Ελλαδα

Χρούσος-Εμβολιασμός εφήβων: Τις επόμενες ημέρες η έγκριση

Προτεραιότητα θα δοθεί στα παιδιά 15-17 ετών με υποκείμενα νοσήματα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Εμβολιασμός παιδιών κατά του κορωνοϊού
Εμβολιασμός παιδιών κατά του κορωνοϊού © EPA / MACIEJ KULCZYNSKI

Γιώργος Χρούσος: Ο καθηγητής για τον εμβολιασμό παιδιών 15-17 ετών και την αναμονή έγκρισης από την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών.

Στην έγκριση του εμβολιασμού παιδιών ηλικίας 15-17 ετών αναμένεται να προχωρήσει η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών τις επόμενες ημέρες, ίσως και την ερχόμενη Τρίτη, όπως έκανε γνωστό ο καθηγητής Παιδιατρικής του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμβολιασμών, Γιώργος Χρούσος.

«Σίγουρα στο εγγύς μέλλον, εντός του Ιουλίου, πιθανώς και την ερχόμενη Τρίτη, θα εγκριθούν οι εμβολιασμοί για παιδιά μεταξύ 15-17 ετών και αργότερα ίσως και για μικρότερες ηλικίες», δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο καθηγητής επισημαίνοντας ότι τα παιδιά αυτών των ηλικιών  δε διαφέρουν πολύ από τους νέους 18-20 ετών.

Όπως υποστήριξε ο κ. Χρούσος προτεραιότητα θα δοθεί στους εφήβους με υποκείμενα νοσήματα, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο η Επιτροπή να συστήσει και τον εμβολιασμό παιδιών ηλικίας 12-15 ετών που ανήκουν σε αυτή την κατηγορία. «Οι γονείς δεν πρέπει να ανησυχούν, καθώς τα εμβόλια έχουν δοκιμαστεί στις ηλικίες 12-15 ετών, είναι ασφαλή και δεν παρουσιάζουν επιπλοκές». 

Ο καθηγητής υπογράμμισε ότι το μόνο διαθέσιμο εμβόλιο για τα παιδιά είναι της Pfizer, γιατί αυτό είναι το μόνο που έχει δοκιμαστεί σε αυτές τις ηλικίες. «Τα χιλιάδες παιδιά που εμβολιάστηκαν στις ΗΠΑ είναι όλα καλά», είπε, χωρίς να αποκλείει κάποια ανεπιθύμητη παρενέργεια, αν και συμβαίνει πάρα πολύ σπάνια.  

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ  

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ