A. Σκέρτσος: Mε την ΑΜΚ της ΔΕΗ θα παραμείνουν χαμηλές οι τιμές
«Το 34% ουσιαστικά εξασφαλίζει στο ελληνικό Δημόσιο κυρίαρχο ρόλο»
Ο υπ. Επικρατείας, Άκης Σκέρτσος, μίλησε για τις τιμές του ρεύματος και τις ενστάσεις της αντιπολίτευσης για τη μείωση του ποσοστού του Δημοσίου στη ΔΕΗ.
Ο Υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος κλήθηκε να σχολιάσει την επικείμενη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου στη ΔΕΗ με ταυτόχρονη μείωση του ποσοστού του Δημοσίου, ο υπουργός Επικρατείας επεσήμανε ότι «αυτός είναι ο τρόπος να παραμείνουν χαμηλές οι τιμές του ρεύματος».
Μιλώντας στον Ant1, αντέτεινε, «αυτοί οι οποίοι υποστηρίζουν την απόλυτα κρατική ΔΕΗ, είναι αυτοί που τη βούλιαξαν. Κρατισμός και ΔΕΗ οδήγησαν πριν από δύο χρόνια σε μια καταχρεωμένη δημόσια εταιρεία ενέργειας, με 2,5 δισ. ζημιές, η αξία της στο χρηματιστήριο με το ζόρι έπιανε τα 300 εκατ. τη στιγμή που σήμερα είναι πάνω από 2 δισ., είχε ένα ακριβό τιμολόγιο».
Συμπλήρωσε, δε, πως «το ρεύμα παραγόταν από μια “βρώμικη” μορφή ενέργειας, τον λιγνίτη, με βάση τα διεθνή συστήματα εμπορίας ρύπων πρέπει να πληρώνουμε υψηλότερες τιμές ενέργειας λόγω του λιγνίτη».
Έσπευσε να διευκρινίσει πως «το 34% ουσιαστικά εξασφαλίζει στο ελληνικό Δημόσιο κυρίαρχο ρόλο, δεν υπάρχει στρατηγικός επενδυτής, θα υπάρξουν πολλοί (επενδυτές) μικρότερης εμβέλειας από τη συμμετοχή του Δημοσίου, που παραμένει ο κυρίαρχος μέτοχος, αυτός που θα καθορίζει τη στρατηγική της ΔΕΗ».
Ο υπουργός Επικρατείας εξαπέλυσε επίθεση κατά της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημειώνοντας ότι «η προηγούμενη κυβέρνηση είχε δεσμευθεί σε μια πώληση του 17% της ΔΕΗ, όπου τα χρήματα δεν θα έμεναν στην Ελλάδα, δεν θα πήγαιναν στη ΔΕΗ, θα πήγαιναν στους πιστωτές μας για την εξυπηρέτηση του χρέους. Με τον τρόπο που γίνεται τώρα η ιδιωτικοποίηση του 17% της ΔΕΗ, εξασφαλίζεται ο κυρίαρχος ρόλος του Δημοσίου, σε στρατηγικό ποσοστό 34%, με τρόπο που θα μπουν σοβαροί θεσμικοί επενδυτές αλλά σε μικρότερα ποσοστά».
Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η πρόταση θα συζητηθεί την Τετάρτη στη πανελλαδική σύσκεψη των αγροτών.
Το πόρισμα κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την κατάσταση των υποδομών
Για τη Δημοκρατία στο Ιράν!
Εκτροπές, άρσεις και απαγορεύσεις κυκλοφορίας λόγω αγροτικών κινητοποιήσεων σε βασικούς άξονες
225 νικητές της δεύτερης κατηγορίας κέρδισαν από 100.000 ευρώ
Η εκδήλωση εντάσσεται στον πρώτο κύκλο δημόσιων συζητήσεων «Κι αυτοί είναι η Ελλάδα – Συζητήσεις στο Ωδείο Αθηνών»
Η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων
Η αντιπροσωπεία των αγροτών είναι 25μελής
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Το δικαστήριο δεν αναγνώρισε στους κατηγορούμενους το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς μετά τη πράξη
Πώς σώθηκαν όλα τα παιδιά του χωριού - Πού οφείλεται το φαινόμενο
«Μην επιτρέπετε σε κανέναν να σας οδηγήσει στον βούρκο του» - Πώς ξεκίνησε η αντιπαράθεση
«Λες ηλιθιότητες, έχουμε ξεφτιλιστεί, παίρνεις γραμμή από τον Περισσό και ταλαιπωρείς τον κόσμο» - «Aπό βλακεία σε βλακεία το πας»
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Πού καταγράφηκε η χαμηλότερη θερμοκρασία
Το χρονικό της υπόθεσης
Τι δήλωσε μετά το συμβάν
Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει
Πού εντοπίζονται καθυστερήσεις στους κεντρικούς οδικούς άξονες του λεκανοπεδίου
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.