Ελλαδα

Βάσεις 2021: Οι τελευταίες εκτιμήσεις πριν την ανακοίνωση τους

Δείτε αναλυτικά ανά επιστημονικό πεδίο

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Βάσεις 2021: Μαθητές κοιτούν τις λίστες με τα αποτελέσματα
Βάσεις 2021: Μαθητές κοιτούν τις λίστες με τα αποτελέσματα © EUROKINISSI / ΛΥΔΙΑ ΣΙΩΡΗ

Βάσεις 2021: Δείτε αναλυτικά τις τελευταίες εκτιμήσεις ανά επιστημονικό πεδίο - Οι εκτιμήσεις του Στράτο Στρατηγάκη.

Οι Βάσεις 2021 αναμένεται να ανακοινωθούν σε λίγες ημέρες από σήμερα, και συγκεκριμένα μέχρι τις 27 ή 30 Αυγούστου, δίνοντας τέλος στην αγωνία χιλιάδων υποψηφίων. Οι τελευταίες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για άνοδο των βάσεων στο 3ο επιστημονικό πεδίο. Φέτος, για πρώτη φορά οι υποψήφιοι συμπλήρωσαν και το Παράλληλο Μηχανογραφικό, έχοντας τη δυνατότητα να διαλέξουν τμήμα σε Δημόσια ΙΕΚ. 

Οι Βάσεις 2021 θα βρουν τις Ιατρικές Σχολές της χώρας πάνω από τα 18.000 μόρια, λόγω των καλών επιδόσεων που είχαν οι υποψήφιοι στο συγκεκριμένο επιστημονικό πεδίο. Μάλιστα, οι τελευταίες εκτιμήσεις δείχνουν άνοδο 600 μορίων στην Ιατρική Αθηνών. Σύμφωνα με πληροφορίες από τον «Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής», σταθερές θα παραμείνουν οι Βάσεις 2021 στις Νομικές Σχολές, με τις Οικονομικές να σημειώνουν κι αυτές άνοδο. 

Βάσεις 2021: Οι τελευταίες εκτιμήσεις ανά επιστημονικό πεδίο

Σύμφωνα με δημοσίευμα του «Ελεύθερου Τύπου της Κυριακής» αυτές είναι οι τελευταίες εκτιμήσεις για τις Βάσεις 2021 ανά επιστημονικό πεδίο.

 

Βάσεις 2021: Οι τελευταίες εκτιμήσεις για το 1ο Επιστημονικό Πεδίο

Ο αριθμός των θέσεων στα πανεπιστημιακά ιδρύματα έχει περιοριστεί και ο ανταγωνισμός είναι αρκετά υψηλός στις ανθρωπιστικές, κοινωνικές και νομικές σχολές. Αυτοί είναι οι λόγοι που οι βάσεις δεν προβλέπεται να αυξηθούν πολύ. Πάντως, οι Νομικές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης θα ακολουθήσουν παραδοσιακά ανοδική πορεία, ενώ οι σχολές Ψυχολογίας αναμένεται να κινηθούν στο όριο των 17.000 μορίων, ακόμα κι αυτές των περιφερειακών ιδρυμάτων. Τα Παιδαγωγικά και τα τμήματα Φιλοσοφίας και Ιστορίας ενδέχεται να παρουσιάσουν αυξομειώσεις.

 

Βάσεις 2021: Οι τελευταίες εκτιμήσεις για το 2ο Επιστημονικό Πεδίο

Κάποιες από τις πολυτεχνικές σχολές των κεντρικών πανεπιστημιακών ιδρυμάτων εκτιμάται ότι θα επιστρέψουν στο κατώφλι των 18.000 μορίων, μετά από σερί χρονιές που έχαναν μόρια από τις βάσεις εισαγωγής τους. Οι αριστούχοι αυξήθηκαν με αποτέλεσμα, οι Ηλεκτρολόγοι και Μηχανολόγοι του ΕΜΠ να επιστρέψουν σταδιακά σε υψηλότερες βαθμολογίες. Στα κεντρικά ιδρύματα οι πολυτεχνικές σχολές προβλέπεται ότι θα ανέβουν μέχρι και 800 μόρια πάνω. Ταυτόχρονα, οι Φυσικομαθηματικές σχολές των κεντρικών ιδρυμάτων θα αυξηθούν κατά 300-400 μόρια. Μεγάλες διακυμάνσεις στις βάσεις αναμένονται στην περιφέρεια, καθώς ενδέχεται να ξεπεράσουν τα 1.000 μόρια.

Βάσεις 2021: Οι τελευταίες εκτιμήσεις για το 3ο Επιστημονικό Πεδίο

Σε αυτό το πεδίο, αλλάζει το σκηνικό. Οι βάσεις των δημοφιλών σχολών επιστρέφουν σε πολύ υψηλά επίπεδα, αναδεικνύοντας το τρίτο επιστημονικό πεδίο ως το πιο ανταγωνιστικό ανάμεσα στα άλλα. Έτσι, εκτιμάται ότι οι βάσεις των σχολών αυτών θα αυξηθούν από 400 έως 1.500 μόρια.Η μικρότερη ΕΒΕ του πεδίου 9,69 αναμένεται να διαμορφώσει την ελάχιστη βάση εισαγωγής περί τα 9.300 μόρια.

Βάσεις 2021: Οι τελευταίες εκτιμήσεις για το 4ο Επιστημονικό Πεδίο

Ελαφρώς βελτιωμένες ήταν οι επιδόσεις των υποψηφίων στα μαθήματα βαρύτητας του τέταρτου επιστημονικού πεδίου. Στις πιο υψηλόβαθμες σχολές του πεδίου, όπως της Πληροφορικής στα κεντρικά Ιδρύματα, οι βάσεις κυμαίνονται από 16.925 με 16.150 μόρια, ενώ στις οικονομικές σχολές κινούνται από 16.400 μόρια (Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων στο ΟΠΑ).

Βάσεις 2021 - Στρατηγάκης: Οι τελευταίες εκτιμήσεις 

Τις τελευταίες του εκτιμήσεις για το που θα κυμανθούν οι Βάσεις 2021 έκανε ο αναλυτικής – μαθηματικός, Στράτος Στρατηγάκης, σήμερα, Κυριακή (22/8) στην ΕΡΤ. 

Οι τελευταίες εκτιμήσεις για τις Βάσεις Εισαγωγής

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ