Ελλαδα

Ποινή φυλάκισης μέχρι δύο χρόνια σε αρνητές γονείς

Τι προβλέπει η ρύθμιση για όσους δεν στέλνουν τα παιδιά τους στο σχολείο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Αρνητές γονείς δεν στέλνουν τα παιδιά τους στο σχολείο
Αρνητές γονείς δεν στέλνουν τα παιδιά τους στο σχολείο © EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Ο αρνητές γονείς που δεν στέλνουν τα παιδιά στο σχολείο αντιμετωπίζουν ποινή φυλάκισης έως και δύο έτη. Η νομοθετική ρύθμιση που κατατέθηκε στη Βουλή.

Νομοθετική ρύθμιση για τους αρνητές γονείς που δεν στέλνουν τα παιδιά τους στο σχολείο κατατέθηκε στη Βουλή. Ειδικότερα, το Υπουργείο Παιδείας και το Υπουργείο Δικαιοσύνης κατέθεσαν τη σχετική ρύθμιση για την καταπολέμηση του φαινομένου γονείς και κηδεμόνες να κρατούν μακριά από τα σχολεία μαθητές επικαλούμενοι την πανδημία κορωνοϊού ή άλλους λόγους.

Η διάταξη προβλέπει ότι όποιος έχει την επιμέλεια ή την πραγματική φροντίδα του ανηλίκου και παραλείπει την εγγραφή ή την εποπτεία του ως προς την υποχρεωτική φοίτηση (μέχρι και το Γυμνάσιο), τιμωρείται:

  1. Με ποινή φυλάκισης μέχρι δύο έτη και
  2. χρηματική ποινή.

Επίσης, με άλλη ρύθμιση παρατείνεται μέχρι τις 31/3/2022 η προθεσμία για την μετατροπή των Κέντρων Δια Βίου Μάθησης επιπέδου 1 και 2 σε Κέντρα Δια Βίου Μάθησης βάσει του ν. 4763/2020.

Σημειώνεται ότι στα τέλη Νοεμβρίου η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως είχε προαναγγείλει τι θα γίνει με τους αρνητές γονείς, που κρατούν τα παιδιά τους στο σπίτι. Είχαν προηγηθεί τα γεγονότα στις Σέρρες, όπου γονείς βρέθηκαν αντιμέτωποι με αφαίρεση γονικής μέριμνας.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ