- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Πρεμιέρα μέτρων με νέα δεδομένα για τους ανεμβολίαστους
Έρχεται μπαράζ ελέγχων και τσουχτερά πρόστιμα
Σε εφαρμογή τίθεται από σήμερα Σάββατο σειρά νέων μέτρων για τους ανεμβολίαστους. Κλιμάκια ελέγχου πραγματοποιούν εντατικούς ελέγχους.
Να αντιμετωπίσει το σφοδρό χτύπημα της πανδημίας, πείθοντας όσο το δυνατόν περισσότερους πολίτες να εμβολιαστούν, επιχειρεί η κυβέρνηση, θέτοντας σε εφαρμογή από σήμερα σειρά νέων μέτρων για τους ανεμβολίαστους.
Ελεγκτικά κλιμάκια σαρώνουν χώρους εστίασης στο κέντρο της Αθήνας. Tα νέα μέτρα τέθηκαν σε ισχύ από τις 6 το πρωί, κάνοντας αρκετά πιο δύσκολη τη ζωή των ανεμβολίαστων πολιτών.
Τα κλιμάκια της αστυνομίας, της εθνικής αρχής διαφάνειας και της διυπηρεσιακής μονάδας ελέγχου της αγοράς του υπουργείου ανάπτυξης, θα πραγματοποιήσουν μπαράζ ελέγχων όλο το Σαββατοκύριακο, επιβλέποντας την τήρηση των μέτρων, ειδικά σε εμπορικά καταστήματα και χώρους εστίασης.
«Στην επιχείρηση επιβάλλεται πρόστιμο το οποίο το ύψος του κυμαίνεται ανάλογα με τα τετραγωνικά του καταστήματος. Ξεκινάνε τα πρόστιμα από τις 5.000 ευρώ. Ο πολίτης απομακρύνεται από το κατάστημα. Είναι κύρωση μεγάλη για την επιχείρηση», αναφέρει στην κάμερα ελεγκτής της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας.
Εντατικοί είναι οι έλεγχοι της αστυνομίας και στη Θεσσαλονίκη. Κλιμάκια της ΕΛ.ΑΣ. πραγματοποιούν ελέγχους και μέσα σε καταστήματα εστίασης, ζητούν πιστοποιητικό εμβολιασμού, νόσησης ή rapid test από τους υπαλλήλους αλλά και σε όσου κάθονται έξω σύμφωνα με τα νέα μέτρα.
«Η ελληνική αστυνομία δεν μπορεί να βρίσκεται σε κάθε μαγαζί, θα γίνονται δειγματοληπτικοί έλεγχοι σε όλη την επικράτεια...Συνάδελφοί μου έχουν τη δυνατότητα και να τους καταλάβουν αυτούς που θέλουν να κάνουν μαϊμουδιές με πλαστά πιστοποιητικά από τη Βουλγαρία, γιατί έχουν και ποινικές κυρώσεις. Έχουν τη δυνατότητα να καταλάβουν αν όντως αυτό είναι αληθινό ή όχι», σημειώνει ο γενικός γραμματέας Ειδικών Φρουρών της ΕΛ.ΑΣ., Στράτος Μαυροειδάκος.
Από το πρωί ξεκίνησε στην εμπορική αγορά και της Λάρισας ο έλεγχος για να μπουν οι πελάτες μέσα στα καταστήματα. Όπως φαίνεται υπάρχει συμμόρφωση από όλους και το μέτρο τηρείται κανονικά.
Ωστόσο, τα νέα μέτρα, έχουν προκαλέσει κύμα αντιδράσεων.
«Κάποιοι ξεροκέφαλοι αντιεμβολιαστές προκαλούν πρόβλημα αλλά ειλικρινά στην κατάσταση που είναι η εστίαση θέλουμε να αποβάλλουμε κάθε κακώς κείμενο για να πάμε μπροστά», επισημαίνει επιχειρηματίας της εστίασης.
Με βάση την κοινή υπουργική απόφαση, οι ανεμβολίαστοι μπορούν να μπαίνουν χωρίς rapid test σε καταστήματα τροφίμων, φαρμακεία, πρατήρια καυσίμων, pet shop, καθαριστήρια και καταστήματα πώλησης καπνικών προϊόντων.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι βροχές των τελευταίων ημερών αύξησαν σημαντικά τα διαθέσιμα αποθέματα νερού
Δεν κινδυνεύει η ζωή της - Παραμένει στο νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους
Καταγγελίες για «πρόχειρα» έργα και μπαζώματα - «Καμία σχέση με πραγματικότητα» απαντά ο ΔΕΔΔΗΕ
Έφυγε από τη ζωή στα 77, αφήνοντας πίσω της μια πολυσυζητημένη δημόσια πορεία
Οι νέες θέσεις Α΄ και Β΄ υπαρχηγού και οι γενικοί συντονιστές Βόρειας και Νότιας Ελλάδας
Επιχείρηση της Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου σε επαρχιακή οδό - Πώς προσπάθησαν να αποφύγουν τους ελέγχους
Άνοδος της θερμοκρασίας και νότιοι άνεμοι έως 5 μποφόρ - Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν από τις πρωινές ώρες
Καταρρίφθηκε το ρεκόρ ημερήσιου ύψους βροχής σε πολλές περιοχές της Αττικής
Το έργο αναμένεται να παρουσιαστεί στην εκπαιδευτική κοινότητα και το ευρύ κοινό
Την τελευταία του πνοή άφησε το βράδυ της Πέμπτης (22/1) ο Σπύρος Καρατζαφέρης
Βροχές, καταιγίδες και θυελλώδεις νοτιάδες έως 9 μποφόρ
Νέα πρωτοβουλία Columbia–ΕΜΠ γεφυρώνει έρευνα και αγορά, επενδύοντας στη νέα γενιά επιστημόνων
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τα καταστήματα ΟΠΑΠ και PLAY περνούν στην εποχή της Allwyn, με νέο look & feel, διεθνή αέρα και εμπειρίες που κοιτούν μπροστά, χωρίς να αλλάζει τίποτα από όσα αγαπήσαμε
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Αιχμές για συγκάλυψη, σύγκριση με Ισπανία και αναφορές στο πολιτικό εγχείρημα που ετοιμάζει
Τα ίχνη της χάθηκαν από χώρο παιδικής προστασίας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.