Ελλαδα

Κορωνοϊός: Συναγερμός για Θεσσαλονίκη και Βόρεια Ελλάδα (βίντεο)

Αύξηση 60% των νέων κρουσμάτων στην Κοζάνη - Ανεμβολίαστοι οι περισσότεροι ασθενείς στις ΜΕΘ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κοπέλες με μάσκα για τον κορωνοϊό στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης
Κοπέλες με μάσκα για τον κορωνοϊό στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης © EUROKINISSI/ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ

Σε Βόρεια Ελλάδα και Θεσσαλονίκη εξαπλώνεται ο κορωνοϊός, με τα νέα κρούσματα να πολλαπλασιάζονται καθημερινά, όπως ανακοινώθηκε στη live ενημέρωση.

Δύσκολο αναμένεται το επόμενο χρονικό διάστημα σε Θεσσαλονίκη και Βόρεια Ελλάδα, καθώς ο κορωνοϊός συνεχίζει να μεταδίδεται στην κοινότητα, όπως αναφέρθηκε στη live ενημέρωση από το Υπουργείο Υγείας σήμερα Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2021.

Νωρίτερα ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 2.125 νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα, εκ των οποίων τα 403 στην Αττική και τα 345 στη Θεσσαλονίκη.

Η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου ανάφερε ότι η επιδημιολογική εικόνα στη χώρα παρουσιάζει σταθεροποίηση. Όπως είπε, καταγράφονται 2.240 νέα κρούσματα ανά ημέρα και τα ενεργά κρούσματα είναι 20.000.

«Η ματιά μας είναι στραμμένη στη Βόρεια Ελλάδα» είπε η κα Παπαευαγγέλου, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Αύξηση κατά 60% παρουσιάζει η Κοζάνη. Διπλασιασμό των κρουσμάτων η Ξάνθη. Υπερδιπλάσιο αριθμό κρουσμάτων παρουσιάζει η περιοχή της Θεσσαλονίκης».

Σημειώνεται ότι με εισήγηση των ειδικών του Υπουργείου Υγείας μπαίνουν σε μίνι lockdown Καστοριά, Δράμα και Ξάνθη.

Κορωνοϊός στα σχολεία - Τα νεότερα στοιχεία για τα κρούσματα

Κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής της η κα Παπαευαγγέλου σημείωσε ότι περιοχές με χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη ανησυχούν τους επιστήμονες, υπογραμμίζοντας πως  επικρατεί και πάλι η ενδοοικογενειακή μετάδοση.

Αναφέρθηκε εκτενώς στα παιδιά, σημειώνοντας ότι ο αριθμός των νέων κρουσμάτων στα παιδιά δεν έχει παρουσιάσει αύξηση, και επανέλαβε την έκκληση για πιστή εφαρμογή των κανόνων αυτοδιαγνωστικού ελέγχου για τη μείωση των κρουσμάτων στη σχολική κοινότητα.

Ευχάριστο, όπως είπε, είναι το γεγονός ότι ο εμβολιασμός των εφήβων προχωρά, ενώ επανέλαβε την έκκλησή της προς τους γονείς να εμβολιάσουν τα παιδιά τους και τους ενήλικες να κάνουν το εμβόλιο για τον κορωνοϊό.

Eνημέρωση για τον κορωνοϊό από το Υπουργείο Υγείας

Γκάγκα για κορωνοϊό: Αυξητική τάση σε Θεσσαλονίκη και Βόρεια Ελλάδα

Η πανδημία εξακολουθεί να υπάρχει, τόνισε από τη μεριά, κατά την ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας κορωνοϊού στην Ελλάδα, η αναπληρωτής υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα.

Υπάρχει αυξητική τάση στη Θεσσαλονίκη και σε όλη την Βόρεια Ελλάδα που κυμαίνεται από 11% έως 36%. «Χτυπάει καμπανάκι κινδύνου» είπε χαρακτηριστικά,

Σαφώς καλύτερα πάνε τα πράγματα με τον εμβολιασμό, σημείωσε, επισημαίνοντας ότι οι ασθενείς στις ΜΕΘ είναι στην συντριπτική τους πλειοψηφία ανεμβολίαστοι.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ