Ελλαδα

Κ. Βρανά: Ό,τι χειρότερο να με λένε άνθρωπο με ειδικές ικανότητες

«Ούτε πετάω λέιζερ από τα μάτια μου, ούτε περπατάω στον τοίχο. Είμαστε άτομα με αναπηρία»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κατερίνα Βρανά
Κατερίνα Βρανά (Φωτό Αρχείου) © Ιnstagram

Η γνωστή stand up comedian Κατερίνα Βρανά μίλησε για τη μεγάλη περιπέτεια που πέρασε με την υγεία της.

«Το άγχος μου είναι πως οι Έλληνες φοβούνται να μιλήσουν για την αναπηρία. Μου αρέσει πάντα να λέω σαχλαμάρες, δεν είχα πάντα την ατάκα. Όλη η οικογένειά μου αυτοσαρκάζεται, όπως εγώ. Το χειρότερο που μπορεί να μου κάνει κάποιος είναι να με πει άνθρωπο με ειδικές ικανότητες. Ούτε πετάω λέιζερ από τα μάτια μου, ούτε περπατάω στον τοίχο, αυτό είναι ειδική ικανότητα. Είμαστε άτομα με αναπηρία» είπε η Κατερίνα Βρανά σε εκπομπή της ΕΡΤ.

«Η οικογένειά μου με αντιμετωπίζει όπως και πριν. Η όρασή μου βελτιώνεται αργά και σταθερά. Δεν μπορώ να γράψω και να βαφτώ, μου λείπει να χορεύω. Ήταν τεράστια πρόκληση να δουλέψω στο θέατρο, νιώθω απόλυτα ασφαλής με τον Γιώργο Καπουτζίδη. Ο κόσμος έρχεται και μου μιλά χωρίς δισταγμό. Οι άνθρωποι με αναπηρία είναι τα καλύτερα παιδιά. Θεωρώ πως είναι σημαντικό να μιλάς με έναν επαγγελματία ψυχολόγο», είπε.

Παράλληλα αναφέρθηκε και στην συζήτησή της με την Ιωάννα Παλιοσπύρου, η οποία περνάει τον δικό της Γολγοθά μετά την επίθεση που δέχτηκε με το βιτριόλι, ενώ αναφέρθηκε και στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι που κινούνται με καροτσάκι.

«Είναι μεγάλο λάθος να μη λέμε τα πράγματα με το όνομά τους. Είναι σημαντικό να κάνεις ένα βήμα πίσω και να αξιολογείς τα πράγματα. Όταν γίνεται κάτι καλό, προσπαθώ να το χαρώ. Όταν φοβάσαι πολύ, δεν ζεις. Φοβήθηκα μόνο μια στιγμή, όταν πήγα να τυφλωθώ», τόνισε. 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ