- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Ο Πάπας Φραγκίσκος στην Ελλάδα καλεσμένος της Κ. Σακελλαροπούλου
Θα επισκεφθεί τη δομή του Καρά Τεπέ στη Λέσβο - Το μήνυμά του
Ο Πάπας Φραγκίσκος στην Αθήνα στις 5 Δεκεμβρίου 2021, καλεσμένος της ΠτΔ Κατερίνας Σακελλαροπούλου. Το μήνυμα που στέλνει για τη Λέσβο και το μεταναστευτικό.
Ο Πάπας Φραγκίσκος την Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2021 θα βρίσκεται στη Λέσβο. Όπως ανακοίνωσε το Βατικανό, ο Πάπας Φραγκίσκος θα βρίσκεται στην Ελλάδα από 2 έως 6 Δεκεμβρίου.
Είχε προηγηθεί η επίσημη πρόσκληση του Ποντίφικα από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου να επισκεφθεί την Αθήνα. Η επιστολή είχε σταλεί από την ΠτΔ το καλοκαίρι του 2021.
Κατά την επίσκεψή του στην Αθήνα ο Πάπας θα μεταβεί απευθείας στο προεδρικό Μέγαρο όπου θα έχει κατ’ ιδίαν συνάντηση με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας και αμέσως μετά θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό σε αίθουσα του Προεδρικού Μεγάρου, ενώ στη συνέχεια θα δώσει μια ομιλία την οποία θα παρακολουθήσουν ξένοι αξιωματούχοι. Την επομένη η κ. Σακελλαροπούλου θα συνοδεύσει τον Πάπα στο Στο Καρά Τεπέ, στη Λέσβο, όπου θα βρίσκονται επίσης ο Ευρωπαίος Επίτροπος Μαργαρίτης Σχοινάς, και ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης.
Στο μήνυμά του πριν από την επίσκεψη στην Ελλάδα, ο επικεφαλής της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη Λέσβο, «στις πηγές της ανθρωπιάς» όπως χαρακτηριστικά αποκαλεί το νησί.
«Σκέφτομαι όμως και αυτούς που τα τελευταία χρόνια, ακόμη και σήμερα, θέλουν να ξεφύγουν από τους πολέμους και τη φτώχεια, φτάνουν στις ακτές της ευρωπαϊκής ηπείρου και αλλού, και δεν βρίσκουν φιλοξενία, αλλά εχθρότητα και γίνονται αντικείμενα εργαλειοποίησης» αναφέρει ο Πάπας Φραγκίσκος. Και προσθέτει: «Είναι αδελφοί και αδελφές μας. Πόσοι έχασαν τη ζωή τους στη θάλασσα. Σήμερα η "θάλασσά μας", η Μεσόγειος, είναι ένα μεγάλο νεκροταφείο».
«Ως προσκυνητής στις πηγές της ανθρωπιάς, θα ξαναπάω στη Λέσβο, με την πεποίθηση ότι οι πηγές της κοινής ζωής θα γίνουν πάλι ακμαίες μόνο με την αδελφοσύνη και την κοινωνική ένταξη: Μαζί. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος, και με αυτήν την επιθυμία έρχομαι σε εσάς» τονίζει ακόμη ο Πάπας Φραγκίσκος στο μήνυμά του πριν από την επίσκεψη στη Λέσβο.
Προετοιμασίες στο Καρά Τεπέ για την επίσκεψη Πάπα Φραγκίσκου στη Λέσβο
Εν τω μεταξύ, εντατικά συνεχίζονται οι εργασίες ώστε στον καταυλισμό της προσωρινής δομής του Καρά Τεπέ στις 10.45 το πρωί της Κυριακής 5 Δεκεμβρίου να είναι όλα έτοιμα.
Στον Καρά Τεπέ ολοκληρώνονται οι απαραίτητες εργασίες διαμόρφωσης ώστε να στηθούν δυο τέντες. Στην πρώτη θα απευθύνει μήνυμα προς όλον τον κόσμο ο Πάπας και θα μιλήσουν για λίγα λεπτά εκπρόσωποι της Ελληνικής Πολιτείας, της Παπικής Εκκλησίας στην Ελλάδα και τη Λέσβο αλλά και της κοινότητας των καθολικών προσφύγων που διαμένουν στον Καρά Τεπέ. Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο Κέντρο Υποδοχής και Φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών ο Πάπας Φραγκίσκος θα δεχτεί ένα δώρο φτιαγμένο από προσφυγόπουλα.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τεράστιοι όγκοι νερού από την κακοκαιρία «Byron» έσπασαν τα αναχώματα
Τραυματίστηκε ένας αστυνομικός από ρίψη πέτρας και μεταφέρθηκε στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης
Πότε ξεκινά η επαναλειτουργία της βασικής γραμμής
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού το Σαββατοκύριακο
Από το μεσημέρι η στάθμη του ποταμού έχει ανέβει δύο μέτρα
Οι σταθμοί αυτοί θα κλείσουν εκ νέου στις 17:00
Γιατροί «στόχευαν» ΑΜΚΑ για εικονικές συνταγογραφήσεις
Υπερχείλισε χείμαρρος στη Φοινικούντα
Βροχοπτώσεις άνω των 40–50 mm/ώρα στην Αττική από την κακοκαιρία Byron
Ισχυρές βροχές και καταιγίδες σε πολλές περιοχές της χώρας
Ομάδα αγροτών προσπάθησε να περάσει τον αστυνομικό κλοιό και να κινηθεί προς το αεροδρόμιο «Μακεδονία»
Τι ζητά ο δήμαρχος από τον Νίκο Χαρδαλιά
Συνεχίζονται οι ισχυρές βροχοπτώσεις - Οδηγίες για ασφάλεια και δικαιώματα
Πού έχει αποκατασταθεί η κυκλοφορία
Δεν μπορούσε να προσεγγίσει Super Puma λόγω των καιρικών συνθηκών
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Επικαιροποιήθηκε το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.