

10.30: Αναλυτικοί χάρτες με την πρόγνωση καιρού για τις επόμενες ώρες. Πώς θα κινηθεί η κακοκαιρία «Ελπίδα»:

10.12: Πάγωσε το συντριβάνι στο Σύνταγμα. Τσουχτερό κρύο στο κέντρο της Αθήνας.

Το παγωμένο συντριβάνι στο Σύνταγμα με τα χιόνια από την κακοκαιρία «Ελπίδα» © EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

09.52: Πρωινό μπάνιο στο Παλαιό Φάληρο με τα χιόνια στην παραλία από την κακοκαιρία «Ελπίδα». Εικόνες με τους τολμηρούς κολυμβητές που δοκίμασαν τις αντοχές τους στο κρύο.

Κολυμβητές κάνουν βουτιά στα παγωμένα νερά στο Παλαιό Φάληρο © EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Η κακοκαιρία «Ελπίδα» έφερε χιόνια μέχρι την παραλία στο Παλαιό Φάληρο, αλλά κολυμβητές έκαναν τη βουτιά τους © EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

09.40: Η κίνηση τώρα στους δρόμους. Αναλυτικά:

  • Παραμένουν εκτός κυκλοφορίας η Αττική Οδός και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας καθώς και οι Περιφερειακές Υμηττού και Αιγάλεω και στα δύο ρεύματα. 
  • Κλειστή και η Κατεχάκη και το υπόγειο ρεύμα ανόδου της Μεσογείων, στο ύψος της Κατεχάκη. 
  • Κανονικά η κυκλοφορία στην Αθηνών- Κορίνθου.
  • Μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες η κυκλοφορία των οχημάτων στα δύο ρεύματα της Αθηνών-Λαμίας από τη Γέφυρα Καλυφτάκη έως τον κόμβο Οινοφύτων και στην Παλαιά εθνική οδό Αθηνών-Θηβών. Εξαιρείται λόγω απαγόρευσης η κυκλοφορία των βαρέων οχημάτων άνω των 3,5 τόνων.
  • Αυξημένα τα προβλήματα σε Μεσογείων/Μαραθώνος, Κηφισίας, Κάντζα, Διόνυσο λόγω ακινητοποιημένων οχημάτων αλλά και σε άλλους δρόμους λόγω πτώσης δέντρων, κλαδιών και άλλων εμποδίων. 

Προβλήματα στη Μεσογείων από τα χιόνια που έφερε η κακοκαιρία «Ελπίδα» © EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Εκχιονιστικό για τα χιόνια στη Μεσογείων που έφερε η κακοκαιρία «Ελπίδα» © EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

  • Οι μεγαλύτερες δυσκολίες παρατηρούνται σε όσα οχήματα κινούνται στους δρόμους στα βορειοανατολικά του νομού Αττικής.

09.20: Δεύτερο 24ωρο με το δεύτερο κύμα από την κακοκαιρία «Ελπίδα» στην Αττική - Εικόνες από την επόμενη ημέρα μετά τον χιονιά στην Αθήνα.

© EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

© EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

© EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

© EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

09.07: Δεν γίνονται εμβολιασμοί σήμερα για κορωνοϊό. Όπως έχει ανακοινωθεί, τα εμβολιαστικά κέντρα σε Αττική και Εύβοια παραμένουν κλειστά σήμερα.

08.52: Χαλάνδρι, Μαρούσι, Ψυχικό, Μεταμόρφωση, Ν. Φιλαδέλφεια, Ηράκλειο και Πεύκη ορισμένες μόνο από τις περιοχές στην Αττική με προβλήματα στην ηλεκτροδότηση.

08.40: Σύμφωνα με την πρόγνωση καιρού για την κακοκαιρία «Ελπίδα» σήμερα Τρίτη (25/1) αναμένονται νέες χιονοπτώσεις στα δυτικά του νομού τις επόμενες ώρες. Βαθμιαία εξασθένηση από το μεσημέρι. Στο γράφημα που ακολουθεί, μπορείτε να δείτε live πώς κινείται η κακοκαιρία:

 

 

08.35: Ξεπέρασαν τις 900 οι κλήσεις στην Πυροσβεστική για την παροχή βοήθειας από κατοίκους στην Αττική.

08.28: 300 εγκλωβισμένοι επιβάτες σε αμαξοστοιχία του ΟΣΕ στην Οινόη για 16 ώρες.

08.22: Καρέ καρέ ο απεγκλωβισμός οδηγών σε Αττική Οδό και Μεσογείων από Στρατό και πυροσβέστες.

© EUROKINISSI/ΥΠ.ΑΜΥΝΑΣ

© EUROKINISSI/ΥΠ.ΑΜΥΝΑΣ

08.12: «Ήμουν μαζί με τον χειρουργημένο πατέρα μου εγκλωβισμένοι στα χιόνια». Οι μαρτυρίες οδηγών που απεγκλωβίστηκαν από τα χιόνια σε Αττική Οδό και Μεσογείων. 

© EUROKINISSI

08.00: Στις 10.00 ανοίγουν τα σούπερ μάρκετ σήμερα Τρίτη (25/1).

Με τροποποιημένο ωράριο λειτουργίας τα σούπερ μάρκετ σήμερα Τρίτη (25/1) λόγω του χιονιά © EUROKINISSI

07.55: Σε ισχύ το απαγορευτικό απόπλου από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου.

07.50: Προβλήματα στους δρόμους της Αττικής. Ποιοι είναι κλειστοί αυτήν την ώρα.

07:30: Σε αργία 7 περιοχές της χώρας. Δεν λειτουργούν Δημόσιο και Ιδιωτικός Τομέας σε Περιφέρεια Αττικής, Εύβοια, Βοιωτία, Κυκλάδες, Κρήτη, Σποράδες και Δωδεκάνησα.

07.10: Ακινητοποιημένα τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ σε περιοχές στην Αττική. Στον Ηλεκτρικό, από την έναρξη της κυκλοφορίας, τα δρομολόγια γίνονται στο τμήμα Πειραιάς - Αττική και αντίστροφα. Στις γραμμές 2&3 του Μετρό οι συρμοί κυκλοφορούν κανονικά από την έναρξη της λειτουργίας, ενώ δεν πραγματοποιούνται τα δρομολόγια του Μετρό από και προς το Αεροδρόμιο. Αναλυτικά, πώς κινούνται σήμερα τα ΜΜΜ.

Με προβλήματα η κυκλοφορία του Τραμ σήμερα Τρίτη (25/1) λόγω χιονιά © EUROKINISSI

07.00: Ολονύχτια επιχείρηση στην Αττική Οδό - Απίστευτη ταλαιπωρία για τους εγκλωβισμένους οδηγούς στα χιόνια.

© EUROKINISSI

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις