- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
31 χρόνια φυλακή στη γυναίκα του πρέσβη Κυριάκου Αμοιρίδη
Είχε οργανώσει τη δολοφονία του το 2016
31 χρόνια φυλακή στη γυναίκα του Έλληνα πρέσβη, Κυριάκου Αμοιρίδη.
Σε 31 χρόνια κάθειρξη καταδικάστηκε η Βραζιλιάνα σύζυγος του Έλληνα πρέσβη στη Βραζιλία Κυριάκου Αμοιρίδη για τη δολοφονία του στα τέλη Δεκεμβρίου του 2016, όπως μετέδωσε το BBC. Το πτώμα του Έλληνα πρέσβη είχε βρεθεί μέσα στο πορτμπαγκάζ του απανθρακωμένου αυτοκινήτου του στο Ρίο ντε Τζανέιρο.
Η σύζυγός του, η Φρανσουάζ ντε Σούζα Ολιβέιρα, διατηρούσε σχέση με τον αστυνομικό Σέρτζιο Γκόμες, ο οποίος είχε ομολογήσει ότι σκότωσε τον Έλληνα διπλωμάτη καθοδηγούμενος από εκείνη και σήμερα βρίσκεται στη φυλακή, όπου εκτίει ποινή κάθειρξης 22 ετών.
Στο τέλος της δίκης, που διήρκεσε τρεις ημέρες, ένας δικαστής χαρακτήρισε το έγκλημα “κτηνώδες”.
Ένας άλλος άνδρας, συγγενής του Γκόμες, ο Εντουάρντο Μορέιρα Τεντέσκι ντε Μέλο, κρίθηκε αθώος, αλλά έχει ήδη εκτίσει ένα χρόνο στη φυλακή επειδή βοήθησε στην απόκρυψη του πτώματος του Έλληνα πρέσβη.
Ο 59χρονος Αμοιρίδης είχε διατελέσει πρόξενος της Ελλάδας στο Ρίο ντε Τζανέιρο, από το 2001 ως το 2004, και είχε επιστρέψει στη Βραζιλία ως πρέσβης τη χρονιά που δολοφονήθηκε.
Είχε παντρευτεί την Φρανσουάζ το 2004 με την οποία είχε αποκτήσει μια κόρη που ήταν δέκα ετών όταν εκείνος δολοφονήθηκε.
Η 40χρονη τότε σύζυγος του διπλωμάτη και ο 29χρονος εραστής της είχαν συλληφθεί από την αρχή καθώς είχαν κριθεί βασικοί ύποπτοι για το φόνο του πρέσβη.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μέχρι πότε θα τίθενται σε ισχύ
Το τριήμερο που περιμένουν οι περισσότεροι εργαζόμενοι πριν από τις διακοπές του καλοκαιριού
Oι ποινές για τους παραβάτες
Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα πραγματοποιήθηκε η έξοδος των εκδρομέων από την εθνική οδό Αθηνών-Λαμία
Λουλούδια και στεφάνια για τους εκτελεσθέντες άφησαν στο Σκοπευτήριο δεκάδες πολίτες
Στα ορεινά σημειώθηκαν χιονοπτώσεις
Δεμένα τα καράβια στα λιμάνια λόγω της 24ωρης απεργίας της ΠΝΟ
Η ανακοίνωση της Πρυτανείας
Ποια άλλα ονόματα τη συνοδεύουν
Πόσο θα παραμείνει κρεμασμένο στο σπίτι
«Τρέχει» ο διαγωνισμός «Σχεδίασε τα λεωφορεία της Αθήνας»
Τι μπορείτε να κάνετε το τριήμερο στην πόλη
Ο σχεδιασμός της Πολιτικής Προστασίας
Οι ανακοινώσεις ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ
Η πρόγνωση της ΕΜΥ και του Meteo
Περιλαμβάνει συνολικά πέντε επίπεδα κινδύνου
Παρά την αναμενόμενη κακοκαιρία
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.