Ελλαδα

Η μητέρα της Γαρυφαλλιάς μιλάει στην Ιωάννα Παλιοσπύρου

«Βιώνω το πένθος μου με γαλήνη»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η μητέρα της δολοφονημένης Γαρυφαλλιάς στη Φολέγανδρο μιλάει στην Ιωάννα Παλιοσπύρου
Η μητέρα της δολοφονημένης Γαρυφαλλιάς στη Φολέγανδρο μιλάει στην Ιωάννα Παλιοσπύρου © Ολυμπία Κρασαγάκη

Αλέκα Ψαράκου: Η μητέρα της δολοφονημένης Γαρυφαλλιάς στη Φολέγανδρο μιλάει στο podcast της Ιωάννας Παλιοσπύρου.

Η μητέρα της 26χρονης Γαρυφαλλιάς που δολοφονήθηκε από τον σύντροφό της στη Φολέγανδρο, η κα Αλέκα Ψαράκου, ήταν καλεσμένη στο podcast της Ιωάννας Παλιοσπύρου και μίλησε για την ψυχική δύναμη που την κάνει να αγωνίζεται ώστε να μην υπάρξουν άλλες γυναικοκτονίες. Η Αλέκα Ψαράκου εξηγεί γιατί βιώνει το πένθος για το παιδί της με γαλήνη και απευθύνει κάποια ερωτήματα στις οικογένειες των θυτών.

Η Ιωάννα Παλιοσπύρου αναφέρθηκε στον τρόπο που γνώρισε τη μητέρα της Γαρυφαλλιάς, όταν εκείνη την πήρε τηλέφωνο και από τότε ανέπτυξαν μία βαθιά σχέση μεταξύ τους. Μαζί, θέλησαν να μεταφέρουν ένα μήνυμα προς τα κορίτσια που φοβούνται αλλά κυρίως προς τα αγόρια, που θα πρέπει να κοιτάξουν καλά μέσα τους και να ξεριζώσουν τη βία.

Για το αν ποτέ φοβήθηκε για την κόρη της, εκείνη εξήγησε: «Δεν μπορούσα να πω στη Γαρυφαλλιά να μην πάει στη Φολέγανδρο. Ήξερα πού θα είναι και με ποιον. Συζητούσαμε για τη σχέση της, μου είχε πει κάποια πράγματα. Δεν γινόταν να φανταστώ ότι θα γινόταν αυτό το πράγμα», λέει η Αλέκα Ψαράκου και μεταξύ άλλων αναφέρει ότι δεν θα ήθελε «να μου πει κάτι η οικογένεια του δολοφόνου της Γαρυφαλλιάς. Με πήρε η αδερφή του να μου πει ότι φοβάται για τη ζωή της. Τι να κάνω εγώ;». «Η Γαρυφαλλιά είχε ένα αγγελικό πρόσωπο και καλή γνώμη για όλα. Μπορεί να νόμιζε ότι μπορούσε να τον αλλάξει», όπως τονίζει.

Η Ιωάννα Παλιοσπύρου και η Αλέκα Ψαράκου συζήτησαν για τις δυσκολίες που περνούν αλλά και τη δύναμη ψυχής που απαιτούν αυτές οι καταστάσεις. 

Ακούστε ΕΔΩ το podcast της Ιωάννας Παλιοσπύρου με την Αλέκα Ψαράκου

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ   

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ