Ελλαδα

Κιλκίς: 11 μαθητές μπορεί να χάσουν τη χρονιά λόγω αρνητών γονέων

Ένας κινδυνεύει να χάσει την σχολική χρονιά για δεύτερη φορά

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κιλκίς: 11 μαθητές κινδυνεύουν να χάσουν τη χρονιά λόγω αρνητών γονέων
Σχολείο - Αρχείο © EUROKINISSI

Κορωνοϊός: 11 μαθητές στο Κιλκίς κινδυνεύουν να χάσουν τη χρονιά λόγω των αρνητών γονιών τους.

Γονείς 11 μαθητών σε σχολεία του νομού Κιλκίς, αρνητές της πανδημίας του κορωνοϊού, της μάσκας και των εμβολίων, δεν επιτρέπουν στα παιδιά τους να παρακολουθήσουν μαθήματα. Πρόκειται για εννέα μαθητές δημοτικών σχολείων και δύο μαθητές από τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, ο ένας εκ των δύο κινδυνεύει να χάσει για δεύτερη φορά την σχολική χρονιά, όπως αναφέρεται στην ΕΡΤ.

Σύμφωνα με τους εκπαιδευτικούς, την τρέχουσα σχολική χρονιά η κατάσταση είναι ηπιότερη αναφορικά με τις αντιδράσεις γονέων, σε σχέση με την περασμένη σχολική περίοδο, όπου υπήρξαν και περιπτώσεις επιθετικής αλληλογραφίας των αντιδρώντων γονέων σε καθηγητές-διευθυντές σχολείων.

Κιλκίς: Στο 15% το ποσοστό των εμβολιασμένων μαθητών 

Το ποσοστό των εμβολιασμένων μαθητών στον νομό ανέρχεται στο 15%, ενώ μεγάλο είναι γενικά το ποσοστό των ανεμβολίαστων κατοίκων, το οποίο κυμαίνεται στο 54%.

Η υπόθεση βρίσκεται πλέον στα χέρια της Εισαγγελίας Κιλκίς, ενώ οι μαθητές μέχρι και την Τρίτη 30 Νοεμβρίου, βρίσκονταν εκτός σχολείων.

Κιλκίς: Αρνητές γονείς δεν στέλνουν τα παιδιά τους σχολείο | 02/12/2021 | ΕΡΤ

Κεραμέως: Τι θα γίνει με τους αρνητές γονείς

Υπενθυμίζεται ότι για τους αρνητές γονείς που δεν στέλνουν τα παιδιά τους στο σχολείο, η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, προειδοποίησε πως καθώς είναι θέμα δικαιοσύνης μπορεί να έχει επιπτώσεις στην επιμέλεια ενός γονέα.

Η κα Κεραμέως είπε ότι έχουν γίνει συζητήσεις με το Υπουργείο Δικαιοσύνης και αναμένεται διάταξη που θα προβλέπει κατά πάσα πιθανότητα, ακόμα και ποινή φυλάκισης δύο ετών σε γονείς.

«Θυμίζω ότι η εκπαίδευση είναι υποχρεωτική μέχρι και το Γυμνάσιο και συνεπώς θα προβλέπει αυτή η διάταξη ένα αυστηρότερο πλαίσιο για να προστατεύσουμε τα ίδια τα παιδιά», είπε η κ. Κεραμέως.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ