Ελλαδα

Κακοκαιρία «Ελπίδα»: Σε γενική αργία 7 περιοχές σήμερα Τρίτη

Τι ισχύει για Δημόσιο και Ιδιωτικό Τομέα - Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Έντονη χιονόπτωση στην Κυψέλη έφερε η κακοκαιρία «Ελπίδα»
Έντονη χιονόπτωση στην Κυψέλη έφερε η κακοκαιρία «Ελπίδα» © EUROKINISSI/ΓΙΕΝΑΝΤΑ ΝΤΕΛΑΪ

Αττική και Εύβοια στις 7 περιοχές σε γενική αργία σήμερα Τρίτη, καθώς η κακοκαιρία «Ελπίδα» έφερε χιόνια και έντονα καιρικά φαινόμενα.

Γενική αργία σε Δημόσιο και Ιδιωτικό Τομέα σήμερα Τρίτη (25/1), καθώς η κακοκαιρία «Ελπίδα» προκάλεσε μεγάλα προβλήματα σε 7 περιοχές της χώρας.

Ειδικότερα, σε κατάσταση ειδικής κινητοποίησης πολιτικής προστασίας λόγω προειδοποίησης για εκδήλωση αυξημένης διακινδύνευσης συμβάντων φυσικών καταστροφών κηρύχθηκαν για σήμερα Τρίτη (25/1) η Περιφέρεια Αττικής, η Εύβοια, η Βοιωτία, οι Κυκλάδες, η Κρήτη, οι Σποράδες και τα Δωδεκάνησα.

Όπως έγινε γνωστό, αναστέλλεται η λειτουργία όλων των δημοσίων υπηρεσιών, εξαιρουμένων των υπηρεσιών των ΟΤΑ Α' και Β' βαθμού, των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας, των δημοσίων δομών υγείας, των μέσων μαζική μεταφοράς και άλλων υπηρεσιών η λειτουργία των οποίων είναι αναγκαία για τη διαχείριση του φαινομένου κατά την κρίση του προϊσταμένου της οικίας οργανικής μονάδας.

Επίσης, στις περιοχές αυτές δεν λειτουργεί καμία βαθμίδα εκπαίδευσης, ούτε τηλεκπαίδευση, δημόσια και ιδιωτική, οι βρεφικοί, βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί, τα κέντρα δημιουργικής απασχόλησης των παιδιών, τα κέντρα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών και ατόμων με αναπηρία και τα κέντρα διημέρευσης ημερήσιας φροντίδας.

Αναστέλλεται επίσης η λειτουργία των ιδιωτικών επιχειρήσεων, πλην των καταστημάτων τροφίμων, φαρμακείων και άλλων δομών υγείας, πρατηρίων υγρών καυσίμων και άλλων επιχειρήσεων που λειτουργούν κατά τις αργίες, όπως επίσης και επιχειρήσεων η λειτουργία των οποίων συμβάλλει στην αντιμετώπιση των συνεπειών της μεγάλης κακοκαιρίας. 

Ανακοινώσεις από τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστο Στυλιανίδη

Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ σήμερα Τρίτη (25/1)

Με προβλήματα από τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα Τρίτη (25/1) κινούνται τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Εποπτικά συνεργεία της ΟΣΥ σε συνεργασία με την Τροχαία Αττικής διενεργούν αυτοψίες από τις πρώτες πρωινές ώρες, προκειμένου να επανεκτιμηθεί η κατάσταση για τη σταδιακή αποκατάσταση της εξυπηρέτησης του επιβατικού κοινού από τα οδικά μέσα, στο βαθμό που οι καιρικές συνθήκες το επιτρέπουν, πάντα με γνώμονα την ασφάλεια των εργαζομένων και των επιβατών.

Προτεραιότητα δίνεται στο κέντρο της Αθήνας και του Πειραιά, με στόχο να καλυφθούν οι κεντρικοί οδικοί άξονες και να είναι λειτουργικοί.

Σε ό,τι αφορά τη λειτουργία των μέσων σταθερής τροχιάς:

  • Στη γραμμή 1 του Μετρό (πρώην ΗΣΑΠ) από την έναρξη της κυκλοφορίας, τα δρομολόγια θα γίνονται στο τμήμα Πειραιάς - Αττική και αντίστροφα.
  • Στις γραμμές 2&3 του Μετρό οι συρμοί θα κυκλοφορούν κανονικά από την έναρξη της λειτουργίας ενώ δεν θα πραγματοποιούνται τα δρομολόγια του Μετρό από και προς το Αεροδρόμιο.

Οι συρμοί του Τραμ ξεκινούν τα δρομολόγια τους και στις 2 γραμμές στις 08.00 το πρωί.

Εν τω μεταξύ, περισσότερες από 1.000 είναι οι κλήσεις που έχει δεχτεί το Κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής εξαιτίας της κακοκαιρίας, με τις κλήσεις για κοπές δέντρων στην Αττική να είναι πάνω από 900.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ