- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Δίκη για βιτριόλι: Ολοκληρώνονται σήμερα οι αγορεύσεις
Η δίκη συνεχίζεται με την αγόρευση των δικηγόρων υπεράσπισης της 37χρονης Έφης Κακαράντζουλα
Δίκη για το βιτριόλι: Ολοκληρώνονται σήμερα οι αγορεύσεις - Πλησιάζει η ώρα της απόφασης για την 37χρονη, Έφη Κακαράντζουλα.
Η δίκη για την επίθεση με βιτριόλι κατά της Ιωάννας Παλιοσπύρου συνεχίζεται σήμερα, Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2021, με τις αγορεύσεις των δικηγόρων υπεράσπισης της 37χρονης, Έφης Κακαράντζουλα.
Η υπεράσπιση θα επιδιώξει σε αυτήν την "τελευταία μάχη" να πείσει δικαστές και ενόρκους να αντιμετωπίσουν την δράστιδα της επίθεσης με πιο ευνοϊκό ποινικό χαρακτηρισμό της πράξης της .
Είναι πολύ πιθανό σήμερα μετά το μεσημέρι το δικαστήριο να δώσει την απάντησή του, την ετυμηγορία του για την υπόθεση, οπότε και η κατηγορουμένη αλλά και η παθούσα θα ακούσουν την ανακοίνωση της απόφασης των επτά μελών του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου.
Η δίκη για την υπόθεση ξεκίνησε στις 15 Σεπτεμβρίου με την Ιωάννα να εμφανίζεται στο δικαστήριο με ειδική μάσκα, καπέλο και γυαλιά και γάντια προκαλώντας με την εικόνα της ένα κύμα συγκίνησης αλλά και συμπάθειας και αλληλεγγύης για όσα ακόμη και σήμερα υφίσταται από το καυστικό υγρό που της έριξε η 37χρονη. Στην δικαστική αίθουσα το εδώλιο την πρώτη ημέρα της δίκης παρέμεινε άδειο καθώς η κατηγορούμενη δεν θέλησε να μεταχθεί στο δικαστήριο.
Ένα μήνα από την έναρξη της δίκης, η κατηγορουμένη απολογήθηκε για την πράξη της λέγοντας πως όλα όσα έγιναν ήταν μία "υπόθεση" μία σκέψη "που καρφώθηκε στο μυαλό" της για την Ιωάννα και τον 40χρονο άντρα που ενδιέφερε την ίδια. Η Έφη δήλωσε πως κίνητρο στην πράξη της, ουσιαστικά ήταν η ζήλια της , η "εμμονή της" γιατί πίστευε πως ο άντρας αυτός είχε σχέση και με την Ιωάννα.
Ο Εισαγγελέας ζητώντας την ενοχή της για απόπειρα ανθρωποκτονίας, έκανε λόγο για "ανθρωποκτόνο εγωισμό" και προέτρεψε τους δικαστές να απορρίψουν τον ισχυρισμό της περί μετατροπής της κατηγορία σε βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη : "Οπωσδήποτε θεώρησε ως πιθανό τον θάνατο της παθούσας και το επιδοκίμασε".
Το δικαστήριο πιθανότατα σήμερα, θα αποφανθεί αν θα αποδεχθεί την πρόταση του Εισαγγελέα , αν θα κηρύξει ένοχη την Έφη όπως κατηγορείται ή αν θα μετατρέψει την κατηγορία, επιβάλλοντας σε κάθε περίπτωση την ανάλογη ποινή.
Η κατηγορούμενη όπως εισάγεται η υπόθεση, είναι αντιμέτωπη με ποινή που ως ανώτατο όριο έχει τα 15 χρόνια κάθειρξης. Σε περίπτωση όμως που η κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας, μετατραπεί σε βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη τότε το ανώτατο όριο ποινής κατεβαίνει στα δέκα χρόνια.
Σε κάθε περίπτωση ίσως η φράση ενός εκ των συνηγόρων της Ιωάννας , απηχεί μία αλήθεια που γνωρίζει καλά και η κατηγορουμένη και το θύμα: "Όταν σε πέντε -έξι χρόνια η Έφη βγει από την φυλακή, η Ιωάννα ακόμη δεν θα έχει τελειώσει με τις επεμβάσεις που χρειάζονται για να έχει μία κανονικότητα".
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι ισχύει για το delivery και τις εργασίες στην ύπαιθρο
Δείτε ποιες περιοχές είναι στο «κόκκινο»
Η απότομη αλλαγή του καιρού που έφερε προβλήματα στο οδικό δίκτυο
«Συναγερμός» από τον μετεωρολόγο για αυξημένο κίνδυνο πρόκλησης πυρκαγιάς
H υψηλότερη μέγιστη θερμοκρασία καταγράφηκε στην Ωλένη Ηλείας
Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς την Τετάρτη 22 Ιουλίου
Τι ισχύει για τις υπηρεσίες delivery
Αίτηση αναίρεσης από εισαγγελέα
Ιδιαίτερη μέριμνα ζητείται για τις Μονάδες Φροντίδας Προσχολικής Αγωγής
Πορτοκαλί προειδοποίηση για τρεις περιοχές την Τετάρτη - Το θερμόμετρο θα αγγίξει ακόμα και τους 43 βαθμούς Κελσίου
Ο άνδρας που παρασύρθηκε από το σπασμένο παράθυρο
Ακραίος κίνδυνος πυρκαγιάς την Τετάρτη στην Αττική και ακόμα δύο περιφέρειες
Η πυρκαγιά καίει αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Αδάμι Αργολίδας
Εξιτήριο σήμερα για τους δύο τουρίστες, μετά την επίθεση με μαχαίρι το πρωί της Τρίτης
Τραυματίστηκε από αιχμηρό αντικείμενο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.