Ελλαδα

Πρόγνωση για κακοκαιρία «Ελπίδα» - Τι θα γίνει τις επόμενες ώρες

Ποιες περιοχές θα έχουν έντονα φαινόμενα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
prognosi-kakokairia-elpida.jpg
© EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Η πρόγνωση καιρού για την κακοκαιρία «Ελπίδα». Πώς θα κινηθεί τις επόμενες ώρες και τι θα γίνει στην Αττική. Αναλυτικοί χάρτες.

Η κακοκαιρία «Ελπίδα», η οποία σάρωσε την Ελλάδα, φέρνοντας χιόνια ακόμη και στο κέντρο της Αθήνας, υποχωρεί σταδιακά. Σύμφωνα με την πρόγνωση καιρού από το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών / meteo, τα φαινόμενα εξασθενούν τις επόμενες ώρες και μέχρι το τέλος της ημέρας αποκτούν τοπικό χαρακτήρα.

Όπως φαίνεται και στους χάρτες που ακολουθούν, η κακοκαιρία «Ελπίδα» περιορίζεται στην Κρήτη. Παράλληλα, τοπικά θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι θα πνέουν στο Νότιο Αιγαίο, με σταδιακή εξασθένηση.     

Στην παρακάτω Ομάδα Χαρτών εμφανίζεται το εκτιμώμενο ύψος υετού ανά τρίωρο (μωβ αποχρώσεις χιόνι και μπλε αποχρώσεις βροχή/χιονόνερο), όπως υπολογίζεται από το αριθμητικό μοντέλο πρόγνωσης καιρού του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo, για επιλεγμένα τρίωρα σήμερα Τρίτη (25/1).

Σύμφωνα με τους χάρτες αυτούς, μέχρι τις 14.00 οι τοπικές χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν στην Ανατολική Στερεά, στην Εύβοια, στην Ανατολική Πελοπόννησο και στα ορεινά και ημιορεινά τμήματα της Κρήτης, ενώ βροχές/χιονόνερο και τοπικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα παραθαλάσσια τμήματα της Κρήτης και στα Δωδεκάνησα. Βαθμιαία τα φαινόμενα σε αυτές τις περιοχές θα σταματήσουν και οι χιονοπτώσεις θα περιοριστούν στα ορεινά της Κρήτης.

Στον πρώτο χάρτη το εκτιμώμενο ύψος υετού (μπλε αποχρώσεις η βροχή/χιονόνερο και μωβ αποχρώσεις η ένταση των χιονοπτώσεων) για το διάστημα 09.00 - 11.00 και στον δεύτερο για το διάστημα 11.00 - 14.00.

kakokairia-elpida-prognosi-2.jpg

kakokairia-elpida-prognosi.jpg

Παράλληλα, οι θυελλώδεις και τοπικά θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι που πνέουν στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο από τις πρωινές ώρες, θα έχουν εξασθενήσει μέχρι το μεσημέρι. Σε ισχύ παραμένει το απαγορευτικό απόπλου από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου.

Στον χάρτη που ακολουθεί, παρουσιάζεται η εκτιμώμενη ένταση των ανέμων (κίτρινες έως κόκκινες αποχρώσεις) το διάστημα 09:00 – 11:00 σήμερα Τρίτη (25/1) για την περιοχή του Κεντρικού και Νοτίου Αιγαίου.

kakokairia-elpida.jpg

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ