- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Χρυσοχοΐδης για Κερατέα και Βίλια: Τα νεότερα για τις φωτιές
Καλύτερη η εικόνα από τα πύρινα μέτωπα
Για τη φωτιά στην Κερατέα και την πυρκαγιά στα Βίλια μίλησε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης την Τρίτη 17 Αυγούστου 2021 στην ενημέρωση για τα πύρινα μέτωπα στην Ελλάδα.
Τις νεότερες εξελίξεις για τη φωτιά στην Κερατέα και την πυρκαγιά στα Βίλια παρουσίασε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, υπουργός Προστασίας του Πολίτη, σήμερα Τρίτη 17 Αυγούστου 2021.
Νωρίτερα, η Πυροσβεστική Υπηρεσία γνωστοποίησε ότι το τελευταίο 24ωρο εκδηλώθηκαν 50 νέες δασικές πυρκαγιές. Στην ανακοίνωσή του το Πυροσβεστικό Σώμα ανέφερε επίσης ότι οριοθετήθηκε η φωτιά στην Κερατέα, ενώ υπάρχουν διάσπαρτα μέτωπα στα Βίλια.
«Στα Βίλια η κατάσταση έχει βελτιωθεί, είναι καλύτερη» τόνισε, υπογραμμίζοντας ότι κατά τη διάρκεια της ημέρας οι πυροσβέστες βρέθηκαν αντιμέτωποι με αναζωπυρώσεις, ενώ το πρωί χρειάστηκε να γίνει η προληπτική εκκένωση οικισμών και γηροκομείου. Για την Κερατέα είπε ότι «η φωτιά είναι οριοθετημένη, με μικρές ενεργές καύσεις εντός της περιμέτρου της».
«Όλοι μας παραμένουμε σε επιφυλακή» ξεκαθάρισε ο κ. Χρυσοχοΐδης, υπογραμμίζοντας ότι τα εναέρια μέσα πραγματοποίησαν συνεχείς ρίψεις νερού μέχρι το τελευταίο φως της ημέρας.
Γιατί δεν πέταξε το ρωσικό Beriev-200 στην Κερατέα - Τι είπε ο Χρυσοχοΐδης
Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για τις πυρκαγιές στην Αττική, ο κ. Χρυσοχοΐδης δεν άφησε αναπάντητα δημοσιεύματα στον Τύπο σχετικά με τους λόγους που δεν πέταξε το ρωσικό αεροσκάφος Beriev-200. Ειδικότερα, υπήρξαν αναφορές ότι προέκυψαν γραφειοκρατικοί λόγοι με τη σύμβαση και γι' αυτό δεν πέταξε το ρωσικό αεροπλάνο.
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη σημείωσε ότι «λόγω συμπλήρωσης των ωρών πτήσης, βρισκόταν σε προγραμματισμένη συντήρηση, η οποία έγινε πιο ενδελεχής μετά το δυστύχημα στην Τουρκία». Υπενθυμίζεται ότι ρωσικό Beriev συνετρίβη στην Τουρκία, ενώ επιχειρούσε σε πυρκαγιές.
Νωρίτερα, ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Σπίρτζης είχε αναφέρει ότι στην περιοχή της Δυτικής Αττικής, «όπου συνεχίζει η πυρκαγιά να καίει χιλιάδες στρέμματα δάσους σε μη κατοικημένες περιοχές, η συνδρομή του ρωσικού αεροπλάνου την πρώτη ημέρα θα ήταν καταλυτική». Και είχε προσθέσει ότι εγείρονται «πολλά θέματα πολιτικής ευθύνης και αναποτελεσματικότητας του επιτελικού κράτους, αν οι απλές γραφειοκρατικές διαδικασίες δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις στοιχειώδεις τυπικές συμβατικές υποχρεώσεις του ελληνικού Δημοσίου προκειμένου να μην μειωθούν περαιτέρω τα ελάχιστα εναέρια μέσα που επιχειρούν».
Συνεχής ενημέρωση...
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μια συλλογή που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων έργα των Ιακωβίδη, Dali, Μόραλη, Κεσσανλή, Γαϊτη
Αστυνομική έρευνα σε σπίτι 50χρονου αποκάλυψε 10 τμήματα ενάλιων αμφορέων από τρεις ιστορικές περιόδους
Πού θα είναι έντονα τα φαινόμενα - Πρόγνωση Κολυδά για διπλή διαταραχή προ των πυλών
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Σε «ψευδή και ανυπόστατα στοιχεία» αναφέρεται ο Γιάννης Παναγόπουλος
Η ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων
Τι προέκυψε από την έρευνα της Αρχής για Στρατινάκη - Γεωργίου
«Δύο συστήματα που θα κινηθούν από τον κόλπο της Σύρτης και το Στενό της Σικελίας θα δώσουν όχι μόνο αξιόλογες βροχές, αλλά και χιονοπτώσεις»
Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η ημερίδα για την έμφυλη ισότητα
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τα 3+1 don't της προηγούμενης ημέρας
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Από 16 έως 19 Οκτωβρίου 2026
Ο χάρτης που δείχνει τους κεντρικούς οδικούς άξονες που αντιμετωπίζουν προβλήματα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.