Ελλαδα

Πέθανε ο Αλέξης Μανθεάκης, πρώην εκπρόσωπος της Αθηνάς Ωνάση

Είχε προκαλέσει αίσθηση με το βιβλίο του για την κληρονόμο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Έφυγε από τη ζωή ο εκπρόσωπος Τύπου της Αθηνάς Ωνάση, Αλέξης Μανθεάκης
O Αλέξης Μανθεάκης κατά τα εγκαίνια προτομής του Α. Ωνάση το 2001 © EPA Pool

Ο Αλέξης Μανθεάκης άλλοτε εκπρόσωπος τύπου της Αθηνάς Ωνάση πέθανε σε ηλικία 68 ετών.

Ο Αλέξης Μανθεάκης ο οποίος έγινε περισσότερο γνωστός από την εκπροσώπηση της κληρονόμου του Αριστοτέλη Ωνάση, Αθηνάς πέθανε σε ηλικία 68 ετών. 

Ο Μανθεάκης ήταν εκπρόσωπος του Τιερί Ρουσσέλ, στα χρόνια που έλαβε χώρα η μεγάλη δικαστική διαμάχη μεταξύ της οικογένειας του μεγιστάνα και των Ελλήνων διαχειριστών του Ιδρύματος «Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης». 

Αίσθηση είχε προκαλέσει όταν πριν μερικά χρόνια είχε γράψει το βιβλίο «Αθηνά: Στο μάτι του κυκλώνα». Ουσιαστικά επρόκειτο για «μια εκ των έσω μαρτυρία για τη ζωή της πλουσιότερης κοπέλας στον κόσμο».

Mιλώντας πριν μερικά χρόνια στον ALPHA, ο Μανθεάκης είχε πει ότι η Αθηνά Ωνάση αποφεύγει τη συζήτηση για την μητέρα της που έφυγε από τη ζωή όταν ήταν πολύ μικρή. «Ποτέ δεν έκανε συζήτηση για την Χριστίνα. Είναι ένα θέμα που είναι σχεδόν ταμπού. Ακούστηκαν πολύ άσχημα πράγματα για την Χριστίνα, κουτσομπολιά και αυτό την πλήγωνε». 

Περιέγραφε μάλιστα ένα περιστατικό και πάλι από τον Σκορπιό, όπου είδε για μια και μόνη φορά την Αθηνά Ωνάση να κλαίει για την μητέρα της. Όταν ρώτησε τον Τιερί Ρουσέλ τι είχε συμβεί, εκείνος του είπε: «Μείναμε ξύπνιοι όλη νύχτα και της διάβασα ένα γράμμα από τη μητέρα της και συγκινήθηκε πάρα πολύ και έκλαιγε».

«Είναι ένα φοβερά σκληρό άτομο. Αυτό το περίμενα, δεν περίμενα όμως ότι αυτό θα επεκταθεί και στο συναισθηματικό κομμάτι που έχει να κάνει με πόνο με τρίτους» έλεγε τότε ο κ. Μανθέακης για την Αθηνά Ωνάση, δήλωση που έχε κάνει με παρόμοιο τρόπο και στο παρελθόν, και δίνει ένα πολύ γλαφυρό παράδειγμα. «Η Αθηνά έδωσε για ένα άλογο περίπου 12 εκατ. ευρώ και τα ξαδέρφια της, οι Νιάρχοι έδωσαν το ίδιο ποσό για να αγοράσουν 140 ασθενοφόρα. Η Αθηνά δεν έδειξε αυτό που περιμέναμε, τον πόνο για τους τρίτους».

Ωστόσο, στο θέμα του διαζυγίου της, ο κ. Μανθεάκης περιγράφει πως συνέβαλε ώστε η Αθηνά Ωνάση να έχει τα στοιχεία που χρειαζόταν στο δικαστήριο. «Εμένα με είχε πλησιάσει τότε μια κοπέλα και μου έλεγε ότι είμαι η φιλενάδα του Ντόντα, είμαι πρώην Call Girl» λέει για εκείνη την περίοδο. «Όταν έμαθα ότι η Αθηνά χώρισε την πήρα τηλέφωνο» συνέχισε ο κ. Μανθεάκης που άρχισε να συγκεντρώνει στοιχεία προκειμένου να βοηθήσει την Αθηνά Ωνάση με το διαζύγιο και τις υπέρογκες απαιτήσεις διατροφής (10.000 ευρώ την ημέρα) που είχε ο Βραζιλιάνος πρώην της.

Ο Αλέξης Μανθεάκης γεννήθηκε τον Φεβρουάριο του 1953 στην Τάνγκα της πρώην Τανγκανίκας και μεγάλωσε στην Κένυα. Σπούδασε Αγγλική Φιλολογία, Επικοινωνία και Δημιουργική Γραφή στο Πανεπιστήμιο Στάνφορντ και εργάστηκε στον κινηματογράφο και στην τηλεόραση στο Λονδίνο και στην Ελλάδα. Έχει γράψει άρθρα για πολλά έντυπα, μεταξύ των οποίων το Vanity Fair και το Esquire και έχει δώσει συνεντεύξεις στο CNN, τους Sunday Times, τον Guardian, το BBC, το NBC, το Playboy, το History Channel, το Point de Vue, το USA Today, το People, το Al Jazeera και άλλα. 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ