- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Εμβολιασμός κατ' οίκον: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα - Τα κριτήρια
Ποιοι κλείνουν το ραντεβού - Οι ανακοινώσεις που έγιναν
Η πλατφόρμα των ραντεβού για τον εμβολιασμό κατ' οίκον ανοίγει την Τρίτη 20 Ιουλίου 2021, με τον Μάριο Θεμιστοκλέους να παρουσιάζει τα κριτήρια.
Ο κατ' οίκον εμβολιασμός ήταν ένα από τα θέματα για τα οποία έγιναν ανακοινώσεις στη live ενημέρωση από το Υπουργείο Υγείας σήμερα Δευτέρα 19 Ιουλίου 2021. Ο εμβολιασμός κατ' οίκον γίνεται με το μονοδοσικό εμβόλιο Johnson & Johnson και η πλατφόρμα των ραντεβού ανοίγει αύριο, Τρίτη 20 Ιουλίου 2021.
Η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου και ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους παρουσίασαν τα νεότερα στοιχεία για την επιχείρηση «Ελευθερία» και την πορεία των εμβολιασμών για κορωνοϊό στην Ελλάδα.
Μεταξύ άλλων ανακοινώθηκε ότι κανένα από τα εμβόλια δεν περιέχει εμβρυικά κύτταρα. Ο κ. Θεμιστοκλέους ανέφερε ότι τα ραντεβού για τον κατ' οίκον εμβολιασμό μπορούν να τα κλείνουν οι γιατροί, είτε ιδιώτες είτε του Δημοσίου.
Εμβολιασμός κατ' οίκον για κορωνοϊό - Τα κριτήρια
Για το κλείσιμο των ραντεβού απαιτούνται ειδικά κριτήρια. Ενδεικτικά, ο κ. Θεμιστοκλέους ανέφερε ορισμένα από τα κριτήρια αυτά. Για παράδειγμα αν κάποιος ασθενής πάσχει από Αλτσχάιμερ ή η κατάσταση της υγείας του δεν του επιτρέπει να μετακινηθεί εκτός σπιτιού.
Κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής του ο κ. Θεμιστοκλέους, μιλώντας για την πλατφόρμα και το άνοιγμά της, σημείωσε ότι υπάρχει η δυνατότητα για κατ' οίκον εμβολιασμό ακόμα και την ίδια ημέρα αρκεί να υπάρχει διαθεσιμότητα.
(Από 10.00 και μετά...)
Πόσοι έχουν εμβολιαστεί - Πόσα κλεισμένα ραντεβού αφορούν σε εφήβους
Επίσης, όπως ανακοίνωσε, από αύριο Τρίτη (20/7) οι πολίτες θα μπορούν να κλείνουν ραντεβού για εμβολιασμό με οποιοδήποτε από τα διαθέσιμα εμβόλια αυθημερόν. Απαντώντας, σε ερώτηση για τον εμβολιασμό των εφήβων 15-17 ετών, ο κ. Θεμιστοκλέους είπε ότι μέχρι σήμερα έχουν κλείσει ραντεβού 20.000 έφηβοι.
Πρόσθεσε ακόμη ότι σήμερα η μέρα αναμένεται να κλείσει κοντά στους 85.000 εμβολιασμούς. Συνολικά έχουν πραγματοποιηθεί περισσότεροι από 9.780.000 εμβολιασμοί και περισσότεροι από 5.450.000 πολίτες έχουν εμβολιαστεί με τουλάχιστον μία δόση, ποσοστό που αντιστοιχεί στο 52% του γενικού πληθυσμού και στο 61% του ενήλικου πληθυσμού.
Επίσης, περισσότεροι από 4.626.000 πολίτες έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους, που αντιστοιχεί σε ποσοστό 44% στο γενικό πληθυσμό και 52% στον ενήλικο πληθυσμό.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πότε ξεκινά η επαναλειτουργία της βασικής γραμμής
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού το Σαββατοκύριακο
Από το μεσημέρι η στάθμη του ποταμού έχει ανέβει δύο μέτρα
Οι σταθμοί αυτοί θα κλείσουν εκ νέου στις 17:00
Γιατροί «στόχευαν» ΑΜΚΑ για εικονικές συνταγογραφήσεις
Υπερχείλισε χείμαρρος στη Φοινικούντα
Βροχοπτώσεις άνω των 40–50 mm/ώρα στην Αττική από την κακοκαιρία Byron
Ισχυρές βροχές και καταιγίδες σε πολλές περιοχές της χώρας
Ομάδα αγροτών προσπάθησε να περάσει τον αστυνομικό κλοιό και να κινηθεί προς το αεροδρόμιο «Μακεδονία»
Τι ζητά ο δήμαρχος από τον Νίκο Χαρδαλιά
Συνεχίζονται οι ισχυρές βροχοπτώσεις - Οδηγίες για ασφάλεια και δικαιώματα
Πού έχει αποκατασταθεί η κυκλοφορία
Δεν μπορούσε να προσεγγίσει Super Puma λόγω των καιρικών συνθηκών
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Επικαιροποιήθηκε το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ
Πότε θα περιοριστούν οι βροχές
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.