- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
«Η Ελλάδα το 2040»: Ομιλία Robert Menendez στο Μουσείο Ακρόπολης
Πώς θα παρακολουθήσετε την ομιλία του προέδρου της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Αμερικανικής Γερουσίας
«Η Ελλάδα το 2040»: Ομιλία του Robert Menendez στο Μουσείο της Ακρόπολης στις 26 Αυγούστου 2021.
Στο Μουσείο της Ακρόπολης και την εκδήλωση που διοργανώνει η Επιτροπή «Ελλάδα 2021», στο πλαίσιο του Forum «Η Ελλάδα το 2040» θα μιλήσει την Πέμπτη 26 Αυγούστου 2021 και ώρα 21.00, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Αμερικανικής Γερουσίας, Robert Menendez.
Η ομιλία θα μεταδοθεί μέσω live streaming στα κοινωνικά δίκτυα και στον ιστότοπο της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» (greece2021.gr).
Ποιος είναι ο Robert Menendez
Ο Robert Menendez είναι διακεκριμένος Αμερικανός δικηγόρος και πολιτικός. Από το 2006 υπηρετεί ως Γερουσιαστής των Ηνωμένων Πολιτειών για το Νιου Τζέρσεϊ, ενώ από το 2021 κατέχει τη θέση του Προέδρου της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Γερουσίας των ΗΠΑ, συμμετέχοντας ενεργά στη διαμόρφωση της Εξωτερικής Πολιτικής της χώρας του.
Διαχρονικός υποστηρικτής των ελληνικών θέσεων εντός και εκτός του Αμερικανικού Κοινουβουλίου, ο κύριος Menendez έχει αναλάβει σημαντικές πρωτοβουλίες όπως το East Med Act, η υιοθέτηση διακομματικού Ψηφίσματος της Αμερικανικής Γερουσίας για τη Διακοσιετηρίδα της Ελληνικής Επανάστασης, η προώθηση της στρατηγικής συνεργασίας και σχέσης της Ελλάδας με τις ΗΠΑ, ενώ προσφάτως απηύθυνε έκκληση προς τις Αμερικανικές Αρχές να προσφέρουν περαιτέρω βοήθεια στην Ελλάδα για την αντιμετώπιση των καταστροφικών πυρκαγιών.
Στην ομιλία του, ο Γερουσιαστής Menendez αναμένεται να αναλύσει τη στρατηγική σχέση Ελλάδας-ΗΠΑ στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, τις πρωτοβουλίες που έχει λάβει προς υπεράσπιση των ελληνικών θέσεων, αλλά και να περιγράψει το γεωπολιτικό και γεωστρατηγικό ρόλο που καλείται η Ελλάδα να διαδραματίσει στο νέο διεθνές περιβάλλον τις επόμενες δεκαετίες.
To Forum «Η Ελλάδα το 2040»
Η ομιλία αποτελεί την εναρκτήρια εκδήλωση του Forum «Η Ελλάδα το 2040». Oι κυρίως εργασίες του Forum θα πραγματοποιηθούν στις 19 Οκτωβρίου 2021, στο Ζάππειο Μέγαρο. Στο πλαίσιο του Forum, εκπρόσωποι παραγωγικών τάξεων και κοινωνικών εταίρων θα επιχειρήσουν να καταγράψουν τις ευκαιρίες και τις προκλήσεις που θα αντιμετωπίσει ο κλάδος τους τα επόμενα 20 χρόνια.
Παράλληλα κοινωνικές και παραγωγικές ομάδες με εστιασμένο ενδιαφέρον σε σημαντικά θέματα που απασχολούν ή θα απασχολήσουν τη χώρα μας στο μέλλον, οργανώνουν με το συντονισμό μελών της Ολομέλειας της Επιτροπής και με τη συμμετοχή ειδικών, συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης για τα θέματα αυτά. Τέλος, εξέχουσες προσωπικότητες διεθνούς εμβέλειας θα σκιαγραφήσουν το διεθνές πλαίσιο μέσα στο οποίο θα κληθεί και η Ελλάδα να κινηθεί στις επερχόμενες δεκαετίες.
Τα συμπεράσματα του Forum θα αποτελέσουν μια «Λευκή Βίβλο» για την επόμενη μέρα της Ελλάδας.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Παράλληλα κατατέθηκαν και παράβολα της τάξης των 600.000 ευρώ
Αφέθη ελεύθερος με περιοριστικούς όρους
Σπιτονοικοκύρης εντόπισε νεκρή γυναίκα βουλγαρικής καταγωγής σε διαμέρισμα στα Χανιά - Έρευνα των Αρχών
Έφοδος της Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος σε σπίτι συνταξιούχου γιατρού - Κατασχέθηκε παράνομο υλικό
Τι ισχύει για εισιτήρια και αλλαγές
Στο σημείο έχει διακοπεί η κυκλοφορία
Eίχε προβλεφθεί και υπήρχε υποστήριξη στο τηλεφωνικό κέντρο
Mια παραχώρηση του Studio Κλεισθένης αποκλειστικά για την Athens Voice
Δείτε αναλυτικά τι ανακοίνωσε η ΕΛΑΣ
Ο συγγραφέας και πατέρας δύο παιδιών μίλησε για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει μια οικογένεια με ένα παιδί στο φάσμα του αυτισμού
Προχωρά η δεύτερη φάση μετασχηματισμού
Η πρόγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη για τις επόμενες μέρες
Πώς έφτασαν οι Αρχές στα ίχνη τους
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Αποστέλλονται επίσης δύο Ανώτεροι Αξιωματικοί της Πολεμικής Αεροπορίας - Η δήλωση Δένδια
Η πρόγνωση για το Σαββατοκύριακο
Υπήρξε μέλος του Ινστιτούτου «Νίκος Πουλαντζάς» και συνιδρυτικό μέλος του ΣΥΡΙΖΑ
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Σε πλήρη εξέλιξη οι επιχειρήσεις επαναπατρισμού
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.