Ελλαδα

Φωτιά στη Σάμο: Μεμονωμένες διάσπαρτες εστίες-«Καλύτερη η εικόνα»

«Κάνουμε ό,τι είναι εφικτό», δηλώνει ο αρχηγός της Πυροσβεστικής

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
samos3.jpg
Το πύρινο μέτωπο σε δασική έκταση στη Σάμο - Συνεχίζεται η «μάχη» των Πυροσβεστών με τη φωτιά © EUROKINISSI / ΜΑΝΩΛΗΣ ΘΡΑΒΑΛΟΣ

Φωτιά στη Σάμο: Ποια η κατάσταση στο νησί σύμφωνα με τον αρχηγό της Πυροσβεστικής - Σε χαράδρα το μέτωπο στους Βουρλιώτες.

Συνεχίζεται το έργο της κατάσβεσης της φωτιάς που καίει από το μεσημέρι της Πέμπτης (15/7) στη Σάμο, με τον αρχηγό της Πυροσβεστικής να δηλώνει ότι «η εικόνα είναι σήμερα καλύτερη» στο νησί, την ώρα που υπάρχουν μεμονωμένες εστίες.

«Η περίμετρος της φωτιάς είναι μεγάλη, ενώ έχουμε διάσπαρτες μεμονωμένες εστίες. Κάνουμε ό,τι είναι εφικτό», τονίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αρχηγός τού Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης και προσθέτει: «Αυτήν την ώρα η πυρκαγιά είναι σε χαράδρα στην περιοχή Βουρλιώτες, ενώ οι άνεμοι φτάνουν τα 3 με 4 μποφόρ. Όσον αφορά το Κοκκάρι, δόθηκε εντολή για οργανωμένη απομάκρυνση κατοίκων για προληπτικούς λόγους, αλλά, τελικά, δεν χρειάστηκε να φύγουν, αφού η φωτιά αντιμετωπίστηκε δραστικά».

Συνολικά αυτήν την ώρα στη Σάμο επιχειρούν 120 πυροσβέστες με 40 οχήματα, ενώ από αέρος συνδράμουν πέντε αεροσκάφη. Συνδρομή παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες, μηχανήματα έργου και υδροφόρες ΟΤΑ. Αναμένεται να αφιχθούν ακτοπλοϊκώς στη Σάμο από τον Πειραιά 52 πυροσβέστες με 22 οχήματα.

Μεγάλη κινητοποίηση για τη φωτιά στη Σάμο - Υπάρχει μεγάλο ενεργό μέτωπο

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ