- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Στη Θεσσαλονίκη έπεσε η οροφή σε δημοτικό σχολείο (βίντεο)
Από θαύμα δεν υπήρξαν τραυματισμοί - Οι απίστευτες εικόνες - Τι δήλωσε ο δήμαρχος Πυλαίας
Σε δημοτικό σχολείο στη Θεσσαλονίκη κατέρρευσε η οροφή, με τους μαθητές να γλιτώνουν από θαύμα, καθώς ήταν σε σχολική εκδρομή.
Άφωνοι έμειναν δάσκαλοι και μαθητές σε δημοτικό σχολείο στη Θεσσαλονίκη, όταν διαπίστωσαν ότι κατέρρευσε η οροφή σε σχολική αίθουσα. Το απίστευτο συμβάν εκτυλίχθηκε στο Β' Τμήμα της Στ' Τάξης στο 4ο Δημοτικό στην Πυλαία Θεσσαλονίκης.
Η οροφή κατέρρευσε μέσα σε δευτερόλεπτα σήμερα Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2021, το πρωί. Από θαύμα γλίτωσαν οι 20 μαθητές του τμήματος, οι οποίοι την ώρα της κατάρρευσης απουσίαζαν από τη σχολική αίθουσα. Όπως έγινε γνωστό, βρίσκονταν προγραμματισμένη σχολική εκδρομή.
Κατάρρευση οροφής σε δημοτικό σχολείο στη Θεσσαλονίκη - Πώς η δασκάλα έσωσε τους μαθητές
Δημοσίευμα στο thestival.gr αναφέρει ότι λίγο πριν συμβεί η κατάρρευση της οροφής στο δημοτικό σχολείο στη Θεσσαλονίκη, η δασκάλα του τμήματος της ΣΤ' Τάξης παρατήρησε μια ρωγμή.
Τότε, ζήτησε από τους μαθητές να βγουν έξω 5 λεπτά νωρίτερα από τον αρχικό προγραμματισμό για την αναχώρηση των παιδιών στο πλαίσιο της σχολικής εκδρομής. Στο ίδιο δημοσίευμα επισημαίνεται ότι κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού πραγματοποιήθηκαν εργασίες μόνωσης από ιδιωτικό συνεργείο.
Ήδη, ο δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη έχει δώσει εντολή να διερευνηθούν οι ευθύνες του εργολάβου που πραγματοποίησε τις εργασίες μόνωσης στην αίθουσα.
Κατέρρευσε η οροφή σε δημοτικό σχολείο - Οι πρώτες εικόνες
Οι πρώτες εικόνες από το δημοτικό σχολείο στην Πυλαία Θεσσαλονίκης μετά την κατάρρευση της οροφής, παραπέμπουν σε... βομβαρδισμένο τοπίο. Η οροφή έχει καταπλακώσει τα θρανία.
Από θαύμα οι μαθητές γλίτωσαν από σοβαρό τραυματισμό, όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες.
Δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη για την κατάρρευση της οροφής στο δημοτικό στη Θεσσαλονίκη – Τι δήλωσε
«Θα αναζητηθούν ευθύνες από τη δικαιοσύνη. Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να παίζει με τις ζωές των παιδιών μας», ξεκαθάρισε στις πρώτες του δηλώσεις ο δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη Ιγνάτιος Καϊτετζίδης.
Και πρόσθεσε για την κατάρρευση της οροφής στο 4ο δημοτικό σχολείο Πυλαίας στη Θεσσαλονίκη: «Μαζί με τις ενέργειες στις οποίες ήδη έχουμε προβεί ως δήμος, ζητούμε την άμεση παρέμβαση της δικαιοσύνης προκειμένου να αποδοθούν οι ευθύνες για αυτήν τη σοβαρή κακοτεχνία που έθεσε σε κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα μαθητών και εκπαιδευτικού».
Όπως είπε, «πρόκειται για ένα μισθωμένο από την πρώην νομαρχία σχολείο, στο οποίο το καλοκαίρι πραγματοποιήθηκαν εργασίες ανακαίνισης και ενεργειακής αναβάθμισης από τους ιδιοκτήτες του με μελέτη, δαπάνες και τεχνική επίβλεψη δική τους».
«Εδώ και τώρα η δικαιοσύνη πρέπει να διαλευκάνει την υπόθεση. Από την πλευρά τους, οι τεχνικές υπηρεσίες του δήμου μας βρίσκονται από την πρώτη στιγμή στον χώρο και πραγματοποιούν από το πρωί αυτοψίες και στους υπόλοιπους χώρους της σχολικής μονάδος προκειμένου να ελεγχθούν τυχόν ελλείψεις και κακοτεχνίες στην κατασκευή», συμπλήρωσε ο κ. Καϊτετζίδης.
Καταλήγοντας, γνωστοποίησε ότι το δημοτικό σχολείο στη Θεσσαλονίκη όπου κατέρρευσε η οροφή θα παραμείνει κλειστό μέχρι νεωτέρας.
«Με απόφασή μου, η σχολική μονάδα θα παραμείνει κλειστή μέχρι τη Δευτέρα προκειμένου να ολοκληρωθεί ο έλεγχος και να υπάρξει υπεύθυνη βεβαίωση για την ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών. Θα επιμείνω και προσωπικά για την απόδοση ακέραια των ευθυνών σε όσους τις έχουν», ανέφερε χαρακτηριστικά για την κατάρρευση της οροφής στο 4ο Δημοτικό Πυλαίας.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Καταδικάστηκε και σε δεύτερο βαθμό με πέντε χρόνια
Ο καθηγητής και πρώην υπουργός, σχολιάζει τις φωτογραφίες, έχοντας προσωπική σύνδεση με την ιστορία: ο πατέρας του είχε κρατηθεί στο Χαϊδάρι και στις φυλακές Αβέρωφ.
Τι αναφέρει η ανακοίνωση με αφορμή το περιστατικό στον σταθμό του Αγίου Νικολάου
Από φέτος θεσπίζεται εθελοντική 12μηνη θητεία γυναικών στον Στρατό Ξηράς
Κάμερα ασφαλείας κατέγραψε τη στιγμή της τραγωδίας, σε εξέλιξη έρευνα για πιθανές κόντρες δύο οχημάτων
Αυλαία στη δίκη στο Εφετείο - Οι ποινές
«Είναι επιπόλαιο να μιλάμε από τώρα για ενδεχόμενο νέων κακοκαιριών» σημειώνει ο μετεωρολόγος
Απομακρύνθηκαν τελευταία στιγμή οι μαθητές
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τα social media αποτελούν πλέον την κύρια πηγή ενημέρωσης
Ενδεχόμενο να επιστρέψουν στη φυλακή πρώην βουλευτές
«Έζησα μαζί του και τον ευχαριστώ»
Ποιες αργίες ακολουθούν
«Ξεδίπλωσε ακέραιο το ταλέντο του και αγαπήθηκε όσο λίγοι από το μεγάλο κοινό»
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Η πρόγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη
Σε ποια ρολόγια δεν αλλάζουν αυτόματα
Η τρομοκρατική επίθεση που άφησε πίσω της 18 τραυματίες
Ο χάρτης που δείχνει τους κεντρικούς οδικούς άξονες που αντιμετωπίζουν προβλήματα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.