Ελλαδα

«The Expendables 4»: Η ΓΣΕΕ ζητά άμεση διερεύνηση των ατυχημάτων

«Οι εργαζόμενοι δεν είναι αναλώσιμοι»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
ΓΣΕΕ: Οι εργαζόμενοι δεν είναι αναλώσιμοι, να γίνει άμεση διερεύνηση των εργατικών ατυχημάτων στην ταινία «Αναλώσιμοι 4»
Οι Αναλώσιμοι 4 © IMDB

«The Expendables 4»: Η ΓΣΕΕ ζητά την άμεση διερεύνηση των εργατικών ατυχημάτων στα γυρίσματα της νέας ταινίας.

Μετά τα δημοσιεύματα και τις πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας για τρία εργατικά ατυχήματα κατά τη διάρκεια γυρισμάτων της ταινίας «Αναλώσιμοι 4» στη Θεσσαλονίκη, η ΓΣΕΕ ζητά «την άμεση και ουσιαστική διερεύνηση της υπόθεσης και εφόσον επιβεβαιωθούν από τις αρχές, την απόδοση ευθυνών όπου υπάρχουν».

Σε ανακοίνωσή της η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδος επισημαίνει ότι «είναι ευθύνη των αρμοδίων αρχών να διαπιστώσουν εάν οι πληροφορίες για τραυματισμούς ισχύουν, ή εάν η επίσημη διάψευση των δημοσιογραφικών πληροφοριών από την εταιρεία παραγωγής, ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα».

Καταλήγοντας, η ΓΣΕΕ τονίζει ότι η ασφάλεια των εργαζομένων «ανεξαρτήτως ιθαγένειας και χώρου εργασίας, είναι αδιαπραγμάτευτη. Οι εργαζόμενες και οι εργαζόμενοι που απασχολούνται επί ελληνικού εδάφους απαιτείται να απολαμβάνουν πλήρους προστασίας και δικαιωμάτων. Κανένας και καμία δεν είναι…"ΑΝΑΛΩΣΙΜΟΙ". Οι εργοδότες είναι υποχρεωμένοι να λαμβάνουν όλες τα απαιτούμενα μέτρα για την ασφάλειά τους».

Στο μεταξύ σήμερα η ΠΟΘΑ, το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης και η Γραμματεία Υγείας και Ασφάλειας της ΓΣΕΕ απέστειλαν κοινή επιστολή προς τους υπουργούς Εργασίας, Ψηφιακής Διακυβέρνησης, στον υφυπουργό Σύγχρονου Πολιτισμού και το γενικό επιθεωρητή ΣΕΠΕ επισημαίνοντας ότι το χρηματοδοτικό εργαλείο cash debate «από ένα εργαλείο προβολής της χώρας μας στο εξωτερικό εξελίσσεται σε δυσφήμιση με τα διαδοχικά εργατικά ατυχήματα στις παραγωγές».

Στην κοινή τους επιστολή ζητούν από την Επιθεώρηση Εργασίας «να συστηματοποιήσει τους ελέγχους στα σημεία γυρισμάτων, ώστε να διερευνήσει την ασφάλεια των χώρων εργασίας και την επάρκεια των μέσων προστασίας, να διερευνήσει πιθανές ευθύνες της εταιρείας παραγωγής και να συμβάλει στη διαμόρφωση ασφαλούς περιβάλλοντος εργασίας. Το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης μαζί με το υπουργείο Πολιτισμού έχουν υποχρέωση να προστατεύσουν τους εργαζόμενους της χώρας μας και να συμβάλουν στη διαμόρφωση κανόνων που αφορούν το σύνολο της εργασιακής σχέσης με σκοπό την εξάλειψη των εργατικών ατυχημάτων», τονίζουν στην επιστολή.

«The Expendables 4»: Οι τραυματίες και η διάψευση

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα δημοσιεύματα, τρία άτομα έχουν τραυματιστεί ως τώρα στα γυρίσματα της ταινίας «Αναλώσιμοι 4» που λαμβάνουν χώρα στη Θεσσαλονίκη. Πρόκειται για δύο τεχνικούς και έναν κασκαντέρ του ηθοποιού Τζέισον Στέιθαμ, ο οποίος είναι στην πόλη. 

Ο πρώτος τραυματισμός σημειώθηκε στα Βασιλικά, όταν ένας τεχνικός της ταινίας έπεσε από το καράβι όπου γινόταν το γύρισμα. Αποτέλεσμα ήταν να τραυματιστεί σοβαρά και η κατάστασή του κρίνεται κρίσιμη. Μάλιστα, η παραγωγή έχει καλέσει την οικογένειά του στην πόλη.

Ο δεύτερος τραυματισμός έλαβε χώρα κατά το γύρισμα σκηνών στα Διαβατά. Εκεί ένας κασκαντέρ σε μία σκηνή με ένα όχημα που οδηγούσε, έβαε όπισθεν και χτύπησε έναν οπερατέρ.

Τέλος, ένας ακόμα κασκαντέρ τραυματίστηκε την ώρα που πηδούσε από ένα αμάξι εν κινήσει σε ένα άλλο.

Την ίδια ώρα πάντως, η παραγωγή της ταινίας χαρακτηρίζει ανακριβείς τις πληροφορίες αναφορικά με ατυχήματα κατά την διάρκεια των γυρισμάτων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση των στελεχών της παραγωγής, κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων αυτών, η παραγωγή «λαμβάνει όλες τις απαιτούμενες προφυλάξεις για να εγγυηθεί την ασφάλεια του συνεργείου».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ