- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Πέτρος Φιλιππίδης: Απορρίφθηκε το αίτημα αποφυλάκισης
Πώς κατέληξε στην απόφαση το Δικαστικό Συμβούλιο - Η πρόταση για «βραχιολάκι»
Ο Πέτρος Φιλιππίδης παραμένει στη φυλακή, καθώς το Δικαστικό Συμβούλιο απέρριψε το αίτημα αποφυλάκισης που είχε κατατεθεί.
Το Δικαστικό Συμβούλιο απέρριψε το αίτημα που είχε υποβάλει ο Πέτρος Φιλιππίδης για την αποφυλάκισή του. Υπενθυμίζεται ότι στα τέλη Ιουλίου ο Πέτρος Φιλιππίδης είχε κριθεί προφυλακιστέος.
Όπως έγινε γνωστό, το Δικαστικό Συμβούλιο απέρριψε την αίτηση για την αποφυλάκιση του ηθοποιού, η οποία είχε υποβληθεί λίγο μετά την απόφαση των δικαστικών αρχών να κριθεί προσωρινά κρατούμενος.
Σημειώνεται ότι σε βάρος του Πέτρου Φιλιππίδη υπάρχουν δέκα μαρτυρίες στη δικογραφία για περιστατικά σεξουαλικής και λεκτικής βίας από το 2008 έως το 2014. Ο ηθοποιός παραμένει στις φυλακές Τρίπολης, όπου είχε μεταφερθεί μετά την απολογία του.
Οι δικαστές απέρριψαν μεταξύ άλλων το αίτημα να επιστρέψει με «βραχιολάκι» στο σπίτι του μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης.
Παραμένει στη φυλακή ο Πέτρος Φιλιππίδης - Το σκεπτικό της απόφασης
Υιοθετώντας τη σχετική εισαγγελική πρόταση το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών της Αθήνας αποφάσισε ότι ο Πέτρος Φιλιππίδης, που κατηγορείται για έναν βιασμό και δύο απόπειρες βιασμού πρέπει να παραμείνει στις φυλακές, λαμβάνοντας υπόψιν ότι οι καταγγελίες σε βάρος του αναφέρονται σε περιστατικά που τελέστηκαν στο σπίτι του. Κατ’ επέκταση κρίθηκε πως ο ηθοποιός μπορεί να τελέσει αντίστοιχα αδικήματα.
Σύμφωνα με δικαστικές πηγές, το Δικαστικό Συμβούλιο έκρινε ότι παραμένει ύποπτος τέλεσης αξιόποινων πράξεων όπως είχε κρίνει και η ανακρίτρια, που ζήτησε την προφυλάκισή του.
Παράλληλα, οι δικαστές δεν δέχτηκαν ότι συντρέχουν λόγοι υγείας για την αποφυλάκιση του Πέτρου Φιλιππίδης, ενώ φέρονται να απέρριψαν και τους ισχυρισμούς του ηθοποιού πως οι καταγγέλουσες επιδιώκουν δημοσιότητα, από τη στιγμή που κανένα όνομα δεν έχει γίνει γνωστό.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αναλυτική πρόγνωση από Meteo και EMY
Μετά την «παρέμβαση» Ρουβίκωνα στο σπίτι της, η Βάνα Νικολαΐδου-Κυριανίδου μιλάει στην ATHENS VOICE
Πιο σοβαρά τραύματα φέρει μία δημοσιογράφος, η οποία ενδέχεται να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση
Η τελετή αναγόρευσης θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 6 Μαΐου. και ώρα 19.00 στη Μεγάλη Αίθουσα του Πανεπιστημίου Αθηνών
Μέχρι πότε θα τίθενται σε ισχύ
Το τριήμερο που περιμένουν οι περισσότεροι εργαζόμενοι πριν από τις διακοπές του καλοκαιριού
Oι ποινές για τους παραβάτες
Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα πραγματοποιήθηκε η έξοδος των εκδρομέων από την εθνική οδό Αθηνών-Λαμία
Λουλούδια και στεφάνια για τους εκτελεσθέντες άφησαν στο Σκοπευτήριο δεκάδες πολίτες
Στα ορεινά σημειώθηκαν χιονοπτώσεις
Δεμένα τα καράβια στα λιμάνια λόγω της 24ωρης απεργίας της ΠΝΟ
Η ανακοίνωση της Πρυτανείας
Ποια άλλα ονόματα τη συνοδεύουν
Πόσο θα παραμείνει κρεμασμένο στο σπίτι
«Τρέχει» ο διαγωνισμός «Σχεδίασε τα λεωφορεία της Αθήνας»
Τι μπορείτε να κάνετε το τριήμερο στην πόλη
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.