Ελλαδα

Στους 11 οι νεκροί από κορωνοϊό στο γηροκομείο στην Πάτρα

«Οι υπεύθυνοι έλεγαν ότι δεν υπάρχει Covid-19» καταγγέλλει η κόρη ηλικιωμένου

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ για τη μεταφορά ασθενών με κορωνοϊό
Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ για τη μεταφορά ασθενών με κορωνοϊό © EUROKINISSI/MOTIONTEAM/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ

Στην Πάτρα οι θάνατοι από κορωνοϊό στο γηροκομείο έφθασαν τους 11. Πέθανε 89χρονη ηλικιωμένη από Covid-19. Οι καταγγελίες για το προσωπικό και τη διοίκηση.

Αυξάνονται οι νεκροί από κορωνοϊό σε γηροκομείο στην Πάτρα. Σύμφωνα με δημοσίευμα στο tempo24.news, μια 89χρονη πέθανε από επιπλοκές της Covid-19. Με τον θάνατο της ηλικιωμένης γυναίκας, οι νεκροί από κορωνοϊό στο συγκεκριμένο γηροκομείο που βρίσκεται στην Πάτρα, ανεβαίνουν στους 11.

Η 89χρονη νοσηλευόταν στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών. Άφησε την τελευταία της πνοή σήμερα Κυριακή 26 Δεκεμβρίου 2021, τα ξημερώματα.

Καταγγελίες για το γηροκομείο στην Πάτρα - «Οι υπεύθυνοι έλεγαν ότι δεν υπάρχει κορωνοϊός»

Με τους θανάτους από κορωνοϊό στο γηροκομείο στην Πάτρα να αυξάνονται, στη δημοσιότητα ήρθαν οι καταγγελίες που έκανε η κόρη ενός ανεμβολίαστου ηλικιωμένου, ο οποίος πέθανε από κορωνοϊό.

Όπως λέει η ίδια, οι υπεύθυνοι της δομής όχι μόνο δεν προέτρεπαν τους ηλικιωμένους να εμβολιαστούν, αλλά αντίθετα τους έλεγαν ότι δεν υπάρχει κορωνοϊός.

«Δεν υπήρχε καμία πίεση από τους υπευθύνους του ιδρύματος προς αυτήν την κατεύθυνση (σ.σ. να κάνουν το εμβόλιο). Το αντίθετο μάλιστα. Επειδή ο πατέρας μου είχε πλήρη διαύγεια, μου έλεγε ότι κάποιοι από το προσωπικό δεν πίστευαν ότι είναι αλήθεια όσα λέγονταν για τον κορωνοϊό, καλώντας τον μάλιστα να μην τα πιστεύει» τονίζει.

«Οι έλεγχοι δεν γίνονταν στα επισκεπτήρια. Τα επισκεπτήρια ξεκίνησαν το καλοκαίρι. Εμένα προσωπικά με θερμομετρούσαν. Όχι κάτι άλλο. Από τον Σεπτέμβρη και μετά ούτε αυτό. Μία φορά μου ζήτησαν self test» προσθέτει.

Η κόρη του ηλικιωμένου αναφέρεται και στο προσωπικό της συγκεκριμένης μονάδας λέγοντας ότι υπήρχαν ανεμβολίαστοι και μετά την 1η Σεπτεμβρίου, ημέρα όπου ξεκίνησε η εφαρμογή του νόμου περί αναστολής εργασίας στους ανεμβολίαστους υγειονομικούς.

«Στο προσωπικό μέχρι και τις 14 Σεπτεμβρίου τουλάχιστον υπήρχαν δύο ανεμβολίαστοι. Το γνωρίζω από δική τους μαρτυρία», επισημαίνει.

Συναγερμός για 10 θανάτους σε ιδιωτικό Γηροκομείο - Δείτε το ρεπορτάζ

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ