Ελλαδα

Λιανεμπόριο: Αλλαγές στο ωράριο των καταστημάτων

Πότε θα τεθεί σε ισχύ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κορωνοϊός-Κρούσματα-Ελλάδα-Αθήνα
Στιγμιότυπο από το κέντρο της Αθήνας © Eurokinissi

Αλλαγές στο ωράριο που θα εφαρμόζεται στο λιανεμπόριο - Τι ώρα θα ανοίγουν και θα κλείνουν τα καταστήματα

Τα καταστήματα λιανικού εμπορίου θα είναι ανοικτά από τις 10 το πρωί έως τις 9 το βράδυ τις καθημερινές, προκειμένου να αποφευχθεί ο συνωστισμός στα μέσα μεταφοράς, όπως ανακοίνωσε ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή Σωτήρης Αναγνωστόπουλος.

Το νέο ωράριο θα τεθεί σε ισχύ από την ερχόμενη Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2021.

Από εκεί και πέρα, ο κ. Αναγνωστόπουλος, αφού αναφέρθηκε στα μέτρα που ισχύουν ήδη, υπενθυμίζοντας πως στους εσωτερικούς χώρους εστίασης τη δυνατότητα να μπουν έχουν μόνο οι εμβολιασμένοι, ενώ στους εξωτερικούς χώρους μπορούν να είναι και ανεμβολίαστοι, αλλά με rapid test, υπογράμμισε πως τα μέτρα έχουν σκοπό την προάσπιση της δημόσιας υγείας, σε συνδυασμό με τον μικρότερο βαθμό επηρεασμού της οικονομίας.

Επίσης στα καταστήματα λιανικού εμπορίου, κομμωτήρια, καταστήματα περιποίησης νυχιών κτλ. οι ανεμβολίαστοι πολίτες μπαίνουν με rapid test και οι εμβολιασμένοι ή νοσήσαντες με επίδειξη πιστοποιητικού.

Σε σούπερ μάρκετ, κρεοπωλεία, κάβες, φαρμακεία μπορούν να μπαίνουν χωρίς τεστ και οι ανεμβολίαστοι, αρκεί να τηρείται ο κανόνας του ενός ατόμου αλλά 9 τ.μ.

«Οι έλεγχοι θα είναι συνεχείς και τα πρόστιμα είτε για επιχειρήσεις είτε για τους καταναλωτές, θα είναι υψηλά», προειδοποίησε ο κ. Αναγνωστόπουλος.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ