- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Κακοκαιρία «Διομήδης»: Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης από την ΕΜΥ
Έρχονται ισχυρές βροχές, χιόνια και θυελλώδεις άνεμοι
Καιρός: Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης από την ΕΜΥ - Ισχυρές βροχές, καταιγίδες, χιόνια και θυελλώδεις άνεμοι.
Καταφθάνει η κακοκαιρία «Διομήδης» και η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) εξέδωσε το μεσημέρι της Δευτέρας έκτακτο δελτίο επικίνδυνων φαινομένων.
Σύμφωνα με την ΕΜΥ, το καιρικό σύστημα με το όνομα «Διομήδης» (Diomedes) προβλέπεται να προκαλέσει κακοκαιρία από σήμερα Δευτέρα (10/1), με κύρια χαρακτηριστικά τις κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες, τους πολύ θυελλώδεις ανέμους και τις πυκνές χιονοπτώσεις κυρίως στα ορεινά. Από την Τετάρτη (12/1) αναμένεται να σημειωθεί αισθητή πτώση της θερμοκρασίας.
Σύμφωνα με Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ):
- Σήμερα Δευτέρα (10/1) ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται στα Δωδεκάνησα, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τη νότια Κρήτη, τα θαλάσσια - παραθαλάσσια τμήματα της κεντρικής και ανατολικής Μακεδονίας και από το βράδυ στο κεντρικό και το νότιο Ιόνιο, την Πελοπόννησο, την ανατολική Στερεά και τη Θεσσαλία.
- Αύριο, Τρίτη (11/1) ισχυρές βροχές προβλέπονται στη Θεσσαλία, τις Σποράδες, τα νοτιότερα τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας, την κεντρική και ανατολική Στερεά (κυρίως στη Φθιώτιδα και την Ευρυτανία) και τη βόρεια Εύβοια. Τοπικά ισχυρές καταιγίδες θα εκδηλώνονται στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη.
- Την Τετάρτη (12/1) κατά τόπους ισχυρές βροχές προβλέπονται στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα και μέχρι το μεσημέρι στη Θεσσαλία, τις Σποράδες και την Εύβοια.
Πολύ θυελλώδεις βορειοανατολικοί άνεμοι θα πνέουν αύριο Τρίτη (11/1) στο βόρειο Αιγαίο και την Τετάρτη (12/1) και την Πέμπτη (13/1) στο μεγαλύτερο μέρος του Αιγαίου. Μικρή εξασθένηση των ανέμων αναμένεται από το βράδυ της Πέμπτης.
Κακοκαιρία #Diomedes (#Διομήδης)
— Theodoros Kolydas (@KolydasT) January 10, 2022
Το έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων για τις περιοχές που θα επηρεαστούν https://t.co/mxs0h0z59h pic.twitter.com/t8mV4QjU9O
Πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειώνονται από σήμερα το βράδυ στα ορεινά της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας και της Θεσσαλίας. Την Τρίτη (11/1) κατά τόπους πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά - ημιορεινά Μακεδονίας, Θεσσαλίας, της κεντρικής και ανατολικής Στερεάς και βαθμιαία σε πεδινές περιοχές της Θράκης και της ανατολικής Μακεδονίας. Την Τετάρτη (12/1) πρόσκαιρα πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν κατά τόπους στις προαναφερθείσες περιοχές και στην Εύβοια.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση την Τετάρτη (12/1). Την Πέμπτη (13/1) και την Παρασκευή (14/1) τις πρωινές και βραδινές ώρες θα σημειώνεται ισχυρός παγετός στη βόρεια Ελλάδα.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πώς ονομαζόταν το πρώτο ελληνικής κατασκευσής τρόλεϊ;
Μικρή πτώση θερμοκρασίας - Αναλυτική πρόγνωση από το meteo και την ΕΜΥ
Πρόκειται για πολύ δύσκολη μεταφορά διότι απαιτείται ειδικός εξοπλισμός
Η αστυνομία προχώρησε σε μία προσαγωγή υπόπτου
Όπως εξηγεί, ένιωσε την ανάγκη να μιλήσει ανοιχτά
Το συγκεκριμένο τμήμα είχε διακοπεί από τις 11 το πρωί
Ξεκίνησε έρευνα για τις συνθήκες του συμβάντος
Νέος νόμος φέρνει ψηφιακό σύστημα καταγραφής παραβάσεων - Στόχος η πρόληψη τροχαίων
Αναλυτικά οι διακοπές κυκλοφορίας σε βασικές οδούς της πρωτεύουσας την Κυριακή το πρωί
Η πρόγνωση για την Κυριακή 7 Δεκεμβρίου από το meteo και την ΕΜΥ
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης διασώθηκαν δύο άνθρωποι
Έχουν γίνει ήδη δεκάδες προσαγωγές
Οι σταθμοί του μετρό «Σύνταγμα» και «Πανεπιστήμιο» έχουν κλείσει από τις 17:00
Αυτό προκύπτει από την ετήσια έρευνα του περιοδικού International Living
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.