Ελλαδα

Βόλος: Μαθητής επέστρεψε στο σχολείο μετά από 3,5 μήνες

Οι γονείς του αντιδρούσαν στην εφαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Βόλος: Μαθητής επέστρεψε μετά από 3,5 μήνες στο σχολείο
Σχολεία: Οι μικροί μαθητές μπαίνουν στις τάξεις τους © ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ / ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΥΣΗΣ ΣΩΤΗΡΗΣ

Βόλος: Μαθητής επέστρεψε στο σχολείο μετά από 3,5 μήνες - Έχοντας κάνει self test και φορώντας μάσκα.

Στο σχολείο μετά από τρεισήμισι μήνες επέστρεψε τις προηγούμενες ημέρες μαθητής δημοτικού του Βόλου. Το παιδάκι το οποίο από την έναρξη της σχολικής χρονιάς δεν είχε πάει ούτε μία ημέρα στο σχολείο, καθώς οι γονείς του αντιδρούσαν στην εφαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού.

Τον μαθητή συνόδευσαν μέχρι τη σχολική αυλόπορτα οι γονείς του, έχοντας υποβληθεί σε self test για τον κορωνοϊό, ενώ φορούσε κανονικά τη μάσκα προστασίας. Τον μαθητή και τους γονείς του υποδέχθηκε η διευθύντρια του σχολείου και τον οδήγησε στο εσωτερικό.

Μαθητής επέστρεψε σχολείο: Συγκινητικές στιγμές

Συγκινητικές στιγμές εκτυλίχθηκαν στο σχολείο. Συμμαθητές του μικρού έσπευσαν να τον υποδεχθούν με χαρά. Μέσα στην σχολική τάξη, φρόντισαν να του δώσουν την ύλη για τα μαθήματα, ενώ και στα διαλείμματα έπαιζαν μαζί του και έκαναν όλοι μαζί παρέα.

«Οι μαθητές χάρηκαν που είδαν τον συμμαθητή τους, που τους είχε λείψει. Είναι όλοι μαζί και πάλι, όπως πρέπει», σχολίασε ο πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, Αποστόλης Μούσιος, για την επιστροφή του μαθητή στο σχολείο, μετά από τρεισήμισι μήνες απουσίας από τότε που χτύπησε το πρώτο σχολικό κουδούνι.

Τώρα, τον λόγο έχει ο σύλλογος διδασκόντων του σχολείου, που θα αναλάβει μαζί με τον σύμβουλο εκπαίδευσης και τη διεύθυνση του σχολείου να αξιολογήσουν τα μαθησιακά κενά και να οργανώσουν είτε εξατομικευμένη διδασκαλία εντός της σχολικής αίθουσας, είτε αν υπάρχουν μαθησιακές δυσκολίες να ενταχθεί σε πρόγραμμα ενισχυτικής διδασκαλίας.

«Απευθύνω έκκληση σε όλους τους γονείς που δεν αποδέχονται τα υγειονομικά πρωτόκολλα και κρατούν τα παιδιά τους στο σπίτι, να επιστρέψουν στο σχολικό περιβάλλον που είναι ο φυσικός χώρος των μαθητών», σημείωσε ο κ. Μούσιος.

Υπενθυμίζεται ότι σε επίπεδο Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, υπάρχουν επιπλέον τέσσερις μαθητές οι οποίοι από τον Αγιασμό της σχολικής χρονιάς δεν έχουν πάει ούτε για μία ώρα στο σχολείο, επειδή οι γονείς τους αντιδρούν στην εφαρμογή των μέτρων.

Επιπλέον ένας μαθητής σε γυμνάσιο της πόλης, δεν έχει εμφανιστεί στο σχολείο από το περσινό σχολικό έτος και μάλιστα για τον τρέχον δεν έχει εγγραφτεί καν.

Πηγή: taxydromos

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ