Ελλαδα

Έκτακτο δελτίο καιρού - Καύσωνας: Θερμοκρασίες ως και 44°C

Η ΕΜΥ επικαιροποίησε το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης με τα νέα μετεωρολογικά δεδομένα.

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Καύσωνας - Υψηλές θερμοκρασίες - Πολίτες στο κέντρο της Αθήνας
Καύσωνας - Υψηλές θερμοκρασίες - Πολίτες στο κέντρο της Αθήνας © EUROKINISSI / ΓΙΕΝΑΝΤΑ ΝΤΕΛΑΙ

Θερμοκρασίες έως 44 βαθμούς κελσίου αναμένονται στη χώρα μας τις επόμενες ημέρες με το κύμα καύσωνα να βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το νέο κύμα καύσωνα που πλήττει την Ελλάδα, με τις θερμοκρασίες να αναμένεται να φτάσουν ως και τους 44 βαθμούς κελσίου, όπως σημειώνει στο επικαιροποιημένο έκτακτο δελτίο επιδείνωσης η ΕΜΥ.

Αναλυτικά το δελτίο:

Σε συνέχεια του Έκτακτου Δελτίου Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων (α.α. 8/2021, 26-07-2021) και σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία, σχετικά με την εξέλιξη του κύματος καύσωνα:

  • Το φαινόμενο εξακολουθεί να είναι ένα επικίνδυνο καιρικό φαινόμενο καθώς θα έχει μεγάλη διάρκεια αλλά και διότι το θερμοκρασικό εύρος (διαφορά μέγιστης – ελάχιστης θερμοκρασίας) θα είναι μικρό.
  • Η κορύφωση αναμένεται στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, εντούτοις οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες θα συνεχιστούν τουλάχιστον μέχρι και την Παρασκευή 6/8/21.
  • Οι μέγιστες θερμοκρασίες το επόμενο τριήμερο θα κυμανθούν στα ηπειρωτικά περί τους 42 με 44 βαθμούς ενώ στη νησιωτική χώρα και τα παραθαλάσσια τμήματα θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ