Ελλαδα

Συρίγος: Πώς θα ανοίξουν σχολεία και πανεπιστήμια τον Σεπτέμβριο

Πώς θα γίνει η επιστροφή μαθητών και εκπαιδευτικών

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Σχολή ΕΚΠΑ
Σχολή ΕΚΠΑ © EUROKINISSI/ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ

Άγγελος Συρίγος: Πώς θα γίνει το άνοιγμα σχολείων και πανεπιστημίων - Ο τρόπος που θα διεξαχθεί η εξεταστική Σεπτεμβρίου.

Στο άνοιγμα των σχολείων στις 13 Σεπτεμβρίου και των πανεπιστημίων αναφέρθηκε σε πρόσφατη συνέντευξή του ο υφυπουργός Παιδείας, Άγγελος Συρίγος. Όπως έχει ήδη ανακοινώσει το Υπουργείο, τα μαθήματα θα ξεκινήσουν δια ζώσης τη νέα σχολική και ακαδημαϊκή χρονιά. 

Σύμφωνα με τις δηλώσεις Συρίγου στον ΣΚΑΪ, την 1η Σεπτεμβρίου θα γίνουν οι εξετάσεις στα πανεπιστήμια με τους ίδιους όρους που έγιναν οι εξετάσεις του Ιουνίου, κάτι που σημαίνει ότι τα πανεπιστημιακά ιδρύματα θα αποφασίσουν αν θα ακολουθήσουν τη δια ζώσης εξέταση ή την εξέταση μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας. 

«Το μεγάλο τεστ για τα πανεπιστήμια αρχίζει από την 1η Οκτωβρίου. Θα φροντίσουμε τις πρώτες μέρες να υπάρχουν δομές για εμβολιασμούς των φοιτητών», είπε ο κ. Συρίγος και διευκρίνισε ότι στις ιατρικές σχολές θα υπάρχουν μόνιμες δομές εμβολιασμού για όλους τους φοιτητές.

Για μάθημα θα μπαίνουν οι μαθητές με δύο self test την εβδομάδα, ενώ οι καθηγητές, δάσκαλοι και διδακτικό προσωπικό δύο εργαστηριακά τεστ την εβδομάδα. Όσοι έχουν κάνει το εμβόλιο ή έχουν νοσήσει τους τελευταίους 6 μήνες μπαίνουν κανονικά στις αίθουσες.

 

Σχολεία: Πώς θα γίνει η επιστροφή μαθητών και εκπαιδευτικών

Τη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2021 αναμένεται να ανοίξουν τα σχολεία σε όλη την Ελλάδα και το Υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε τον τρόπο με τον οποίο θα γίνει η επιστροφή μαθητών και εκπαιδευτικών στις τάξεις.

Τόσο οι μαθητές για τους οποίους προβλέπεται ο εμβολιασμός κατά του κορωνοϊού, όσο και οι εκπαιδευτικοί, θα προσέρχονται στις σχολικές αίθουσες με το πιστοποιητικό εμβολιασμού. Για ανεμβολίαστους μαθητές και εκπαιδευτικούς το Υπουργείο ανακοίνωσε τη συχνότητα με την οποία θα υποβάλλονται σε τεστ κατά του κορωνοϊού. 

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας, οι εκπαιδευτικοί οφείλουν να προσέρχονται στην εργασία τους με πιστοποιητικό εμβολιασμού, βεβαίωση παρελθούσας νόσησης από κορωνοϊό (τελευταίου εξαμήνου) ή βεβαίωση αρνητικού εργαστηριακού τεστ, το οποίο θα πρέπει να πραγματοποιείται δύο φορές την εβδομάδα με ευθύνη του εργαζομένου. Οι ίδιες προϋποθέσεις θα ισχύσουν και για το εκπαιδευτικό προσωπικό και τους φοιτητές στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα.

Οι μαθητές θα προσέρχονται στη σχολική μονάδα με πιστοποιητικό εμβολιασμού (για τους μαθητές 12 ετών και άνω) ή βεβαίωση παρελθούσας νόσησης (τελευταίου εξαμήνου) ή δήλωση αρνητικού αυτοδιαγνωστικού τεστ, το οποίο θα πραγματοποιείται επίσης δύο φορές την εβδομάδα.

Τα νέα αναλυτικά πρωτόκολλα λειτουργίας των εκπαιδευτικών δομών θα ανακοινωθούν λεπτομερώς πλησιέστερα στην ημερομηνία έναρξης του σχολικού και ακαδημαϊκού έτους, λαμβανομένων υπόψιν πάντοτε των συστάσεων της Επιτροπής των Ειδικών.

Το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής θα στείλει οδηγίες προς τους εκπαιδευτικούς σχετικά με τον οδικό χάρτη της νέας σχολικής χρονιάς, οδηγίες για τη διαχείριση της ύλης, τις απαραίτητες επαναλήψεις, την ψυχοσυναισθηματική υποστήριξη των μαθητών και άλλες κατευθυντήριες γραμμές.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ