Ελλαδα

Λινού για μετάλλαξη Δέλτα: Είναι κάτι που μοιάζει με νέα πανδημία

«Εχουμε ένα μεγάλο πλεονέκτημα που είναι το εμβόλιο»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πολίτες με μάσκες κάνουν τα ψώνια τους στην Ερμού της Αθήνας
Πολίτες με μάσκες κάνουν τα ψώνια τους στην Ερμού της Αθήνας © Eurokinissi

Η καθηγήτρια Επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ, Αθηνά Λινού μίλησε για τη μετάλλαξη Δέλτα σημειώνοντας πως «βιώνουμε κάτι που μοιάζει με νέα πανδημία».

Για τη μετάλλαξη Δέλτα μίλησε η καθηγήτρια Επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ, Αθηνά Λινού, τονίζοντας πως πρόκειται για εξαιρετικά ανησυχητική περίπτωση μετάλλαξης ενώ σημείωσε πως «βιώνουμε κάτι που μοιάζει με νέα πανδημία».

Στη συνέχεια, η κα Λινού υπογράμμισε πως «έχουμε ένα μεγάλο πλεονέκτημα που είναι το εμβόλιο», συμπληρώνοντας πως «θα πρέπει να συνεχίσουμε να τηρούμε τα μέτρα υγιεινής με συνέπεια και πάνω από όλα να εμβολιαστούμε».

Σχολιάζοντας την κάλυψη που παρέχουν τα εμβόλια στη μετάλλαξη Δέλτα, είπε ότι «το AstraZeneca προσφέρει σε όσους έχουν κάνει και τις 2 δόσεις κάλυψη άνω του 65%, ενώ πάνω από 80% είναι η κάλυψη για όσους έχουν κάνει και τις 2 δόσεις των εμβολίων, Pfizer και Moderna. Επίσης μεγάλη κάλυψη προσφέρει και το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson&Johnson» και συμπλήρωσε:

«Από αυτούς που έχουν εμβολιαστεί πλήρως, ένα 15% θα νοσήσει με ελαφρά συμπτώματα, από τη μετάλλαξη Δέλτα, η οποία όμως φαίνεται να στέλνει με μεγαλύτερη συχνότητα τους ανεμβολίαστους σε νοσοκομεία».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ