Ελλαδα

Μακρή: Παραμένει ανεμβολίαστο το 20-25% των εκπαιδευτικών

Εμβολιάστηκαν περισσότεροι καθηγητές και λιγότεροι δάσκαλοι

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Σχολείο: Μαθητές και εκπαιδευτικοί με μάσκα στις τάξεις
Σχολείο: Μαθητές και εκπαιδευτικοί με μάσκα στις τάξεις © EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Ζέττα Μακρή: Οι δηλώσεις της υφυπουργού Παιδείας για το άνοιγμα των σχολείων, τα ποσοστά των ανεμβολίαστων εκπαιδευτικών και τους αναπληρωτές.

Ανεμβολίαστο παραμένει το 20-25% των εκπαιδευτικών, όπως δήλωσε σήμερα η υφυπουργός Παιδείας, Ζέτα Μακρή, ξεκαθαρίζοντας ότι «όσοι εκπαιδευτικοί δεν πληρούν τις προϋποθέσεις εμβολιασμού, νόσησης, εργαστηριακών τεστ δε θα προσέρχονται και δε θα παρέχουν εκπαιδευτικές υπηρεσίες». 

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, η κ. Μακρή αναφέρθηκε στην κάλυψη των κενών που θα μπορούσαν πιθανόν να προκύψουν στα σχολεία. «Οι αναπληρωτές που κάνουν τις δηλώσεις στην πλατφόρμα δηλώνουν και εάν θέλουν να είναι πλήρως ή μερικής απασχόλησης με συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου σε ό,τι αφορά 3μηνες συμβάσεις για κάλυψη κενών λόγω COVID. Οι εκπαιδευτικοί που έχουν νοσήσει το τελευταίο εξάμηνο θα έχουν πιστοποιητικό νόσησης, οι εμβολιασθέντες θα έχουν το πιστοποιητικό εμβολιασμού. Σε ό,τι αφορά τους υπόλοιπους θα είναι υποχρεωμένοι με δική τους ευθύνη να κάνουν εργαστηριακό τεστ δύο φορές την εβδομάδα. Τα ίδια μέτρα ισχύουν και για τους μαθητές άνω των 12 ετών, η διαφορά είναι ότι τα παιδιά θα κάνουν αυτοδιαγνωστικό τεστ».

Η κ. Μακρή σημείωσε ότι «δεν έχουμε φτάσει το 80% όσον αφορά το ποσοστό εμβολιασμού των εκπαιδευτικών», ενώ σημείωσε ότι περισσότεροι είναι οι καθηγητές που εμβολιάστηκαν και λιγότεροι οι δάσκαλοι». 

Μακρή - Σχολεία: Σε εξαιρετικές περιπτώσεις η τηλεκπαίδευση

Μέσα στο επόμενο διάστημα αναμένεται να ανακοινωθούν τα ανανεωμένα υγειονομικά πρωτόκολλα για τη λειτουργία των σχολείων. Σε κάθε περίπτωση, στόχος του Υπουργείου Παιδείας, είναι η δια ζώσης λειτουργία των σχολείων, ενώ, όπως ανέφερε η κ. Μακρή, η τηλεκπαίδευση θα υπάρχει για εξαιρετικές περιπτώσεις. 

«Στόχος του υπουργείου είναι να υπάρχει δια ζώσης εκπαίδευση… Σε εξαιρετικές περιπτώσεις θα υπάρχει τηλεκπαίδευση πχ εκπαιδευτικός που νοσεί, ή παιδιά που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες, αλλά ο κανόνας θα είναι δια ζώσης εκπαίδευση» είπε η Ζέτα Μακρή. 

Μακρή: "Παραμένει ανεμβολίαστο το 20-25% στο εκπαιδευτικό προσωπικό" | Newsroom | 23/08/2021

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ