Ελλαδα

Εισαγγελική παρέμβαση για τον «σαμουράι» της Ν. Ερυθραίας

Μετά τις καταγγελίες γειτόνων ότι είχαν ενημερώσει την ΕΛ.ΑΣ.

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Έγκλημα στην Νέα Ερυθραία: Γείτονες καταγγέλλουν ότι προειδοποιούσαν καιρό αλλά οι αστυνομικοί δεν ασχολήθηκαν
Πυροβολισμοί στην Κηφισιά με έναν νεκρό υπάλληλο φυσικού αερίου από τις σφαίρες πολίτη © EUROKINISSI/ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ

Παρέμβαση της εισαγγελίας προκάλεσαν οι καταγγελίες γειτόνων του «σαμουράι» της λεωφόρου Τατοΐου οι οποίοι είχαν απευθυνθεί στις αστυνομικές αρχές.

Οι καταγγελίες γειτόνων του 40χρονου ο οποίος πυροβόλησε και σκότωσε έναν 43χρονο στην Νέα Ερυθραία και τραυμάτισε έναν ακόμα, προκάλεσαν την παρέμβαση της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας, Σωτηρίας Παπαγεωργακοπούλου.

Οι γείτονες κατήγγειλαν πως είχαν ενημερώσει τις αστυνομικές αρχές – ακόμα και την προηγούμενη ημέρα του φονικού – για την παραβατική συμπεριφορά του, χωρίς ωστόσο να γίνει κάτι.

Η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας  έδωσε εντολή για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να διαπιστωθεί αν έγιναν οι κλήσεις αυτές προς την αστυνομία και γιατί οι αρχές δεν ανταποκρίθηκαν και αδιαφόρησαν για τις καταγγελίες που τέθηκαν υπόψη τους.

Συγκεκριμένα, οι γείτονες του 40χρονου καταγγέλουν ότι είχαν καλέσει την αστυνομία την παραμονή του εγκλήματος καθώς τον είχαν δει να πυροβολεί στην ταράτσα, αλλά δεν πήγε περιπολικό, ενώ κλήση φέρεται να είχε κάνει και ο τραυματίας.  Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης την οποία θα διενεργήσει εισαγγελέα, θα αναζητηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες από την πλευρά των αστυνομικών αρχών.

Νέα Ερυθραία: Το χρονικό του εγκλήματος

Ο 40χρόνος ο οποίος εδώ και χρόνια αντιμετωπίζει σοβαρά ψυχιατρικά προβλήματα και είχε απασχολήσει ξανά τη γειτονιά στο παρελθόν, δίχως η έρευνα για την καταγγελία των περιοίκων να προχωρήσει. Ο δράστης έμενε στην οδό Σκουφά και, όπως έγινε γνωστό, ήταν γείτονας με το ένα εκ των δυο από τα θύματά του.

Το πρωί του Σαββάτου βγήκε στον δρόμο φορώντας στολή «σαμουράι» (τζούντο) και πλησίασε νευρικά τους δυο άνδρες οι οποίοι εργάζονταν σε εταιρεία εγκατάστασης φυσικού αερίου. «Έχεις βάλει τον εργάτη σου να μου κάνει μαύρη μαγεία» προτού ξεκινήσει να πυροβολεί.

Από τα πυρά τραυματίστηκε θανάσιμα ο 43χρονος υπάλληλος, ενώ ο δεύτερος διακομίστηκε με σοβαρό τραύμα στο νοσοκομείο, όμως διέφυγε τελικά τον κίνδυνο. Μετά από κλήση περιοίκων στην Άμεση Δράση, στο σημείο έσπευσαν αστυνομικοί οι οποίοι εντόπισαν το σπίτι του 40χρονου και τον συνέλαβαν.

Ο δράστης είχε αφήσει -ή πετάξει- το όπλο στην πυλωτή της πολυκατοικίας του και όταν ερωτήθηκε από αστυνομικούς για την πράξη του φέρεται ότι είπε πως «με έχουν δέσει με μαύρη μαγεία. Ο Σατανάς με έβαλε να το κάνω».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ