Ελλαδα

Ποιοι και από πού θα πάρουν self test από τη Δευτέρα 14 Ιουνίου

Διευκρινίσεις από το Υπουργείο Υγείας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Self test για κορωνοϊό
Self test για κορωνοϊό © EUROKINISSI

Τρία self test παραλαμβάνουν από τα φαρμακεία εκπαιδευτικοί, μαθητές και διοικητικό προσωπικό στα σχολεία από τη Δευτέρα 14 Ιουνίου 2021.

Ανακοίνωση για τη διάθεση των self test την τρέχουσα εβδομάδα εξέδωσε το Υπουργείο Υγείας, επισημαίνοντας ότι οι δικαιούχοι μπορούν να τα παραλαμβάνουν από τα φαρμακεία, αρχής γενομένης από τη Δευτέρα 14 Ιουνίου 2021.

Η ανακοίνωση αφορά εκπαιδευτικούς, μαθητές, διοικητικό προσωπικό πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και νέους 18-30 ετών.

Σημειώνεται ότι είναι προγραμματισμένη η διακοπή της διάθεσης των self test από τα φαρμακεία. Επίσης, ο Άκης Σκέρτσος ανέφερε ότι οι εμβολιασμένοι δεν είναι υποχρεωμένοι να κάνουν self test από την 1η Ιουλίου.

«Από 14 έως 19 Ιουνίου θα γίνει διανομή τριών (3) αυτοδιαγνωστικών τεστ (self tests) από τα φαρμακεία όλης της επικράτειας (πλην Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας) σε εκπαιδευτικούς, μαθητές, διοικητικό προσωπικό πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και νέους 18-30 ετών» επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Και προστίθεται: «Στην ΠΕ Αχαΐας η διανομή των τριών (3) τεστ στην εκπαιδευτική κοινότητα θα γίνει απευθείας από τις σχολικές μονάδες με οδηγίες που θα δοθούν από το Υπουργείο Παιδείας».

Διανομή self test από τα φαρμακεία - Τι ισχύει στη Θεσσαλονίκη

«Ειδικά στην ΠΕ Θεσσαλονίκης από 14 έως 19 Ιουνίου πέραν των τεστ που αναλογούν στην εκπαιδευτική κοινότητα θα διατίθενται από τα φαρμακεία και τρία (3) τεστ σε όσους εργαζόμενους του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα δεν κατάφεραν να εξυπηρετηθούν την περασμένη εβδομάδα» τονίζεται ακόμη.

«Μετά τη διάθεση και αυτών των τεστ ολοκληρώνεται η διανομή τους σε όλες τις ομάδες δικαιούχων για τον μήνα Ιούνιο» καταλήγει το Υπουργείο Υγείας στην ανακοίνωσή του για τα self test.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ