- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Αλλάζει ο καιρός - Έρχεται καύσωνας από τα μέσα της εβδομάδας
Σημαντική άνοδος της θερμοκρασίας τις επόμενες ημέρες
Καιρός: Έρχεται καύσωνας από τα μέσα της εβδομάδας – Αναλυτικά η πρόγνωση από το meteo και την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία
Από τις βροχές έως και αύριο, ανήμερα του Αγίου Πνεύματος, σε συνθήκες καύσωνα θα μετακινηθεί το σκηνικό του καιρού της επόμενες ημέρες, σύμφωνα με τις προβλέψεις του Εθνικού Αστεροσκοπείου, αλλά και της ΕΜΥ.
Όπως αναφέρει το meteo.gr, άστατος καιρός θα επικρατήσει και σήμερα, Κυριακή, με αποτέλεσμα την εκδήλωση βροχών και καταιγίδων σε πολλές περιοχές της χώρας, ιδιαίτερα στα ηπειρωτικά και κυρίως μετά το μεσημέρι.
Τα φαινόμενα τοπικά θα είναι ισχυρά και σε ορισμένες περιπτώσεις θα συνοδευτούν από χαλαζοπτώσεις.
Από τη Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος όμως η αστάθεια του καιρού θα περιοριστεί σε έκταση και σε ένταση, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει προοδευτικά σημαντική άνοδο, προκαλώντας κατά τόπους συνθήκες καύσωνα από τα μέσα της εβδομάδας.
Για θερμοκρασίες που θα φτάσουν έως και τους 41 βαθμούς, μάλιστα, κάνει λόγο η ΕΜΥ στην πρόγνωσή της για το διάστημα μεταξύ Τρίτης και Παρασκευής. Συγκεκριμένα:
Τρίτη
Γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά και θα εκδηλωθούν
μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά και τα νότια δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και στην υπόλοιπη χώρα θα είναι μεταβλητοί ασθενείς. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο κυρίως στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά.
Τετάρτη – Πέμπτη
Γενικά αίθριος καιρός. Πρόσκαιρες νεφώσεις θα αναπτυχθούν στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τις απογευματινές ώρες, οπότε είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά.
Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς, στα πελάγη βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα νοτιοανατολικά από το απόγευμα της Τετάρτης, τοπικά 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω άνοδο σε όλη τη χώρα και θα κυμανθεί σε υψηλά επίπεδα. Στα ηπειρωτικά προβλέπεται να φτάσει κατά τόπους την Πέμπτη τους 38 με 41 βαθμούς Κελσίου, όμως στα νησιά και σε παραθαλάσσιες περιοχές θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
Παρασκευή
Γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 5 και στα ανατολικά 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τεράστιοι όγκοι νερού από την κακοκαιρία «Byron» έσπασαν τα αναχώματα
Τραυματίστηκε ένας αστυνομικός από ρίψη πέτρας και μεταφέρθηκε στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης
Πότε ξεκινά η επαναλειτουργία της βασικής γραμμής
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού το Σαββατοκύριακο
Από το μεσημέρι η στάθμη του ποταμού έχει ανέβει δύο μέτρα
Οι σταθμοί αυτοί θα κλείσουν εκ νέου στις 17:00
Γιατροί «στόχευαν» ΑΜΚΑ για εικονικές συνταγογραφήσεις
Υπερχείλισε χείμαρρος στη Φοινικούντα
Βροχοπτώσεις άνω των 40–50 mm/ώρα στην Αττική από την κακοκαιρία Byron
Ισχυρές βροχές και καταιγίδες σε πολλές περιοχές της χώρας
Ομάδα αγροτών προσπάθησε να περάσει τον αστυνομικό κλοιό και να κινηθεί προς το αεροδρόμιο «Μακεδονία»
Τι ζητά ο δήμαρχος από τον Νίκο Χαρδαλιά
Συνεχίζονται οι ισχυρές βροχοπτώσεις - Οδηγίες για ασφάλεια και δικαιώματα
Πού έχει αποκατασταθεί η κυκλοφορία
Δεν μπορούσε να προσεγγίσει Super Puma λόγω των καιρικών συνθηκών
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Επικαιροποιήθηκε το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.