Ελλαδα

Σέρρες:Με αφαίρεση γονικής μέριμνας κινδυνεύουν οι γονείς-αρνητές

Τι προκύπτει μετά την εισαγγελική παρέμβαση για τους γονείς που δεν στέλνουν τα παιδιά τους στο σχολείο

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Σέρρες: Με αφαίρεση γονικής μέριμνας κινδυνεύουν οι γονείς-αρνητές μετά την παρέμβαση εισαγγελέα
Παιδί με μάσκα - ΑΡΧΕΙΟ © Unsplash

Σέρρες: Με αφαίρεση γονικής μέριμνας κινδυνεύουν οι γονείς - αρνητές μετά την παρέμβαση εισαγγελέα.

Ακόμη και με αφαίρεση της γονικής μέριμνας/επιμέλειας των ανήλικων τέκνων τους είναι δυνατόν να βρεθούν αντιμέτωποι οι γονείς από την Αλιστράτη Σερρών, που αρνούνται να στείλουν τα τέσσερα παιδιά τους στο σχολείο, επειδή διαφωνούν με τα μέτρα προστασίας των self-tests και της μάσκας που είναι υποχρεωτικά για την παρακολούθηση των μαθημάτων.

Οπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, σύμφωνα με εισαγγελικές πηγές που παρακολουθούν την υπόθεση, το παραπάνω μέτρο μπορεί να διαταχθεί σε περίπτωση που διαπιστωθεί σοβαρή παράβαση ή αδυναμία των γονιών να ανταποκριθούν στα καθήκοντά τους και επιπλέον διακριβωθεί ότι επίκειται κίνδυνος για τη σωματική ή ψυχική υγεία των τέκνων.

Για αυτόν τον λόγο, η Εισαγγελία Πρωτοδικών Σερρών έδωσε εντολή να διεξαχθεί κοινωνική έρευνα στην οικία της οικογένειας προκειμένου να διαπιστωθούν οι συνθήκες, υπό τις οποίες ασκείται η μέριμνα/επιμέλεια των παιδιών από τους γονείς.

Η έρευνα ανατέθηκε σε δημόσια κοινωνική υπηρεσία με τον χαρακτήρα του κατεπείγοντος και τα συμπεράσματά της θα προσκομιστούν στην Εισαγγελία για να αποφανθεί για το τι μέλλει γενέσθαι.

Η εισαγγελική Αρχή μπορεί να αποφασίσει κάθε πρόσφορο κατά την κρίση της μέτρο, οι ίδιες εισαγγελικές πηγές, και προσθέτουν ότι δεν αποκλείεται να ερευνηθούν και τυχόν ποινικές ευθύνες εις βάρος των γονιών.

Σέρρες: Αρνητές γονείς δεν στέλνουν τα παιδιά τους στο σχολείο

Υπενθυμίζεται ότι αρνητές γονείς πολύτεκνης οικογένειας στην Αλιστράτη αρνούνται για δεύτερη χρονιά να στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο λόγω των μέτρων για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού. 

Τα παιδιά διάφορων ηλικιών, που φοιτούν στο νηπιαγωγείο, στο δημοτικό, στο γυμνάσιο και στο λύκειο Αλιστράτης, δεν προσέρχονται στα μαθήματά τους, καθώς οι γονείς τους αρνούνται να τα υποβάλλουν σε self test,  ενώ  εναντιώνονται και στη χρήση μάσκας, που είναι υποχρεωτική για την παρακολούθηση των μαθημάτων.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως οι γονείς ούτε πέρυσι, όταν άνοιξαν και πάλι στα σχολεία, έστελναν τα παιδιά τους.

Οι διευθυντές των σχολείων ευθύς εξ αρχής ενημέρωσαν σχετικά τις αρμόδιες Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης νομού Σερρών.

Ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης νομού Σερρών, Γιάννης Καραβασίλης, δήλωσε στο πως γνωρίζει το θέμα, πως τα παιδιά δεν μπορούν να προσέλθουν στο σχολείο από τη στιγμή που δεν τηρούν τα προβλεπόμενα, υποχρεωτικά μέτρα (χρήση μάσκας, self test) και τη στιγμή που όλα τα υπόλοιπα παιδιά τηρούν τα μέτρα.

Ο κ. Καραβασίλης ανέφερε πως θα επικοινωνήσει εκ νέου με τον Διευθυντή του Δημοτικού Σχολείου, προκειμένου να καθορίσουν τα επόμενα βήματα και να ζητηθεί από το Διευθυντή του Δημοτικού Σχολείου ακόμη και εισαγγελική παρέμβαση.

«Αν είναι θέλημα Θεού, θα αρρωστήσουμε», λέει η μητέρα

Την ίδια ώρα, η μητέρα των παιδιών φαίνεται αμετακίνητη στις θέσης της. «Είμαι κατά των συγκεκριμένων εμβολίων και κατά των αντισυνταγματικών μέτρων που έχει πάρει η κυβέρνηση. Τώρα το να είμαι με το φόβο μη κολλήσουν τα παιδιά. Αν είναι θέλημα Θεού, να αρρωστήσουμε, θα αρρωστήσουμε. Φοράμε τη μάσκα – δεν φοράμε τη μάσκα, κάνουμε το εμβόλιο – δεν κάνουμε το εμβόλιο. Τα τεστ είναι αναξιόπιστα», δήλωσε στον ΣΚΑΪ.

«Δεν συναινώ να φορέσουν τα παιδιά μου μάσκα ούτε να κάνουν self test. Δεν συναινώ στις ιατρικές πράξεις πάνω στα παιδιά μου. Και πέρυσι δεν τα στείλαμε τα παιδιά και γι' αυτό το λόγο έχουν μηνυθεί και οι καθηγητές. Από εκεί και πέρα να είναι προετοιμασμένοι για τις συνέπειες από εδώ και πέρα, αν ξαναμείνουν τα παιδιά, να είναι έτοιμοι να πληρώσουν και από πάνω», τονίζει η μητέρα.

Στο ίδιο μοτίβο είναι και οι δηλώσεις του πατέρα. «Είναι ιατρική πράξη την οποία δεν συναινούμε. Τι θα πει γιατί; Γιατί είναι κατοχυρωμένο, είναι συνταγματικό μου δικαίωμα. Εσείς γιατί διαχωρίζετε και ταμπελοποιείτε τον κόσμο;».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ