- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Γκάγκα: Ξεκινά online forum και τηλεφωνική γραμμή για εμβολιασμό
Ο καθένας θα διατυπώνει τις απορίες του και θα παίρνει απαντήσεις από γιατρούς
Μίνα Γκάγκα - Εμβολιασμός: Ξεκινάει online forum και τηλεφωνική γραμμή για ερωτήσεις και απαντήσεις.
Οι αυξημένες κατά περίπου 50% ανάγκες του ΕΣΥ σε προσωπικό, λόγω της πανδημίας, θα υποστηριχθούν από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας που φέρνει στη Βουλή διατάξεις που αυξάνουν τα οικονομικά κίνητρα, αναφέρει σε συνέντευξή της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα.
«Παρ' ότι ήδη έχουν αυξηθεί οι θέσεις των υπηρετούντων κατά πολλές χιλιάδες, αυτήν τη στιγμή, με την αρχή του τέταρτου κύματος, χρειαζόμαστε κι άλλους και τους καλούμε να έρθουν, βελτιώνοντας και τις οικονομικές απολαβές», όπως προσθέτει.
Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, υπογραμμίζει ότι θα ενταθεί η ενημέρωση για τον εμβολιασμό κατά της covid-19, ειδικά σε περιοχές με χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη, ενώ ξεκινάει και online forum και μια τηλεφωνική γραμμή για ερωτήσεις και απαντήσεις, όπου θα μπορεί ο καθένας να διατυπώνει τις απορίες του και να παίρνει απάντηση από γιατρούς.
Αναφερόμενη στα διαχρονικά προβλήματα του ΕΣΥ προτάσσει τη συνεργασία για την επίλυσή τους με στόχο την βελτίωση της φροντίδας όλων των ασθενών - Covid ή non Covid , αλλά και των συνθηκών κάτω από τις οποίες δουλεύουν όλοι οι υγειονομικοί.
Όπως δηλώνει η αίσθηση της ομάδας που απέκτησε στις πρώτες μάχες με τον άγνωστο εχθρό στο «Σωτηρία» δεν θα την εγκαταλείψει ποτέ. Με αυτήν όπλο θα προσπαθήσει να λυθούν προβλήματα και από την τωρινή της θέση τα βλέπει συνολικά σε όλη την επικράτεια.
Γκάγκα: Αλλάζουμε τον τρόπο εκπαίδευσης των νέων γιατρών
Η κα Γκάγκα αποκαλύπτει και μέρος του σχεδιασμού για την ανάπτυξη της ΠΦΥ.
«Αλλάζουμε τον τρόπο εκπαίδευσης των νέων γιατρών, δίνουμε έμφαση στη συνεχιζόμενη ιατρική εκπαίδευση και δίνουμε έμφαση στην αντιμετώπιση των επειγόντων περιστατικών». Έμφαση θα δοθεί στην πρόληψη του καρκίνου και ιδιαίτερα στον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας, του παχέος εντέρου και του καρκίνου του μαστού. Καταλήγει ότι «η πανδημία δεν πρέπει να αποτελεί αιτία ή αφορμή, για να παραλείπουμε τον προληπτικό έλεγχο» και το σύστημα υγείας παραμένει ανοιχτό και ασφαλές για όλους.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τεράστιοι όγκοι νερού από την κακοκαιρία «Byron» έσπασαν τα αναχώματα
Τραυματίστηκε ένας αστυνομικός από ρίψη πέτρας και μεταφέρθηκε στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης
Πότε ξεκινά η επαναλειτουργία της βασικής γραμμής
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού το Σαββατοκύριακο
Από το μεσημέρι η στάθμη του ποταμού έχει ανέβει δύο μέτρα
Οι σταθμοί αυτοί θα κλείσουν εκ νέου στις 17:00
Γιατροί «στόχευαν» ΑΜΚΑ για εικονικές συνταγογραφήσεις
Υπερχείλισε χείμαρρος στη Φοινικούντα
Βροχοπτώσεις άνω των 40–50 mm/ώρα στην Αττική από την κακοκαιρία Byron
Ισχυρές βροχές και καταιγίδες σε πολλές περιοχές της χώρας
Ομάδα αγροτών προσπάθησε να περάσει τον αστυνομικό κλοιό και να κινηθεί προς το αεροδρόμιο «Μακεδονία»
Τι ζητά ο δήμαρχος από τον Νίκο Χαρδαλιά
Συνεχίζονται οι ισχυρές βροχοπτώσεις - Οδηγίες για ασφάλεια και δικαιώματα
Πού έχει αποκατασταθεί η κυκλοφορία
Δεν μπορούσε να προσεγγίσει Super Puma λόγω των καιρικών συνθηκών
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Επικαιροποιήθηκε το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.