Ελλαδα

Αρνητές γονείς - Βόλος: Έρευνα για τον «εντοπισμό» μαθητή

Φέτος, για τον μαθητή δεν έγινε καν εγγραφή στο σχολείο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κορωνοϊός: Αναζητείται μαθητής στον Βόλο
Σχολείο - ΑΡΧΕΙΟ © EUROKINISSI/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Αρνητές - Γονείς: Εκπαιδευτική έρευνα για τον «εντοπισμό» μαθητή Γυμνασίου στον Βόλο.

Εκπαιδευτική έρευνα για τον «εντοπισμό» μαθητή Γυμνασίου στον Βόλο, ο οποίος από την έναρξη της σχολικής χρονιάς δεν έχει εμφανιστεί στο σχολείο, διενεργεί η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας. Πρόκειται για μαθητή, ο οποίος και πέρυσι απουσίαζε για αρκετό χρονικό διάστημα από το σχολείο του με ευθύνη των γονέων του, οι οποίοι αρνούνταν τη φοίτησή του, εξαιτίας των μέτρων για τον κορωνοϊό.

Οι γονείς του ανήλικου μαθητή είχαν δηλώσει στο σχολείο όπου φοιτούσε ότι το παιδί τους δεν θα ξαναπήγαινε για μάθημα, αρνούμενοι να το υποβάλλουν στη διαδικασία του self test και της χρήσης μάσκας.

Φέτος, για τον μαθητή δεν έγινε καν εγγραφή στο σχολείο.

Η απουσία του έγινε γνωστή στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας μόλις προ ημερών και ενώ είχαν ζητηθεί στοιχεία για ενδεχόμενες περιπτώσεις μαθητών που δεν πηγαίνουν στο σχολείο εξαιτίας αρνητών-γονέων.

«Το παιδί δεν έχει κάνει καν εγγραφή. Μπορεί η οικογένειά του να έχει μετακομίσει. Δεν γνωρίζουμε τι έγινε. Σε κάθε περίπτωση ερευνούμε το περιστατικό από εκπαιδευτικό ενδιαφέρον», δήλωσε ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, Χαράλαμπος Σταχτέας.

Γονείς αρνητές -  Βόλος: Πέντε μαθητές δεν έχουν πάει στο σχολείο

Δεν είναι η μοναδική περίπτωση μαθητή που παραμένει εκτός σχολείου. Σε επίπεδο Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας υπάρχουν πέντε μαθητές οι οποίοι από την έναρξη του σχολικού έτους δεν έχουν παρακολουθήσει ούτε μία ώρα μαθήματος, με τους γονείς τους να αρνούνται να στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο, αντιδρώντας στην εφαρμογή των υποχρεωτικών μέτρων για την προστασία από τον κορωνοϊό.

Οι μαθητές κινδυνεύουν να χάσουν τη σχολική χρονιά, ωστόσο τη μάχη δίνουν μόνο τα σχολεία, που φροντίζουν για την ενημέρωση των γονέων εγγράφως, τηλεφωνικώς και μέσω e-mail, προσπαθώντας να τους πείσουν για την αναγκαιότητα των μέτρων και της συνέχισης της φοίτησης των μαθητών, στο στάδιο της υποχρεωτικής εκπαίδευσης.

Στο θέμα είχε αναφερθεί η υφυπουργός Παιδείας, Ζέττα Μακρή, πριν από δύο εβδομάδες περίπου, μιλώντας ακόμη και για αφαίρεση της γονικής μέριμνας από γονείς που δεν στέλνουν τα παιδιά τους στο σχολείο.

Ωστόσο, οι απουσίες μαθητών από την έναρξη της σχολικής χρονιάς δεν έχουν καν φθάσει σε επίπεδο κοινωνικών υπηρεσιών, πόσο δε μάλλον σε επίπεδο εισαγγελέα, στον Βόλο. Μαθητές συνεχίζουν να χάνουν μαθήματα στερούμενοι το δικαίωμα της μόρφωσης και λίγες ημέρες πριν τις διακοπές των Χριστουγέννων το πρόβλημα δεν έχει ακόμη επιλυθεί.

Πηγή: www.taxydromos.gr 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ